سورهها و آیات قرآن، همانند گلهایی در باغ میمانند که هر کدام خاصیت و زیبایی خود را دارند. امّا برخی از آنها با توجّه به ویژگیهای خاص خود، دارای اهمیت بیشتری هستند. اگر چه ما در روایات در مورد با فضیلتترین آیه "یس" مطلبی نیافتیم، ولی کسانی که عمر خود را در راه قرآن صرف کردهاند، کلماتی از خود به یادگار گذاشتهاند که از آنها فضیلت دو آیه آخر سوره "یس" فهمیده میشود. آیة اللّه جوادی آملی در این باره میفرمایند: از محضر استاد علامه طباطبایی پرسیدم، به چه مناسبت سورة "یس" قلب قرآن است فرمود: همین سؤال را از استادمان مرحوم قاضی (همان عارف نامور و عالم ربانی) پرسیدم. ایشان در جواب فرمودهاند: به مناسبت دو آیه آخر سوره.(پیرامون وحی و رهبری علامه جوادی آملی، ص 265، انتشارات الزهرأ.) از آن جا که این دو آیه، به توحید که ریشه همه اصول و فروعات است، اشاره دارد، با فضیلت تلقی شدهاند. eporsesh.com
سورهها و آیات قرآن، همانند گلهایی در باغ میمانند که هر کدام خاصیت و زیبایی خود را دارند. امّا برخی از آنها با توجّه به ویژگیهای خاص خود، دارای اهمیت بیشتری هستند.
اگر چه ما در روایات در مورد با فضیلتترین آیه "یس" مطلبی نیافتیم، ولی کسانی که عمر خود را در راه قرآن صرف کردهاند، کلماتی از خود به یادگار گذاشتهاند که از آنها فضیلت دو آیه آخر سوره "یس" فهمیده میشود.
آیة اللّه جوادی آملی در این باره میفرمایند: از محضر استاد علامه طباطبایی پرسیدم، به چه مناسبت سورة "یس" قلب قرآن است فرمود: همین سؤال را از استادمان مرحوم قاضی (همان عارف نامور و عالم ربانی) پرسیدم. ایشان در جواب فرمودهاند: به مناسبت دو آیه آخر سوره.(پیرامون وحی و رهبری علامه جوادی آملی، ص 265، انتشارات الزهرأ.)
از آن جا که این دو آیه، به توحید که ریشه همه اصول و فروعات است، اشاره دارد، با فضیلت تلقی شدهاند.
eporsesh.com
- [سایر] سوره "یس" به چه دلیل نازل شده و چرا این گونه نامگذاری شده است؟
- [سایر] آیا کوچکترین آیه، در قرآن کریم، "و هو یخشی" در سوره عبس نمیتواند باشد؟ چرا؟
- [سایر] در کدام سوره و آیه، معجزه بودن قرآن بیان شده است؟
- [سایر] چرا در سوره کافرون "لا" قبل از ضمیر آمده، و قبل از فعل نیامده است؟ این "لا" کدام یک از انواع "لا" است؟
- [سایر] چرا سوره "شمس" به این نام شناخته شده است؟
- [سایر] در مورد سوره "الفجر" توضیح دهید، چرا به این نام شناخته شده است؟
- [سایر] چرا در آیه 21 سوره مبارکه نبأ، از جهنّم به عنوان "کمینگاه" نام برده شده است؟
- [سایر] چرا واژة "مِن" بعضی اوقات به معنای "هیچ" و بعضی اوقات به معنای "از" آمده است؟
- [سایر] معنای کلمة "قرآن" چیست؟ و چه کسی این نام را بر قرآن گذاشته است؟
- [سایر] چرا کلمه "ملک"، در سوره حمد "مَالِک"، و در سورة ناس "مَلِک" تلفّظ میشود؟ کدام درستتر است چرا؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند؛ یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.