گاهی اتفاق می افتد که انسان به دنبال چیزی نمی رود، ولی بر اثر یک سلسله تصادف ها،موهبتی نصیب او می شود،این حوادث گر چه در نظر ما تصادف است،اما در واقع و از نظر سازمان آفرینش حسابی در آن می باشد.بدون شک،حساب این گونه روزی ها از روزی هائی که در پرتو تلاش و کوشش به دست می آیند جدا است.آیا می توان انکار کرد که، نور آفتاب بدون تلاش ما به خانه ما می تابد؟و یا باران و هوا بدون کوشش و فعالیت به سراغ ما می شتابند؟آیا می توان انکار کرد که عقل و هوش،و استعدادی که از روز نخست در وجود ما ذخیره شده، به تلاش ما نبوده است!؟ولی،این گونه مواهبِ به اصطلاح باد آورده،و یا به تعبیر صحیح تر مواهبی که بدون تلاش،به لطف خدا، به ما رسیده،اگر با تلاش و کوشش خود از آن به طور صحیحی نگهداری نکنیم،آنها نیز از دست ما خواهد رفت،و یا بی اثر می ماند.حدیث معروفی که از علی(علیه السلام)نقل شده که فرمود:وَ اعْلَمْ یا بُنَیَّ أَنَّ الرِّزْقَ رِزْقانِرِزْقٌ تَطْلُبُهُ وَ رِزْقٌ یَطْلُبُک(1) (بدان فرزندم، روزی دو گونه است، یک نوع آن، همان روزی هائی است که تو باید به جستجویش برخیزی، و گونه دیگرش، روزی هائی است که آن در جستجوی تو است و به سراغ تو می آید) نیز اشاره به همین حقیقت است.ولی به هر حال، نکته اساسی این است که: تمام تعلیمات اسلامی به ما می گوید: برای تأمین زندگی بهتر چه مادی و چه معنوی، باید تلاش بیشتر کرد، و فرار از کار، به گمان مقسوم بودن روزی، غلط است.(2) پی نوشتها: 1. نهج البلاغة (صبحی صالح)، ج1، ص404. 2.تفسیر نمونه، ج9، ص 39. منبع:سایت انوار طاها
گاهی اتفاق می افتد که انسان به دنبال چیزی نمی رود، ولی بر اثر یک سلسله تصادف ها،موهبتی نصیب او می شود،این حوادث گر چه در نظر ما تصادف است،اما در واقع و از نظر سازمان آفرینش حسابی در آن می باشد.بدون شک،حساب این گونه روزی ها از روزی هائی که در پرتو تلاش و کوشش به دست می آیند جدا است.آیا می توان انکار کرد که، نور آفتاب بدون تلاش ما به خانه ما می تابد؟و یا باران و هوا بدون کوشش و فعالیت به سراغ ما می شتابند؟آیا می توان انکار کرد که عقل و هوش،و استعدادی که از روز نخست در وجود ما ذخیره شده، به تلاش ما نبوده است!؟ولی،این گونه مواهبِ به اصطلاح باد آورده،و یا به تعبیر صحیح تر مواهبی که بدون تلاش،به لطف خدا، به ما رسیده،اگر با تلاش و کوشش خود از آن به طور صحیحی نگهداری نکنیم،آنها نیز از دست ما خواهد رفت،و یا بی اثر می ماند.حدیث معروفی که از علی(علیه السلام)نقل شده که فرمود:وَ اعْلَمْ یا بُنَیَّ أَنَّ الرِّزْقَ رِزْقانِرِزْقٌ تَطْلُبُهُ وَ رِزْقٌ یَطْلُبُک(1) (بدان فرزندم، روزی دو گونه است، یک نوع آن، همان روزی هائی است که تو باید به جستجویش برخیزی، و گونه دیگرش، روزی هائی است که آن در جستجوی تو است و به سراغ تو می آید) نیز اشاره به همین حقیقت است.ولی به هر حال، نکته اساسی این است که: تمام تعلیمات اسلامی به ما می گوید: برای تأمین زندگی بهتر چه مادی و چه معنوی، باید تلاش بیشتر کرد، و فرار از کار، به گمان مقسوم بودن روزی، غلط است.(2)
پی نوشتها:
1. نهج البلاغة (صبحی صالح)، ج1، ص404.
