در مورد سوال شما باید عرض نماییم که اولا ما آثار وجودی شیاطین را می بینیم و حس می نماییم ضمن اینکه شیاطین انسی را به دیده ظاهر درک می کنیم .ثانایا این سخن شما در جایی صحیح است که ما توانایی برخورد و مقابله با شیاطین را نداشته باشیم و این عدم دیده شدن امتیازی برای آن ها محسوب شود اما در جایی که خداوند به ما قدرت عقل و آگاهی و بصیرت داده است و توانیی یارایی با شیاطین را به ما آموخته است دیگر نمی توان این مساله را خلاف عدالت دانست ضمن اینکه اگر ما شیاطین در حالات مختلف زندگی خویش به دیده ظاهری می دیدیم زندگیمان به طور کلی مختل می شد به عنوان نمونه در موقع خواب و یا هنگام صحبت کردن با دیگران و یا در زمانی که به کار مشغولیم همواره شیطان را می دیدیم آیا در این هنگام اختلال ایجاد نمی شود؟در حالی که می توان این حالت را خلاف عدالت دانست چرا که شیطان در همه جا می تواند حضور داشته باشد و ما او را ببنیم اما انسان ها نتوانند با آن به مقابله ی در خور برخیزند. www.shamimm.ir
با توجه به عدالت خداوند تبارک و تعالی چرا شیاطین ما را می بینند ولی ما آنها را نمی بینیم؟
در مورد سوال شما باید عرض نماییم که اولا ما آثار وجودی شیاطین را می بینیم و حس می نماییم ضمن اینکه شیاطین انسی را به دیده ظاهر درک می کنیم .ثانایا این سخن شما در جایی صحیح است که ما توانایی برخورد و مقابله با شیاطین را نداشته باشیم و این عدم دیده شدن امتیازی برای آن ها محسوب شود اما در جایی که خداوند به ما قدرت عقل و آگاهی و بصیرت داده است و توانیی یارایی با شیاطین را به ما آموخته است دیگر نمی توان این مساله را خلاف عدالت دانست ضمن اینکه اگر ما شیاطین در حالات مختلف زندگی خویش به دیده ظاهری می دیدیم زندگیمان به طور کلی مختل می شد به عنوان نمونه در موقع خواب و یا هنگام صحبت کردن با دیگران و یا در زمانی که به کار مشغولیم همواره شیطان را می دیدیم آیا در این هنگام اختلال ایجاد نمی شود؟در حالی که می توان این حالت را خلاف عدالت دانست چرا که شیطان در همه جا می تواند حضور داشته باشد و ما او را ببنیم اما انسان ها نتوانند با آن به مقابله ی در خور برخیزند.
www.shamimm.ir
- [سایر] چرا خداوند اجرای عدالت موعود در زمان حضرت مهدی(علیه السلام) را بر عهده ی پیامبران یا امامان قبلی نگذاشت؟
- [سایر] عدالت خدا در بهشتی یا جهنمی کردن انسان ها، با توجه به تفاوت شرایط محیطی آنها چگونه است؟
- [سایر] عادل و حکیم بودن خداوند به چه معناست؟ داشتن این دو صفت برای خداوند چه ضرورتی دارد؟ آیا خداوند می تواند عادل و حکیم نباشد؟
- [سایر] با سلام چرا خداوند تبارک و تعالی در قرآن کریم از ضمیر (ما ) در آیات برای خود استفاده می کند؟
- [سایر] لطفا در مورد صفات و ذات خداوند تبارک و تعالی توضیح دهید و آیا تفکر، کنجکاوی و بررسی در مورد ذات خداوند جایز است؟
- [سایر] عدالت در عصر ظهور چگونه و با چه ابعادی محقق میشود و چرا عدالت موعود در زمان امام مهدی(عج)، در عصر اسلام برقرار نشد؟
- [سایر] عدالت در عصر ظهور چگونه و با چه ابعادی محقق میشود و چرا عدالت موعود در زمان امام مهدی(عج)، در عصر اسلام برقرار نشد؟
- [سایر] آیا شفاعت، عدالت خداوند متعال را زیر سوال نمی برد؟
