ما موجودی هستیم که در دو بُعد زندگی می کنیم . یک بُعد آن دنیای مادی است و یک بعد آن عالم مثال است . مثال به معنای تصویر و شکل است . در آنجا خصوصیات شکل و رنگ هست ولی ماده وجود ندارد . مثل موجودی که شما در خواب می بینید که همه ی خصوصیات را دارد ولی ماده ندارد . چیزی که ما در آینه می بنیم انکسار نور است و واقعی نیست ولی چیزی که در عالم مثال وجود دارد واقعی تر از این دنیا است . درواقع این دنیا سایه ای از آن است . ما در هر دو دنیا زندگی می کنیم . دوتا بدن هم داریم و هر کدام ابزاری دارد . شما الان گوش برزخی هم دارید و اگر این گوش فعال بشود چیزهایی می شنوید که باورکردنی نیست . الان چشم برزخی شما فعال نیست ولی با ریاضت و تهذیب نفس آن قوا را فعال می کنند و بعضی چیزها را می بینند و می شنوند . مثلا تقدیس درختان را می شنوند که این برای عالم برزخ است. وقتی ما می میریم این قوای مثالی فعال می شود و چیزهای عجیب آن عالم را می بیند. روح با این بدن مثالی از دنیا خارج می شود. ارواح با همان ابزار مثالی نگاهی هم به این دنیا دارند . البته این همیشگی نیست و بتدریج که از زمان مرگ ما می گذرد، نگاه به دنیا کم رنگتر می شود . دراوقات خاصی روح می تواند دنیا را ببیند . برای اولیاء خدا و کسانی که مقام شان بالاست می توانند این دنیا را ببینند .
ما موجودی هستیم که در دو بُعد زندگی می کنیم . یک بُعد آن دنیای مادی است و یک بعد آن عالم مثال است . مثال به معنای تصویر و شکل است . در آنجا خصوصیات شکل و رنگ هست ولی ماده وجود ندارد . مثل موجودی که شما در خواب می بینید که همه ی خصوصیات را دارد ولی ماده ندارد .
چیزی که ما در آینه می بنیم انکسار نور است و واقعی نیست ولی چیزی که در عالم مثال وجود دارد واقعی تر از این دنیا است . درواقع این دنیا سایه ای از آن است . ما در هر دو دنیا زندگی می کنیم . دوتا بدن هم داریم و هر کدام ابزاری دارد . شما الان گوش برزخی هم دارید و اگر این گوش فعال بشود چیزهایی می شنوید که باورکردنی نیست . الان چشم برزخی شما فعال نیست ولی با ریاضت و تهذیب نفس آن قوا را فعال می کنند و بعضی چیزها را می بینند و می شنوند . مثلا تقدیس درختان را می شنوند که این برای عالم برزخ است. وقتی ما می میریم این قوای مثالی فعال می شود و چیزهای عجیب آن عالم را می بیند. روح با این بدن مثالی از دنیا خارج می شود. ارواح با همان ابزار مثالی نگاهی هم به این دنیا دارند . البته این همیشگی نیست و بتدریج که از زمان مرگ ما می گذرد، نگاه به دنیا کم رنگتر می شود . دراوقات خاصی روح می تواند دنیا را ببیند . برای اولیاء خدا و کسانی که مقام شان بالاست می توانند این دنیا را ببینند .
- [سایر] درباره کتب تفسیری توضیحاتی بفرمایید؟
- [سایر] درباره تشبیهات قرآنی توضیحاتی بفرمایید؟
- [سایر] در مورد (فرقه قرآنیون) توضیحاتی بفرمایید.
- [سایر] در رابطه با عرفانهای نوظهور توضیحاتی بفرمایید .
- [سایر] توضیحاتی در رابطه با واسطه وحی بفرمایید؟
- [سایر] توضیحاتی در رابطه با عرش بفرمایید؟
- [سایر] درباره وجه تسمیه قرآن مجید توضیحاتی ارائه بفرمایید؟
- [سایر] در مورد جاودانگی در عالم ملکوت توضیحاتی بفرمایید .
- [سایر] توضیحاتی در رابطه با مصحف حضرت علی علیه السلام بفرمایید؟
- [سایر] درباره تجلی احسان امام حسن مجتبی(ع) توضیحاتی بفرمایید؟
- [آیت الله خوئی] جایز است بریدن عضوی از بدن مردة کافر و یا مشکوک الاسلام، به منظور پیوند زدن آن به بدن شخص مسلمان و پس از پیوند زدن چون جزء بدن مسلمان میشود، احکام بدن مسلمان بر او جاری است و همین طور جایز است عضوی از اعضاء بدن حیوان نجسالعین را به بدن شخص مسلمان پیوند زدن و چون پس از پیوند زدن جزء بدن مسلمان میگردد، احکام بدن مسلمان بر آن عضو جاری است و نماز خواندن با آن عضو نیز جایز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] بریدن عضوی از بدن مرده کافری که تشریح ان جایز است و یا کسی که مسلمان یا ذمی بودن او مشکوک است به منظور پیوند زدن ان به بدن شخص مسلمان جایز است و پس از ان که جزء بدن مسلمان شد احکام بدن مسلمان بر ان جاری است و همچنین پیوند زدن عضوی از اعضای حیوان نجس العین به بدن شخص مسلمان جایز است و پس از ان که جزء بدن مسلمان گشت احکام بدن مسلمان بر ان عضو جاری است
- [آیت الله سیستانی] بریدن عضوی از بدن کافر مردهای که خونش محترم نیست و یا مشکوکالحال است، برای پیوند زدن به بدن مسلمان جایز است، و پس از آن احکام بدن مسلمان بر آن جاری میشود؛ زیرا جزئی از بدن او به شمار میرود. همچنین پیوند زدن عضوی از اعضای بدن حیوان نجسالعین مانند سگ به بدن مسلمان اشکالی ندارد، و احکام بدن مسلمان بر آن جاری میگردد، و به دلیل آنکه جزئی از بدن شخص زنده به شمار میرود و زندگی در آن جریان یافته است، احکام بدن مسلمان بر آن مترتب میشود.
- [آیت الله بهجت] در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد، مگر اینکه در آنِ واحد هم بدن پاک شود و هم غسل انجام گیرد؛ و در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست، و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافی است. ولی پاک بودن تمام بدن قبل از شروع در غسل مطلقاً، موافق احتیاط است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته ونداند کجای بدن است، باید دوباره غسل کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بعد از غسل بفهمد جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است، باید دوباره غسل کند.
- [آیت الله اردبیلی] بنابر احتیاط واجب باید جایی از بدن را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن آن، بشوید.
- [آیت الله علوی گرگانی] در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافیاست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر موی خود را به بدن میّت برساند یا بدن خود را به موی میّت یا موی خود را به موی میّت برساند، غسل واجب نمیشود در هر سه مورد در صورتی است که موی نازک چسبیده به بدن نباشد.
- [آیت الله مظاهری] در غسل ارتماسی باید تمام بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست. و اگر تمام بدن نجس باشد و هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافی است.