خیر; چون آیهی فوق، دارای سه کلمه است و در همین سوره، آیات دو کلمهای وجود دارد (آیهی 14، 15، 16، 41). بنابر عقیده برخی از دانشمندان علوم قرآن، کوچکترین آیهی قرآن "مدهامتان" (به معنی، هر دو خرم و سرسبزند) آیهی 64 سوره الرحمن است که یک کلمه است. هم چنین، برخی از حروف مقطعه قرآن، طبق رأی کسانی که آنها را یک آیه فرض کردهاند، از کوچکترین آیات قرآن محسوب میشوند.(ر.ک: پژوهشی در تاریخ قرآن کریم، سیدمحمدباقر حجتی، ص 65، دفتر نشر فرهنگ اسلامی.) بنابراین، "الَّم"، "یَّس"، "طه" هر کدام آیه مستقلی است; در حالی که "قَّ"، "نَّ" و "الَّر"، را از آیات نمیشمرند، که "طه" کوچکترین آیه از جهت تعداد حروف است.(ر.ک: علوم القرآن عند المفسرین، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، ج 1، ص 283، نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم.) eporsesh.com
خیر; چون آیهی فوق، دارای سه کلمه است و در همین سوره، آیات دو کلمهای وجود دارد (آیهی 14، 15، 16، 41). بنابر عقیده برخی از دانشمندان علوم قرآن، کوچکترین آیهی قرآن "مدهامتان" (به معنی، هر دو خرم و سرسبزند) آیهی 64 سوره الرحمن است که یک کلمه است. هم چنین، برخی از حروف مقطعه قرآن، طبق رأی کسانی که آنها را یک آیه فرض کردهاند، از کوچکترین آیات قرآن محسوب میشوند.(ر.ک: پژوهشی در تاریخ قرآن کریم، سیدمحمدباقر حجتی، ص 65، دفتر نشر فرهنگ اسلامی.) بنابراین، "الَّم"، "یَّس"، "طه" هر کدام آیه مستقلی است; در حالی که "قَّ"، "نَّ" و "الَّر"، را از آیات نمیشمرند، که "طه" کوچکترین آیه از جهت تعداد حروف است.(ر.ک: علوم القرآن عند المفسرین، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، ج 1، ص 283، نشر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم.)
eporsesh.com
- [سایر] با فضیلتترین آیه، در سوره "یس" کدام است؟
- [سایر] آیا قرآن کریم، "اجتهاد" را نفی کرده و همه چیز را به عقل انسان واگذار نموده است؟
- [سایر] چرا قرآن به نامهای کریم، رحیم، مجید و... نام گرفته و آیا قائل شدن به این که "قرآن محمد" است، صحیح است؟
- [سایر] چرا سوره بقره را "سیدسوره های قرآن" و آیةالکرسی را "سید آیه های قرآن" نامیده اند؟
- [سایر] نظر قرآن درباره نزول سوره "اسرأ" چیست؟
- [سایر] در کدام سوره و آیه، معجزه بودن قرآن بیان شده است؟
- [سایر] امیدوار کنندهترین آیه قرآن چیست؟
- [سایر] چرا میگویند بین کلمات قرآن کریم، آهنگ خاصی وجود دارد، و هیچ کس مانند آن را نمیتواند بیاورد؟
- [سایر] منظور از سوره "مُلک" در قرآن چیست؟ لطفاً توضیح کامل دهید.
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره عبس ارایه نمایید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در نماز جمعه یا نماز ظهر روز جمعه عمدا سوره (قل هو اللّه أحد) یا سوره (قل یا أیّها الکافرون) را بخواند، بنابر احتیاط واجب نمیتواند آن را رها کند و سوره جمعه و منافقین را بخواند.
- [آیت الله خوئی] اگر در نماز جمعه یا نماز ظهر روز جمعه عمداً سوره" قل هو الله احد" یا سوره" قل یا ایها الکافرون" بخواند، اگرچه به نصف نرسیده باشد، بنابر احتیاط واجب نمیتواند رها کند و سوره" جمعه" و" منافقون" را بخواند.
- [آیت الله جوادی آملی] .یکم: ترک سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌّ در نمازهای یک شبانه روز. دوم: خواندن قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌّ به یک نفس . سوم: یک سوره را در دو رکعت خواندن، مگر سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌّ .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر در نماز جمعه یا نماز ظهر روز جمعه عمداً سوره )قل هو ا& احد( یا سوره )قل یا ایّها الکافرون( بخواند، اگرچه به نصف نرسیده باشد، بنابر احتیاط واجب نمیتواند رها کند وسوره جمعه ومنافقین را بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] خواندن سوره قل هو الله به یک نفس مکروه است .
- [آیت الله بهجت] اگر بعد از حمد مشغول خواندن سوره (قل هو اللّه احد) یا سوره (قل یا أیها الکافرون) شود، نمیتواند آن را رها کند و سوره دیگر بخواند، ولی در نماز جمعه و نماز ظهر روز جمعه اگر به نصف نرسیده، میتواند آن را رها کند و سوره جمعه و منافقین را بخواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شایسته است در نمازها در رکعت اول سوره (انا انْزلْناه) و در رکعت دوم سوره (قلْ هو الله احدٌ) را بخواند و هیچ سوره ای را در هر دو رکعت تکرار نکند، مگر سوره (قلْ هو الله) و سزاوار نیست در تمام نمازهای شبانه روز سوره (قلْ هو الله احدٌ) را ترک کند و بهتر است سوره هایی برای نماز انتخاب شود که مردم را متوجه اموری که به آن نیاز دارند و ترک گناهانی که به آن آلوده اند کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر بعد از حمد مشغول خواندن سوره (قُلْ هو اللَّه أَحَد) یا سوره (قُلْ یا أیُّها الکافِرُون) شود نمیتواند آن را رها کند و سوره دیگر بخواند ولی در نماز جمعه و نماز ظهر روز جمعه اگر از روی فراموشی به جای سوره جمعه و منافقین یکی از آن دو سوره را بخواند، میتواند آن را رها کند و سوره جمعه و منافقین را بخواند و احتیاط مستحب این است که بعد از تجاوز نصف رها ننماید.
- [آیت الله خوئی] اگر بعد از حمد مشغول خواندن سوره" قل هو الله احد" یا سوره" قل یا ایها الکافرون" شود، نمیتواند آن را رها کند و سوره دیگر بخواند ولی در نماز جمعه و نماز ظهر روز جمعه اگر از روی فراموشی بهجای سوره" جمعه" و" منافقین" یکی از این دو سوره را بخواند، میتواند آن را رها کند و سوره" جمعه" و" منافقون" را بخواند و احتیاط این است که بعد از تجاوز نصف رها ننماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بعد از حمد مشغول خواندن سوره توحید (قل هو اللّه أحد) یا سوره کافرون (قل یا أیّها الکافرون) شود، نمیتواند آن را رها کند و سوره دیگری بخواند، ولی اگر در نماز جمعه و نماز ظهر روز جمعه از روی فراموشی به جای سوره جمعه یا منافقین یکی از این دو سوره را بخواند، تا دو ثلث آن را نخوانده، میتواند آن را رها کند و سوره (جمعه) یا (منافقین) را بخواند.