قراین و شواهدی در دست است که نشان می‌دهد نام سوره‌های قرآن توسط پیامبر (ص) اعلام می‌گردیده است.اشتهار برخی از سوره‌ها در عصر پیامبر (ص) و نیز نام برده شدن آنها در اخبار رسیده از آن حضرت، شاهدی کافی بر اینادعاست. این نام گذاری خود از جنبه‌های بدیع قرآن است؛ زیرا هیچ کتابی نه قبل و نه بعد از قرآن بدین شکل کاملاًابتکاری و عجیب و معنادار نام گذاری نشده است. اگر نام‌های سوره‌های قرآن را طبقه‌بندی کنیم، می‌توان ادعا کرد کهچهارچوب مضامین و رهنمودها و محتوای قرآن را ترسیم می‌کند. در یک طبقه‌بندی کلی یک قسم از نام‌ها تاریخی، قسم دیگر عقیدتی و قسم دیگر نیز طبیعات است که هر کدام نیززیرمجموعه‌ای را در خود جای می‌دهند. امید است با تأمّل بیشتر در نام‌های سوره‌های قرآن، شما نیز پیام‌هایجدیدی از آن دریافت نمایید. eporsesh.com
قراین و شواهدی در دست است که نشان میدهد نام سورههای قرآن توسط پیامبر (ص) اعلام میگردیده است.اشتهار برخی از سورهها در عصر پیامبر (ص) و نیز نام برده شدن آنها در اخبار رسیده از آن حضرت، شاهدی کافی بر اینادعاست. این نام گذاری خود از جنبههای بدیع قرآن است؛ زیرا هیچ کتابی نه قبل و نه بعد از قرآن بدین شکل کاملاًابتکاری و عجیب و معنادار نام گذاری نشده است. اگر نامهای سورههای قرآن را طبقهبندی کنیم، میتوان ادعا کرد کهچهارچوب مضامین و رهنمودها و محتوای قرآن را ترسیم میکند.
در یک طبقهبندی کلی یک قسم از نامها تاریخی، قسم دیگر عقیدتی و قسم دیگر نیز طبیعات است که هر کدام نیززیرمجموعهای را در خود جای میدهند. امید است با تأمّل بیشتر در نامهای سورههای قرآن، شما نیز پیامهایجدیدی از آن دریافت نمایید.
eporsesh.com
- [سایر] در آیه اول سوره یونس آمده است «تِلْکَ آیاتُ الْکِتابِ الْحَکِیمِ» این آیه چه ارتباطی با کل سوره یونس دارد؟ منظور از حکیم و حکمت چیست؟
- [سایر] معنای حکمت در آیه 269 سوره بقره چیست؟
- [سایر] مضمون آیه حکمت ( آیه 269 سوره بقره ) چیست؟
- [سایر] آیا از نظر قرآن حکمت با علم فرق دارد؟
- [سایر] آیا از نظر قرآن؛ حکمت با علم فرق دارد؟
- [سایر] در مورد حکیم بودن قرآن چه نکاتی را میشود مطرح نمود؟
- [سایر] آیا در قرآن تعدد زوجات مطرح شده است؟ و حکمت آن چیست؟
- [سایر] در حکمت 1 نهج البلاغه روش برخورد با فتنهها را ترجمه و تفسیر کنید.
- [سایر] قرآن چگونه لزوم بعثت پیامبران را از جهت «تعلیم کتاب و حکمت» اثبات میکند؟
- [سایر] در باره زنان پیامبر در قرآن احکام ویژه ای آمده. این احکام و حکمت آنها چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سوره ای که سجده واجب دارد و در
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است برای راحت شدن محتضر بر بالین او، سوره مبارکه یس والصافات واحزاب وآیْ الکرسی وآیه پنجاه وچهارم از سوره اعراف وسه آیه آخر سوره بقره بلکه هرچه از قرآن ممکن است بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است برای راحت شدن محتضر بر بالین او سوره مبارکة یس و الصافات و آیه الکرسی و آیه پنجاه و چهارم ازو سورة اعراف و سه آیه آخر سوره بقره بلکه هر چه ازو قرآن ممکن بخوانند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اوّل و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را بخواندن. و باید توجّه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضّحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله مکارم شیرازی] در رکعت اول و دوم نمازهای واجب روزانه باید بعد از تکبیرة الاحرام سوره حمد را قرائت کند و بعد از آن بنابر احتیاط واجب یک سوره تمام از قرآن مجید را و خواندن یک یا چند آیه کافی نیست. و باید توجه داشت که سوره (فیل) و (ایلاف) یک سوره حساب می شود و همچنین سوره (والضحی) و (الم نشرح).
- [آیت الله جوادی آملی] .در چهار سوره قرآن, آیه سجده هست: آیه 15 سوره (سجده), آیه 37 سوره (فصّلت), آیه 62 سوره (نجم) و آیه 19 سوره (علق). هر کس یکی از این چهار آیه را بخواند یا گوش فرا دهد، پس از تمام شدن آیه، فوراً باید سجده کند و اگر آن را فراموش کرده، هر وقت یادش آمد, باید سجده نماید.
- [آیت الله اردبیلی] پنج چیز بر جنب حرام است: اوّل: رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و نیز بنابر احتیاط واجب، به اسامی مبارکه پیامبران و امامان علیهمالسلام و حضرت زهرا علیهاالسلام . دوم: رفتن در مسجدالحرام و مسجدالنبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم ، اگرچه از یک در داخل و بدون توقف از در دیگر خارج شود. سوم: توقف در مساجد دیگر، ولی اگر از یک در داخل و از در دیگر بدون توقف خارج شود، مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان علیهمالسلام نیز توقف نکند. چهارم: ورود به مسجد به قصد گذاشتن چیزی در آن و احتیاط واجب آن است که از گذاشتن چیزی در مسجد بدون وارد شدن به آن نیز اجتناب کند. پنجم: خواندن بعض یا تمام سورهای که سجده واجب دارد و آنها چهار سورهاند: 1 سوره (سجده) یعنی سوره سی و دوم قرآن (الم تنزیل)، 2 سوره (فصّلت) یعنی سوره چهل و یکم قرآن (حم سجده)، 3 سوره (نجم) یعنی سوره پنجاه و سوم قرآن (و النجم)، 4 سوره (علق) یعنی سوره نود و ششم قرآن (اقرء) و خواندن یک حرف از این چهار سوره نیز حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر وقت نماز تنگ باشد یا انسان ناچار شود که سوره را نخواند مثلا بترسد که اگر سوره را بخواند دزد یا درنده یا چیز دیگری به او صدمه بزند نباید سوره را بخواند و از مریض و کسی که در حاجتی عجله دارد سوره ساقط است و اگر خواند نباید به قصد جزییت نماز بخواند بلکه می تواند به قصد قرایت قران بخواند