مدخل ها و درهای بهشت با توجه به اعمال و کارهایی است که سبب ورود به بهشت می شوند و در روایات و اخبار آمده است: که بهشت درهایی به نامهای مختلف دارد از جمله دری دارد که به عنوان ( باب المجاهدین ) نامیده می شود و مجاهدان مسلح به همان سلاحی که با آن جهاد کردند از آن در وارد می شوند و فرشتگان به آنها خوش آمد می گویند (1).( و الملائکه یدخلون، علیهم من کلّ بابٍ سلامٌ علیکم بما صبرتم )، فرشتگان از هر دری بر آنان وارد می گردند و به آنها به خاطر صبر و استقامتشان سلام می دهند (2)و در نهج البلاغه نیز همین روایت به مضمون دیگری آمده است که می فرماید : ( انّ الجهاد باب من ابواب الجنّه فَتَحهُ الله لِخاصَّه اولیائه )(3). جهاد دری از درهای بهشت است که خدا آن را به بندگان خاصّش گشوده است. و درحدیث دیگری از پیامبر اکرم آمده است : ( اِنّ للجنّه باباً یُدعی الرَّیان لا یَدخله اِلّا الصّائمون) (4) : بهشت دری دارد که سیراب نامیده می شود و از آن در فقط روزه داران وارد می شوند و هم چنین در احادیث دیگری اشاره به ( باب الصبر)، ( باب الشّکر )، ( باب البلاء ) شده است. پی نوشت: 1- منهاج البراعه فی شرح نهج البلاغه، ج 3، ص 995. 2- رعد / 24 و 23. 3- نهج البلاغه، خطبه 27؛ بحارالانوار، ج 93، ص 252، حدیث 17. 4- بحار الانوار، ج 93، ص 252، ح 17. منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
مدخل ها و درهای بهشت با توجه به اعمال و کارهایی است که سبب ورود به بهشت می شوند و در روایات و اخبار آمده است: که بهشت درهایی به نامهای مختلف دارد از جمله دری دارد که به عنوان ( باب المجاهدین ) نامیده می شود و مجاهدان مسلح به همان سلاحی که با آن جهاد کردند از آن در وارد می شوند و فرشتگان به آنها خوش آمد می گویند (1).( و الملائکه یدخلون، علیهم من کلّ بابٍ سلامٌ علیکم بما صبرتم )، فرشتگان از هر دری بر آنان وارد می گردند و به آنها به خاطر صبر و استقامتشان سلام می دهند (2)و در نهج البلاغه نیز همین روایت به مضمون دیگری آمده است که می فرماید : ( انّ الجهاد باب من ابواب الجنّه فَتَحهُ الله لِخاصَّه اولیائه )(3).
جهاد دری از درهای بهشت است که خدا آن را به بندگان خاصّش گشوده است. و درحدیث دیگری از پیامبر اکرم آمده است : ( اِنّ للجنّه باباً یُدعی الرَّیان لا یَدخله اِلّا الصّائمون) (4) : بهشت دری دارد که سیراب نامیده می شود و از آن در فقط روزه داران وارد می شوند و هم چنین در احادیث دیگری اشاره به ( باب الصبر)، ( باب الشّکر )، ( باب البلاء ) شده است.
پی نوشت:
1- منهاج البراعه فی شرح نهج البلاغه، ج 3، ص 995.
2- رعد / 24 و 23.
3- نهج البلاغه، خطبه 27؛ بحارالانوار، ج 93، ص 252، حدیث 17.
4- بحار الانوار، ج 93، ص 252، ح 17.
منبع: تصویر بهشت و بهشتیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی، انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] منظور از درهای جهنم چیست؟
- [سایر] آیا بعضی از درهای بهشت به اهل قم اختصاص دارد؟
- [سایر] درهای بهشت چه ویژگی هایی دارد؟
- [سایر] کتیبه های سر درهای بهشت چیست؟
- [سایر] چرا تعداد درهای بهشت بیشتر از جهنم است؟
- [سایر] نامهای درهای جهنم را با ذکر منبع مطرح بفرمایید. و آیا مقصود از درهای جهنم و بهشت، همان طبقه است یا خیر؟
- [سایر] تعداد و نامهای درهای بهشت و دوزخ را ذکر کنید. (از اذن ورود)
- [سایر] آیا بهشت دارای درهای متعددی است و این درها نام های به خصوصی دارند، اگر امکان دارد نام درها و ترجمه ی فارسی آنها را بفرمایید.
- [سایر] منظور قرآن کریم از نعمتهای مادی چون حورالعین و میوه در بهشت چیست ؟ با اینکه بهشت جای نعمتهای معنوی است.
- [سایر] منظور از دربهای بهشت چیست؟ و علت تعدد آن چه می باشد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در یک زمین جو و گندم و چیزی مثل برنج و لوبیا که زکات آن واجب نیست بکارد، چنانچه بر حسب معمول استفاده از هر دو جنس در موقع کشت منظور باشد، مخارج به نسبت مداخل تقسیم میشود، و اگر فایده یکی از آنها به قدری کم باشد که در موقع کشت منظور نباشد، مخارج از چیزی محسوب میشود که منظور باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در یک زمین جو و گندم و چیزی مثل برنج و لوبیا که زکات آن واجب نیست بکارد چنان چه بر حسب معمول استفاده از هر دو جنس در موقع کشت منظور باشد مخارج به نسبت مداخل تقسیم می شود و اگر فایده یکی از آنها به قدری کم باشد که در موقع کشت منظور نباشد مخارج از چیزی محسوب می شود که منظور باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه غذایی را که در ظرف طلا یا نقره است به منظور پرهیز از حرام در ظرف دیگری بریزند این استعمال جایز است، ولی اگر به این منظور نباشد حرام است، اما به هر حال خوردن آن غذا از ظرف دوم که طلا و نقره نیست، اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن مرد به زنی که می خواهد با او ازدواج کند به منظور آگاه شدن از حسن و عیب او جایز است حتی اگر با یک بار نگاه کردن این منظور حاصل نشود می تواند چند بار در چند مجلس نگاه کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چند چیز است که سفر را قطع می کند و باید نماز را تمام خواند: اول رسیدن به (وطن) منظور از وطن چیست منظور از وطن محلی است که انسان آن را برای اقامت و زندگی خود انتخاب کرده، خواه در آنجا متولد شده باشد یا نه و خواه وطن پدر و مادرش باشد یا خودش آنجا را انتخاب کرده است.
- [آیت الله مظاهری] تزریق خون انسانی به انسان دیگر جایز است، خواه خون مسلمان باشد یا کافر، مرد باشد یا زن، و خرید و فروش خون برای این منظور مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] منظور از عرق جنب از حرام عرقی است که در آن حال یا بعد از آن، پیش از آن که غسل کند از بدن او بیرون می آید.
- [آیت الله مظاهری] منظور از شراب هر مایع مست کنندهای است نظیر عرق و آبجو و مانند اینها و نوشیدن آن حتّی یک قطره و کمتر از آن نیز حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن به زن نامحرم برای شناختن او به منظور شهادت دادن در دادگاه و امور مهم و لازمی از این قبیل جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] منظور از شراب هر مایع مست کننده ای است و آبجو نیز جزء مشروبات الکلی است، حتی نوشیدن یک قطره شراب و کمتر از آن نیز حرام است.