2.تفسیر نمونه، ج9، ص 39.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] چرا خدای متعال علیرغم اینکه می داند بعضی انسان ها فقط گناه می کنند، آنها را آفریده است؟
- [سایر] آیا ربوبیت تنها مخصوص خدای متعال است؟
- [سایر] خدای متعال چرا شیطان را آفرید؟
- [سایر] آیا لازمه شفاعت تاثیرگذاری دیگران بر خدای متعال نیست ؟
- [سایر] چرا خدای متعال اسبابی فراهم نکرده است که جلو فسادها و خونریزیها گرفته شود؟
- [سایر] وضعیّت توّابین و در رأس آنها سلیمان بن صرد خزاعی در نزد خدای متعال چگونه است؟
- [سایر] چرا خدای متعال مانند گذشته عذاب خود را بر گناهکاران نازل نمی کند؟
- [سایر] خداوند متعال بر چه اساس و معیاری قابلیت و استعداد وجودی هر انسانی را به او عطا فرمود؟ آیا این اعطا در مرحله فیض اقدس بود؟
- [سایر] با این که خدای متعال میتوانست بدون نیاز به پیامبران مردم را راهنمایی کند؛ چرا پیامبران را فرستاد؟
- [سایر] آیا در آیات قرآن در رابطه با شناخت ذات خدای متعال آیه ای وجود دارد؟ شماره آیه را مشخص نمایید.
- [آیت الله اردبیلی] انسان باید زکات فطره را به قصد قربت، یعنی برای انجام دادن فرمان خداوند متعال بدهد و زمان پرداختن آن و لو اجمالاً نیّت دادن فطره نماید.
- [آیت الله مظاهری] مستحب است کسی که گوش به غنا یا موسیقی داده است برای توبه از آن، غسل توبه کند و دو رکعت نماز توبه بخواند و بعد از آن توبه و استغفار و عذرخواهی از خدای متعال بنماید، بلکه این غسل و نماز برای توبه از هر گناهی مستحب است. [1]. لقمان، 6.
- [آیت الله مظاهری] ناسزا گفتن برای اثبات مطالب علمی و نظیر آن جایز نیست، و کسانی که در بحثها و نوشتهجات به دیگران ناسزا میگویند حرام است، بلکه اگر آن ناسزا به علمای دین باشد، گناهش در حدّ کفر و جنگ با خدای متعال است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] 1 قسم را باید با زبان و لفظ صریح بیان کرد. 2 قسمی اعتبار دارد که یکی از اسماء خداوند متعال باشد مثل خدا یا الله. 3 اگر به برخی از اوصاف خدای سبحان قسم بخورد که معمولاً از آن صفت خدای سبحان اراده می شود یا قرینه ای به کار ببرد که مراد او را بفهماند قسم صحیح است. 4 شخص لال اگر با اشاره قسم بخورد قسم او صحیح است ولی کسی که می تواند سخن بگوید قسم او با اشاره صحیح نیست. 5 قسم به مقدسات دیگر مثل قرآن و پیامبر و ائمه اطهار(علیهم السلام) احکام قسم را ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازمه ایمان به خداوند متعال و ایمان به انبیاء عظام صلوات الله علیهم اجمعین و ایمان به احکام الهی آن است که شخص مؤمن، قلباً از منکر و معصیت خداوند متعال، منزجر باشد، و منکر را قلباً انکار کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را بر زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد وگرنه حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام می باشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد؛ اشکال ندارد و گرنه حرام است. مستحبات و مکروهات سجده:
- [امام خمینی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان علیهم السلام پیشانی را به زمین می گذارند اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.
- [آیت الله بروجردی] سجده کردن برای غیر خداوند متعال حرام میباشد و بعضی از مردم عوام که مقابل قبر امامان عَلَیْهمُالسَّلَام پیشانی را به زمین میگذارند، اگر برای شکر خداوند متعال باشد اشکال ندارد و گرنه حرام است.