دستوراتِ دینی به هم وابسته اند ، یا هر کدام برنامه ای مستقل هستند ؟
از آیات و روایات استفاده می شود که برنامه های اسلام به هم وابسته است ، مثلاً در بیش از 20 آیه قرآن نماز و زکات با هم مطرح شده اند : ( یٌقیمون الصلوه و یؤتون الزکاه ) ، ( أقاموا الصلوه و آتوا الزکاه ) و در روایات می خوانیم : نماز بی زکات ، قبول نیست . همچون قطار که روی یک ریل حرکت نمی کند . آری ، رابطه با خدا ( نماز ) و رابطه با خلق ( زکات ) ، همچون دو بال برای پرواز معنوی هستند و با یک بال پروازی صورت نمی گیرد . پیامبر صلی الله علیه و آله افرادی را که برای نماز به مسجد می آمدند ولی زکات نمی پرداختند ، از مسجد اخراج کردند . بسیاری از دستورات به شرطی در درگاه خداوند قبول می شوند که آن را به اتمام برسانیم و ناقص آن پذیرفته نیست . در قرآن می خوانیم : ( أتقوا الحج ) (1) یعنی باید اعمال حج را به اتمام برسانید و انجام بعضی از اعمال آن کافی نیست . در جای دیگر می خوانیم : ( أتقوا الصیام الی اللیل ) (2) روزه خود را تا شب به پایان برسانید . حتی یک دقیقه قبل از افطار ، حق افطار کردن ندارید . همان گونه که حق شکستن نماز را ( جز درموارد استثنایی ) ندارید . پی نوشت: 1- سوره بقره ، آیه 196. 2- سوره بقره ، آیه 187. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
عنوان سوال:

دستوراتِ دینی به هم وابسته اند ، یا هر کدام برنامه ای مستقل هستند ؟


پاسخ:

از آیات و روایات استفاده می شود که برنامه های اسلام به هم وابسته است ، مثلاً در بیش از 20 آیه قرآن نماز و زکات با هم مطرح شده اند : ( یٌقیمون الصلوه و یؤتون الزکاه ) ، ( أقاموا الصلوه و آتوا الزکاه ) و در روایات می خوانیم : نماز بی زکات ، قبول نیست . همچون قطار که روی یک ریل حرکت نمی کند .
آری ، رابطه با خدا ( نماز ) و رابطه با خلق ( زکات ) ، همچون دو بال برای پرواز معنوی هستند و با یک بال پروازی صورت نمی گیرد .
پیامبر صلی الله علیه و آله افرادی را که برای نماز به مسجد می آمدند ولی زکات نمی پرداختند ، از مسجد اخراج کردند .
بسیاری از دستورات به شرطی در درگاه خداوند قبول می شوند که آن را به اتمام برسانیم و ناقص آن پذیرفته نیست . در قرآن می خوانیم : ( أتقوا الحج ) (1) یعنی باید اعمال حج را به اتمام برسانید و انجام بعضی از اعمال آن کافی نیست . در جای دیگر می خوانیم : ( أتقوا الصیام الی اللیل ) (2) روزه خود را تا شب به پایان برسانید . حتی یک دقیقه قبل از افطار ، حق افطار کردن ندارید . همان گونه که حق شکستن نماز را ( جز درموارد استثنایی ) ندارید .
پی نوشت:
1- سوره بقره ، آیه 196.
2- سوره بقره ، آیه 187.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین