لفظ "قرآن" در لغت به معنای خواندن و تلاوت است و کتاب مقدس قرآنکریم مجموعهای از دستورها و راهنماییهای خداوند متعال است که برای هدایت و رسیدن انسان به درجات عالی انسانی و نزدیک شدن به خداوند مهربان بر قلب پاک و مهربان پیامبر عزیز اسلامنازل شده است. توضیح آن که خداوند دوست و آفریدگار ماست و تمام دنیا، آسمان، زمین و... را برای ما آفریده تا در دنیا زندگی کنیم و از نعمتهای فراوان آن لذت ببریم و پس از این جهان، به جهانی بهتر و بالاتر که برای ما آفریده است برویم، همانجا که انواع میوهها و غذاهای لذیذ و هر آنچه که انسان بخواهد در آن یافت میشود، باغهای پر از گل، درختان پر از شکوفه و میوه، دوستان مهربان و نهرهای زیبا و جاری و... رسیدن به آن جهان زیبا و وارد شدن به بهشت خوبیها، نیاز به راهنما و نقشه دارد و خداوند آن نقشه را در اختیار ما گذاشته است. آن نقشه و کلیدی که ما را به بهشت میرساند "قرآنکریم" است که اگر نبود ما خوبیها را و راه درست و نادرست را نمیشناختیم و در زندگی مثل خیلی از انسانها که خود را از قرآن محروم کردهاند در زندگی سرگردان میشدیم و نمیدانستیم چه بخوریم، چگونه رفتار کنیم، چه کارهایی را انجام بدهیم، چگونه عبادت کنیم، با پدر و مادر و اقوام چگونه رفتار کنیم و چه کنیم تا به بهشت وارد شویم. بنابراین، قرآنکریم، برای خوشبخت کردن و سعادتمند نمودن انسانها توسط پیامبر گرامیبرای انسانها آورده شده است. همچنین قرآنکریم به ما میآموزد که در زندگی تنها نیستیم، هنگام خواندن آن و با توجّه به معنای آن، دست مهربان خداوند را همراه خودمان احساس میکنیم، اگر صدایش کنیم ما را حتماً کمک میکند. خداوند عزیز و مهربان میفرماید: "ای مردم! پروردگارتان را بپرستید; او که شما و افراد پیش از شما را آفریده است. باشد که پرهیزگار شوید، همان خدایی که زمین را برای شما گسترده و آسمان را بر افراشته و از آسمان، آب ]باران[ فرستاد و از آن میوهها، رزقی برای شما قرار داد." (بقره، 21 و 22) eporsesh.com
معنای کل قرآن چیست؟
لفظ "قرآن" در لغت به معنای خواندن و تلاوت است و کتاب مقدس قرآنکریم مجموعهای از دستورها و راهنماییهای خداوند متعال است که برای هدایت و رسیدن انسان به درجات عالی انسانی و نزدیک شدن به خداوند مهربان بر قلب پاک و مهربان پیامبر عزیز اسلامنازل شده است.
توضیح آن که خداوند دوست و آفریدگار ماست و تمام دنیا، آسمان، زمین و... را برای ما آفریده تا در دنیا زندگی کنیم و از نعمتهای فراوان آن لذت ببریم و پس از این جهان، به جهانی بهتر و بالاتر که برای ما آفریده است برویم، همانجا که انواع میوهها و غذاهای لذیذ و هر آنچه که انسان بخواهد در آن یافت میشود، باغهای پر از گل، درختان پر از شکوفه و میوه، دوستان مهربان و نهرهای زیبا و جاری و...
رسیدن به آن جهان زیبا و وارد شدن به بهشت خوبیها، نیاز به راهنما و نقشه دارد و خداوند آن نقشه را در اختیار ما گذاشته است. آن نقشه و کلیدی که ما را به بهشت میرساند "قرآنکریم" است که اگر نبود ما خوبیها را و راه درست و نادرست را نمیشناختیم و در زندگی مثل خیلی از انسانها که خود را از قرآن محروم کردهاند در زندگی سرگردان میشدیم و نمیدانستیم چه بخوریم، چگونه رفتار کنیم، چه کارهایی را انجام بدهیم، چگونه عبادت کنیم، با پدر و مادر و اقوام چگونه رفتار کنیم و چه کنیم تا به بهشت وارد شویم.
بنابراین، قرآنکریم، برای خوشبخت کردن و سعادتمند نمودن انسانها توسط پیامبر گرامیبرای انسانها آورده شده است.
همچنین قرآنکریم به ما میآموزد که در زندگی تنها نیستیم، هنگام خواندن آن و با توجّه به معنای آن، دست مهربان خداوند را همراه خودمان احساس میکنیم، اگر صدایش کنیم ما را حتماً کمک میکند. خداوند عزیز و مهربان میفرماید: "ای مردم! پروردگارتان را بپرستید; او که شما و افراد پیش از شما را آفریده است. باشد که پرهیزگار شوید، همان خدایی که زمین را برای شما گسترده و آسمان را بر افراشته و از آسمان، آب ]باران[ فرستاد و از آن میوهها، رزقی برای شما قرار داد." (بقره، 21 و 22)
eporsesh.com
- [سایر] فواید قرآن چیست؟
- [سایر] فرق میان تفسیر و تأویل چیست؟
- [سایر] منظور از اصطلاح "تواتر قرائات" در قرآن چیست؟
- [سایر] منظور از محکم و مفصّل بودن قرآن چیست؟
- [سایر] ویژگیهای انسان احمق از دیدگاه قرآن کریم چیست؟
- [سایر] نظر قرآن درباره نزول سوره "اسرأ" چیست؟
- [سایر] دلیل مکّی و مدنی بودن آیات قرآن چیست؛ چند سوره از قرآن مکّی و چند سوره مدنی است؟
- [سایر] علت اختلاف نظر در مورد تعداد حروف و آیات قرآن چیست؟ آیا با عدم تحریف قرآن منافات ندارد؟
- [سایر] مراد از این که قرآن کریم بر سایر کتب آسمانی مهیمن است چیست؟
- [سایر] معنای کلمة "قرآن" چیست؟ و چه کسی این نام را بر قرآن گذاشته است؟
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر جلد قران نجس شود در صورتی که بی احترامی به قران باشد باید ان را اب بکشند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر جلد قرآن نجس شود؛ در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد؛ باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] در صورتی که دادن قرآن به کافر مستلزم هتک باشد حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله بروجردی] اگر جلد قرآن نجس شود، در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سیستانی] اگر جلد قرآن نجس شود ، در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد ، باید آن را آب بکشند .