مطابق آنچه مورّخان معتبر اسلامی نوشته اند، نخستین سوره ای که بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد، سوره (علق) بود و آخرین سوره سوره (توبه) بوده. مضامین این دو سوره نیز این مطلب را تأیید می کند. در مورد نگارش قرآن در زمان پیامبر(ص) هم باید گفت، عدّه ای از برجسته ترین صحابه آیاتی را که بر پیامبر(ص)نازل می شد، مرتّباً از آن حضرت دریافت نموده با یک نوع خطّ کوفی که خطّ متداول آن زمان بود می نوشتند. این عدّه را (کُتّاب وحی) یعنی (نویسندگان وحی) می نامند. تعداد این افراد را مورّخان تا چهل و سه نفر نوشته اند. در میان این افراد از همه بیشترامام علی(ع) و زید بن ثابت در کار نوشتن آیات قرآن زحمت می کشیدند. آنها همیشه ملازمت حضور پیغمبر(ص) را داشتند و با راهنمایی و سرپرستی دقیق پیامبر، تمام آیات نازل شده را می نوشتند. و نظر به این که ریشه و اساس اسلام، این کتاب آسمانی است و این کتاب در تمام جهات و شؤون زندگی اجتماعی و فردی، قانون اساسی مسلمانان بوده، پیامبر شخصاً اهتمام زیادی به نوشته شدن آن می کرد. هنگامی که آن حضرت رحلت نمود، تمام قرآن به صورت نوشته در اختیار مسلمانان بود و عدّه زیادی هم آن را از حفظ داشتند و قرآنی که هم اکنون در دست مسلمانهاست، همان است که هنگام رحلت پیامبر در دست مسلمانان بود.
مطابق آنچه مورّخان معتبر اسلامی نوشته اند، نخستین سوره ای که بر پیامبر اکرم(ص) نازل شد، سوره (علق) بود و آخرین سوره سوره (توبه) بوده. مضامین این دو سوره نیز این مطلب را تأیید می کند. در مورد نگارش قرآن در زمان پیامبر(ص) هم باید گفت، عدّه ای از برجسته ترین صحابه آیاتی را که بر پیامبر(ص)نازل می شد، مرتّباً از آن حضرت دریافت نموده با یک نوع خطّ کوفی که خطّ متداول آن زمان بود می نوشتند. این عدّه را (کُتّاب وحی)
یعنی (نویسندگان وحی) می نامند. تعداد این افراد را مورّخان تا چهل و سه نفر نوشته اند. در میان این افراد از همه بیشترامام علی(ع) و زید بن ثابت در کار نوشتن آیات قرآن زحمت می کشیدند. آنها همیشه ملازمت حضور پیغمبر(ص) را داشتند و با راهنمایی و سرپرستی دقیق پیامبر، تمام آیات نازل شده را می نوشتند. و نظر به این که ریشه و اساس اسلام، این کتاب آسمانی است و این کتاب در تمام جهات و شؤون زندگی اجتماعی و فردی، قانون اساسی مسلمانان بوده، پیامبر شخصاً اهتمام زیادی به نوشته شدن آن می کرد. هنگامی که آن حضرت رحلت نمود، تمام قرآن به صورت نوشته در اختیار مسلمانان بود و عدّه زیادی هم آن را از حفظ داشتند و قرآنی که هم اکنون در دست مسلمانهاست، همان است که هنگام رحلت پیامبر در دست مسلمانان بود.
- [سایر] من بحث اسباب نزول قرآن را خواندم. خوب بود. حالا یک سؤال برایم پیش آمده و آن اینکه: اولین کتاب اسباب نزول قرآن را چه کسی نوشته است؟
- [سایر] تفسیر و شأن نزول آیه 103 سوره نساء چیست؟
- [سایر] شأن نزول و تفسیر آیه 105 سوره نساء چیست؟
- [سایر] نظر قرآن درباره نزول سوره "اسرأ" چیست؟
- [سایر] اولین سوره و آخرین سوره و آیاتی که از قرآن نازل شده کدام است؟
- [سایر] شأن نزول و تفسیر آیه شریفه (وَ لا تَکُنْ لِلْخائِنینَ خَصیماً) از سوره نساء چیست؟
- [سایر] تفسیر و نشان نزول آیه 35 از سوره نور را بیان کنید؟
- [سایر] تفسیر آیه 61 سوره بقره و شان نزول آن و نظر ائمه راجع به این آیه
- [سایر] تفسیر و شأن نزول آیه 103 سوره نساء در باره نماز چیست؟
- [سایر] اولین و آخرین سوره و آیاتی که از قرآن نازل شده کداماست؟
- [آیت الله بهجت] نوشتن قرآن با مرکّب نجس، اگر چه یک حرف آن باشد، حرام است. و اگر نوشته شود باید آن را آب بکشند، یا به وسیله تراشیدن و مانند آن ، کاری کنند که عین مرکب نجس از بین برود و ورق متنجس به آن ، آب کشیده شود .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بر جائی از بدن؛ آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد؛ چنانچه بخواهد وضو یا غسل را ترتیبی به جا آورد؛ باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله خوئی] اگر بر جایی از بدن، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، و چنانچه بخواهد وضو یا غسل را ترتیبی بهجا آورد، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله اردبیلی] نوشتن قرآن با مُرکب نجس اگرچه یک حرف آن باشد حرام است و اگر نوشته شود، باید به واسطه تراشیدن و مانند آن، کاری کنند که نوشته از بین برود.
- [آیت الله سبحانی] کسی که جنب است اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، بنابر احتیاط حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله سیستانی] اگر بر جائی از بدن ، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، چنانچه بخواهد غسل را ترتیبی بجا آورد ، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد . و همچنین اگر بخواهد وضو بگیرد در مورد آیه قرآن بلکه در مورد اسم خداوند نیز بنابر احتیاط واجب .
- [آیت الله مظاهری] کسی که میخواهد غسل کند، اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که جنب است اگر بر جائی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد .
- [امام خمینی] کسی که جنب است، اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد. و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بر بدن کسی که جنب است آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند، باید آب را به گونهای به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد و اسامی مبارک پیامبران و امامان و حضرت زهرا علیهمالسلام به احتیاط واجب حکم اسم خدا را دارند.