- [سایر] آیا مسئله شفاعت، عدالت خدا را زیر سؤال نمیبرد؟
- [سایر] چرا خداوند تبارک و تعالی سرگذشت بنی اسرائیل و قوم یهود را بسیار بازگو کرده است؟ آیا تاریخ این قوم دوباره و در آینده تکرار خواهد شد؟
- [آیت الله مظاهری] از مجتهدی باید تقلید کرد که اعلم باشد یعنی در فهمیدن حکم خدا از تمام مجتهدهای زمان خود استادتر باشد، و همچنین باید مرد، بالغ، عاقل، شیعه دوازده امامی، حلالزاده و عادل باشد؛ و همچنین باید حریص به دنیا نباشد. عادل کسی است که دارای ملکه عدالت و خداترسی باطنی باشد به صورتی که او را از گناهان باز دارد و نشانه آن این است که اگر از کسانی که با او معاشرت دارند حال او را بپرسند تقوای او را تصدیق نمایند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] امامی را که عادل بوده، اگر شک کند که هنوز عادل است یا نه، میتواند به او اقتدا نماید.
- [آیت الله مظاهری] امامی را که عادل میدانسته، اگر شک کند به عدالت خود باقی است یا نه، میتواند به او اقتدا نماید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر شک کند امامی که عادل میدانسته به عدالت خود باقی است یا نه، میتواند به او اقتدا نماید.
- [آیت الله بروجردی] امامی را که عادل میدانسته، اگر شک کند به عدالت خود باقیست یا نه، میتواند به او اقتدا نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] امامی را که عادل میدانسته، اگر شک کند به عدالت خود باقیاست یا نه، میتواند به او اقتدا نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] عدالت امام جماعت باید برای مأموم محرز باشد و با شک در اصل عدالت نمی توان به او اقتدا کرد و در صورتی که امامی را که عادل می دانسته، اگر شک کند به عدالت خود باقی است یا نه، می تواند به او اقتدا نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر کسی بگوید که میت وصیت کرده فلان مبلغ به من بدهند چنانچه دو مرد عادل گفته او را تصدیق کنند یا قسم بخورد و یک مرد عادل هم گفته او را تصدیق نماید یا یک مرد عادل و دو زن عادل یا چهار زن عادل به گفته او شهادت دهند باید مقداری را که می گوید به او بدهند و اگر یک زن عادل شهادت دهد باید یک چهارم چیزی را که مطالبه می کند به او بدهند و اگر دو زن عادل شهادت دهند نصف ان را و اگر سه زن عادل شهادت دهند سه چهارم ان را به او بدهند و نیز اگر دو مرد کافر کتابی که در دین خود عادل باشند گفته او را تصدیق کنند در صورتی که میت ناچار بوده است که وصیت کند و مرد و زن عادلی هم در موقع وصیت نبوده باید چیزی را که مطالبه می کند به او بدهند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] تقلید در احکام; عمل نمودن به دستور مجتهد است و از مجتهدی باید تقلید کرد که: مرد بالغ، عاقل، شیعه دوازده امامی، حلال زاده، زنده و عادل باشد و مقصود از عدالت آن است که قدرت نفسانیه ای بر انجام واجبات و ترک گناهان کبیره داشته باشد. و احتیاط واجب آن است که مرجع تقلید حریص به دنیا نباشد و لازم است از مجتهدین دیگر اعلم باشد یعنی در فهمیدن حکم خدا از همه مجتهدین عصر خودش عالمتر باشد.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه بر اثر شیاع یا شهادت دو عادل یا یک عادل، ثابت شود که نقطه مورد نظر مسجد است، اعتکاف در آن جایز است.