امام زمان (عج) درباره پیروزی نهایی حق بر باطل چه فرمودند؟
شرح پرسش: لطفا این حدیث را شرح دهید. امام زمان(علیه السلام) می فرمایند: (أَبَی اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَلْحَقِّ إِلاّ إِتْماماً، وَلِلْباطِلِ إِلاّ زَهُوقاً؛ اراده ی حتمی خداوند بر این قرار گرفته است که دیر یا زود پایان حق، پیروزی، و پایان باطل، نابودی باشد.)[1] شرح حدیث: این عبارت، قسمتی از جوابی است که حضرت مهدی(علیه السلام) به نامه ی احمد بن اسحاق اشعری قمّی داده اند. حضرت، در این نامه، بعد از ردّ ادعای جعفر (عموی خود)، خودش را وصیّ و امام بعد از پدرش امام حسن عسکری(علیه السلام) معرفی می کند؛ آن گاه به این نکته اشاره می کند که سنّت الهی به این تعلّق گرفته است که حقّ و حقیقت را یاری کند و به جایگاه رفیع خود برساند، هر چند در طول تاریخ با آن مبارزه شود؛ از طرف دیگر، سنّت الهی به این تعلّق گرفته است که باطل هر چند مدّتی جولان دهد و حاکم باشد نابود گردد و جز اسمی از آن باقی نماند. سرنوشت فرعون ها و ... این نکته را به خوبی نشان داده است؛ لذا بر ماست که همیشه، دنباله رو حقّ و حقیقت باشیم و از تلخی ها و دشواری ها در این مسیر نهراسیم، و هیچ گاه دل به ظاهر فریبنده ی باطل نبندیم؛ زیرا، نور حق بالاخره به ثمر می نشیند و باطل را نابود می کند. پی نوشت: [1]. الغیبة، طوسی، ص287، ح246 ؛ احتجاج، ج2، ص279 ؛ بحارالأنوار، ج53، ص193، ح21. منبع: شرح چهل حدیث از حضرت مهدی(علیه السلام)، علی اصغر رضوانی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم (1382).
عنوان سوال:

امام زمان (عج) درباره پیروزی نهایی حق بر باطل چه فرمودند؟


پاسخ:

شرح پرسش:
لطفا این حدیث را شرح دهید. امام زمان(علیه السلام) می فرمایند: (أَبَی اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَلْحَقِّ إِلاّ إِتْماماً، وَلِلْباطِلِ إِلاّ زَهُوقاً؛ اراده ی حتمی خداوند بر این قرار گرفته است که دیر یا زود پایان حق، پیروزی، و پایان باطل، نابودی باشد.)[1]

شرح حدیث:
این عبارت، قسمتی از جوابی است که حضرت مهدی(علیه السلام) به نامه ی احمد بن اسحاق اشعری قمّی داده اند. حضرت، در این نامه، بعد از ردّ ادعای جعفر (عموی خود)، خودش را وصیّ و امام بعد از پدرش امام حسن عسکری(علیه السلام) معرفی می کند؛ آن گاه به این نکته اشاره می کند که سنّت الهی به این تعلّق گرفته است که حقّ و حقیقت را یاری کند و به جایگاه رفیع خود برساند، هر چند در طول تاریخ با آن مبارزه شود؛ از طرف دیگر، سنّت الهی به این تعلّق گرفته است که باطل هر چند مدّتی جولان دهد و حاکم باشد نابود گردد و جز اسمی از آن باقی نماند. سرنوشت فرعون ها و ... این نکته را به خوبی نشان داده است؛ لذا بر ماست که همیشه، دنباله رو حقّ و حقیقت باشیم و از تلخی ها و دشواری ها در این مسیر نهراسیم، و هیچ گاه دل به ظاهر فریبنده ی باطل نبندیم؛ زیرا، نور حق بالاخره به ثمر می نشیند و باطل را نابود می کند.

پی نوشت:
[1]. الغیبة، طوسی، ص287، ح246 ؛ احتجاج، ج2، ص279 ؛ بحارالأنوار، ج53، ص193، ح21.

منبع: شرح چهل حدیث از حضرت مهدی(علیه السلام)، علی اصغر رضوانی، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم (1382).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین