درباره کتب تفسیری توضیحاتی بفرمایید؟
در پاسخ به چند نکته توجه کنید : الف- پاسخ اجمالی و کوتاه به پرسش شما چنین است : 1- برای استفاده بهتراز کتب تفسیر قرآن بهتر است از تفسیر های روانتر و ساده تر شروع کنید و به تدریج به تفاسیر سنگینتر و عمیقتر برسید . 2- برای شروع مطالعه ، تفسیر نور تالیف آقای قرائتی مناسب است و پس از آن تفسیر نمونه و بعد از آن تفسیر دقیقتر و تخصصی تر مانند تفسیر المیزان و یا تفسیر آیه الله جوادی . 3- تفسیر سوره های مختلفی از قران که از شهید مطهری به یادگار مانده نیز برای این منظور مناسب و قابل استفاده فراوان است . 4- البته آشنایی با مقدمات قرآن و علومی مانند ادبیات عرب در فهم بهتر کتب تفسیری و استفاده بهینه از آنها مفید و موثر است . ب‌- برای دریافت پاسخ تفصیلی و اگاهی بیشتر در این مورد به توضیح ذیل توجه کنید : برای آشنایی با قرآن، در آغاز یک دوره ترجمه ساده و روان آیات را همراه با خود آیات قرآن بخوانید. در این زمینه از ترجمه آقای آیتی، یا فولادوند و یا دیگر ترجمه‌هایی که در دسترس است استفاده کنید. پس از این مرحله، می‌توانید به تفاسیر ساده فارسی؛ مانند تفسیر نمونه، راهنما، کاشف و احسن الحدیث، مراجعه کنید. اگر در سطح خوبی از معلومات هستید وبه مسائل فلسفی و...آگاه هستید تفسیر المیزان را تهیه کنید.ولی به نظر من تفسیر نمونه برای شما خوب است زیرا این تفسیر با مطالعه تفسیر های گوناگون نوشته شده است. مفسران، از نظر روش و اسلوب بحث در استنباط معانی آیات قرآن و شکل ارایه آن، اختلافات بسیاری دارند، حتی مشاهده می‌شود در یک تفسیر روش‌های متعددی برای ارایه معنای آیه به کار رفته است. از این‌رو اگر چه تقسیم‌بندی دقیق تفاسیر بر حسب روش کار سختی است. اما با توجه به اهدافی که مفسران از ارایه تفسیر خود داشته‌اند می‌توان گفت بهترین تفاسیر شیعی عبارتند از: 1 بهترین و جامع‌ترین تفسیر از نظر علمی، فلسفی، کلامی و قران به قرآن (تفسیر المیزان) اثر علامه سید محمد حسین طباطبایی است. پس از آن تفسیر (تسنیم) تألیف آیت‌الله جوادی آملی قرار دارد که همان شیوه را به پیش گرفته و مشرب عرفانی از ویژگی‌های آن است. 2 بهترین تفسیر فارسی، اجتماعی و عصری (تفسیر نمونه)، اثر آیة‌الله مکارم شیرازی و جمعی از محققان است. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 5/100127188)
عنوان سوال:

درباره کتب تفسیری توضیحاتی بفرمایید؟


پاسخ:

در پاسخ به چند نکته توجه کنید :
الف- پاسخ اجمالی و کوتاه به پرسش شما چنین است :
1- برای استفاده بهتراز کتب تفسیر قرآن بهتر است از تفسیر های روانتر و ساده تر شروع کنید و به تدریج به تفاسیر سنگینتر و عمیقتر برسید .
2- برای شروع مطالعه ، تفسیر نور تالیف آقای قرائتی مناسب است و پس از آن تفسیر نمونه و بعد از آن تفسیر دقیقتر و تخصصی تر مانند تفسیر المیزان و یا تفسیر آیه الله جوادی .
3- تفسیر سوره های مختلفی از قران که از شهید مطهری به یادگار مانده نیز برای این منظور مناسب و قابل استفاده فراوان است .
4- البته آشنایی با مقدمات قرآن و علومی مانند ادبیات عرب در فهم بهتر کتب تفسیری و استفاده بهینه از آنها مفید و موثر است .
ب‌- برای دریافت پاسخ تفصیلی و اگاهی بیشتر در این مورد به توضیح ذیل توجه کنید :
برای آشنایی با قرآن، در آغاز یک دوره ترجمه ساده و روان آیات را همراه با خود آیات قرآن بخوانید. در این زمینه از ترجمه آقای آیتی، یا فولادوند و یا دیگر ترجمه‌هایی که در دسترس است استفاده کنید. پس از این مرحله، می‌توانید به تفاسیر ساده فارسی؛ مانند تفسیر نمونه، راهنما، کاشف و احسن الحدیث، مراجعه کنید. اگر در سطح خوبی از معلومات هستید وبه مسائل فلسفی و...آگاه هستید تفسیر المیزان را تهیه کنید.ولی به نظر من تفسیر نمونه برای شما خوب است زیرا این تفسیر با مطالعه تفسیر های گوناگون نوشته شده است. مفسران، از نظر روش و اسلوب بحث در استنباط معانی آیات قرآن و شکل ارایه آن، اختلافات بسیاری دارند، حتی مشاهده می‌شود در یک تفسیر روش‌های متعددی برای ارایه معنای آیه به کار رفته است. از این‌رو اگر چه تقسیم‌بندی دقیق تفاسیر بر حسب روش کار سختی است. اما با توجه به اهدافی که مفسران از ارایه تفسیر خود داشته‌اند می‌توان گفت بهترین تفاسیر شیعی عبارتند از:
1 بهترین و جامع‌ترین تفسیر از نظر علمی، فلسفی، کلامی و قران به قرآن (تفسیر المیزان) اثر علامه سید محمد حسین طباطبایی است. پس از آن تفسیر (تسنیم) تألیف آیت‌الله جوادی آملی قرار دارد که همان شیوه را به پیش گرفته و مشرب عرفانی از ویژگی‌های آن است.
2 بهترین تفسیر فارسی، اجتماعی و عصری (تفسیر نمونه)، اثر آیة‌الله مکارم شیرازی و جمعی از محققان است. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 5/100127188)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین