در آیاتی از قرآن کریم در مورد رویارویی رؤسا و پیروان گمراه توضیحاتی دارد از جمله که می فرماید: (هذا فوج مقتحم معکم لا مرحبابهم انّهم صالوا النّار قالوا بل انتم لا مرحبابکم انتم قد متموه لنا فبئس القرار)(1): هنگامی که رؤسای ضلال وارد دوزخ می شوند و به چشم خود می بینند که پیروان را نیز به سمت دوزخ می آورند به یکدیگر می گویند: این فوجی است که همراه شما وارد دوزخ می شود خوش آمد بر آنها مباد و پیروان نیز به رؤسای خود می گویند بلکه خوش آمد بر شما باد که این عذاب را شما برای ما فراهم ساختید چه بد قرارگاهی است اینجا. این آیات اشاره به آخرین مجازات آنها که همنشینان بد با زبانی مملو از سرزنش دارد، و نمونه ای از عذاب روحی و روانی می باشد. پی نوشت: 1-ص/60و59. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
در آیاتی از قرآن کریم در مورد رویارویی رؤسا و پیروان گمراه توضیحاتی دارد از جمله که می فرماید: (هذا فوج مقتحم معکم لا مرحبابهم انّهم صالوا النّار قالوا بل انتم لا مرحبابکم انتم قد متموه لنا فبئس القرار)(1): هنگامی که رؤسای ضلال وارد دوزخ می شوند و به چشم خود می بینند که پیروان را نیز به سمت دوزخ می آورند به یکدیگر می گویند: این فوجی است که همراه شما وارد دوزخ می شود خوش آمد بر آنها مباد و پیروان نیز به رؤسای خود می گویند بلکه خوش آمد بر شما باد که این عذاب را شما برای ما فراهم ساختید چه بد قرارگاهی است اینجا. این آیات اشاره به آخرین مجازات آنها که همنشینان بد با زبانی مملو از سرزنش دارد، و نمونه ای از عذاب روحی و روانی می باشد.
پی نوشت:
1-ص/60و59.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] در خواست پیروان ضلالت در مورد رؤسای خود از خداوند چه می باشد؟
- [سایر] دیدگاه اسلام و قرآن درباره حقانیت ادیان و پلورالیسم دینی چیست؟ آیا اسلام پیروان دیگر ادیان را اهل دوزخ میداند؟
- [سایر] آیا در ابتدا همه وارد جهنم میشوند؟
- [سایر] مجرمان را چگونه وارد دوزخ می کنند؟
- [سایر] چه کسانی بدون حساب وارد دوزخ می شوند؟
- [سایر] در قیامت کسی که وارد بهشت شد، تا آخر در بهشت مسکن می گزیند. اگر کسی وارد جهنم شد، آیا احتمال دارد بعد از مدتی وارد بهشت شود؟
- [سایر] کسانی که وارد جهنّم میشوند، چه کارهایی در آن جا انجام میدهند؟
- [سایر] آیا انسان های گنه کار پس از چشیدن عذاب در جهنم وارد بهشت می شوند؟
- [سایر] ولی فقیه و روسای حکومت غرب چه اختیاراتی دارند؟
- [سایر] در مورد آیه 72 سوره مریم که :همه وارد جهنم می شوند منظور از همه چه کسانی هستند.
- [آیت الله مظاهری] زنا دادن و زنا کردن از گناهان بزرگ در اسلام است و قرآن شریف میفرماید اگر بدون توبه از دنیا بروند، در حالی که سالها در جهنّم میباشند، لجام شده و خوار و ذلیل نیز هستند، و کیفر آنها در دنیا اگر نزد حاکم اسلامی اثبات شود، صد تازیانه در میان مردم است، و اگر زن زنا کار، شوهر داشته یا مرد زانی، زن داشته باشد و این عمل زشت را انجام دهد، علاوه بر اینکه حدّ او سنگسار است- که نظیر این کیفر در اسلام کمنظیر یا بینظیر است- اگر بدون توبه از دنیا برود، مطابق آنچه در روایات آمده، در جهنّم بوی بد عورتین او اهل جهنّم را آزرده میکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بعض رؤسای ممالک اسلامی یا بعض مسئولین موجب بسط نفوذ اجانب شود چه نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است، بواسطه این خیانت، از مقامی که دارد هر مقامی باشد منعزل است. اگر فرض شود که احراز آن مقام به حق بوده، و بر مسلمانان لازم است به هر نحو که ممکن شود آنان را با رعایت موازین شرعی مجازات نمایند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن برابر مرد یا جلوتر بایستد نماز هر دو صحیح است چه با هم وارد نماز شوند یا به ترتیب، بلی ثواب نماز هر کدام که بعد مشغول نماز شده اند کمتر است ولی بنابراحتیاط مؤکد سزاوار است در صورتی که هر دو با هم وارد نماز شوند، هر دو و در صورتی که به ترتیب وارد شده باشند کسی که بعد وارد شده نماز را اعاده نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعض رؤسای ممالک اسلامی یا بعض وکلای مجلس موجب بسط نفوذ اجانب شود چه نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است ، به واسطة این خیانت ، از مقامی که دارد هر مقامی باشد منعزل است.اگر فرض شود که احراز آن مقام به حق بوه ، و بر مسلمانان لازم است او را مجازات کنند به هر نحو که ممکن باشد .
- [امام خمینی] اگر بعض رؤسای ممالک اسلامی یا بعض وکلای مجلسین موجب بسط نفوذ اجانب شود چه نفوذ سیاسی یا اقتصادی یا نظامی که مخالف مصالح اسلام و مسلمانان است، به واسطه این خیانت، از مقامی که دارد- هر مقامی باشد- منعزل است. اگر فرض شود که احراز آن مقام به حق بوده، و بر مسلمانان لازم است او را مجازات کنند به هر نحو که ممکن شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگامی که امام تکبیر می گوید و وارد نماز می شود در صورتی که صفهای جلوتر آماده نماز باشند همه می توانند تکبیر بگویند و وارد نماز شوند و لازم نیست انتظار بکشند تا صفهای جلو وارد نماز شوند بلکه انتظار کشیدن بر خلاف احتیاط است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن در کنار مرد یا جلوتر بایستد و با هم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است امّا اگر یکی قبلاً وارد نماز شده باشد نماز او صحیح است ولی نماز دوّمی باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در یکی از اعمال نافله شک کند، خواه رکن باشد یا غیر رکن، چنانچه وارد جزء بعدی نشده باشد، باید آن را بجا آورد و اگر وارد جزء بعدی شده باشد، نباید به شک خود اعتنا کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ربنا آتنا فی الدنْیا حسنةً و فی الاْخرة حسنةً و قنا عذاب النار: خداوندا در دنیا و درسرای دیگر به ما نیکی مرحمت فرما و ما را از عذاب دوزخ نگاه دار!
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زن در کنار مرد یا جلوتر بایستد و باهم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است، اما اگر یکی قبلاً وارد نماز شده، نماز او صحیح و نماز دومی باطل است.