درباره میزان تحقق شعارهای دوران جنگ، باید نسبی‌نگری کرد نه مطلق نگری. اینکه درباره شعار )جنگ جنگ تا پیروزی( بگوییم صد در صد تحقق یافت یا اصلا تحقق نیافت ! قضاوتی صحیح نیست و باید برای تعیین میزان تحقق این شعار، ابتدا مفهوم پیروزی را مشخص نمود. آیا پیروزی یعنی آنکه حکومت صدام را سرنگون می‌کردیم و خاک عراق را به تصرف در آورده و حکومت اسلامی در آنجا بر قرار می‌کرد ؟ ! اگر این مفهوم پیروزی در شعار فوق مدنظر بوده، باید گفت که ما پیروز نشدیم. اما اگر مفهوم پیروزی، احقاق حق و ایستادگی در مقابل تجاوز دشمن و دفاع از تمامیت ارضی ایران باشد، در چنین مفهومی، ما در جنگ پیروز بوده‌ایم. لذا در تحقق شعارهای جنگ باید به طور نسبی آنها را در نظر گرفت. اکثر شعارهای جنگ چون آرمانی و سمبولیک هستند، لذا طرح آنها به مفهوم محقق شدن صد در صد آنها در عمل نیست چرا که همواره میان آرمان‌ها تا واقعیات عینی، فاصله وجود دارد، اما طرح آنها و ایستادن بر آن شعارها، به منزله مشخص کردن مسیر حرکت است؛ چرا که اکثر آن شعارها برخاسته از مکتب اسلام و روایات و کلام حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) بود، که طرح آنها، مسیر آرمانی انقلاب اسلامی و سرزمین مقدس ایران را ترسیم می‌نمود. منبع: جنگ ایران و عراق، پرسشها و پاسخها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ
درباره میزان تحقق شعارهای دوران جنگ، باید نسبینگری کرد نه مطلق نگری. اینکه درباره شعار )جنگ جنگ تا پیروزی( بگوییم صد در صد تحقق یافت یا اصلا تحقق نیافت ! قضاوتی صحیح نیست و باید برای تعیین میزان تحقق این شعار، ابتدا مفهوم پیروزی را مشخص نمود. آیا پیروزی یعنی آنکه حکومت صدام را سرنگون میکردیم و خاک عراق را به تصرف در آورده و حکومت اسلامی در آنجا بر قرار میکرد ؟ ! اگر این مفهوم پیروزی در شعار فوق مدنظر بوده، باید گفت که ما پیروز نشدیم. اما اگر مفهوم پیروزی، احقاق حق و ایستادگی در مقابل تجاوز دشمن و دفاع از تمامیت ارضی ایران باشد، در چنین مفهومی، ما در جنگ پیروز بودهایم. لذا در تحقق شعارهای جنگ باید به طور نسبی آنها را در نظر گرفت.
اکثر شعارهای جنگ چون آرمانی و سمبولیک هستند، لذا طرح آنها به مفهوم محقق شدن صد در صد آنها در عمل نیست چرا که همواره میان آرمانها تا واقعیات عینی، فاصله وجود دارد، اما طرح آنها و ایستادن بر آن شعارها، به منزله مشخص کردن مسیر حرکت است؛ چرا که اکثر آن شعارها برخاسته از مکتب اسلام و روایات و کلام حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) بود، که طرح آنها، مسیر آرمانی انقلاب اسلامی و سرزمین مقدس ایران را ترسیم مینمود.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسشها و پاسخها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ
- [سایر] به رغم تحقق نیافتن بسیاری از شعارهای جنگ تحمیلی، چرا تا پایان جنگ بر آنها تاکید میشد؟
- [سایر] شعارهای جنگ تحمیلی را چه گروه ها و یا سازمان هایی مطرح میکردند و هدف از آنها چه بود؟
- [سایر] تعداد اسیران ایرانی در جنگ تحمیلی چقدر بود؟
- [سایر] وضعیت اقتصادی ایران در طول جنگ تحمیلی چگونه بود؟
- [سایر] پیرامون ابعاد مختلف جنگ تحمیلی و تجربیات آن توضیح دهید؟
- [سایر] نوسانات قیمت نفت در دوران جنگ تحمیلی چه تأثیری بر روند جنگ و اجرای عملیاتها داشت؟
- [سایر] چرا در ایران به جنگ عراق و ایران، جنگ تحمیلی گفته می شود؟
- [سایر] شعر در دوران جنگ تحمیلی چه تغییر و تحولی یافت و چه نقشی در جنگ و حفظ فرهنگ جنگ داشت؟
- [سایر] چرا در طول جنگ تحمیلی شعارهایی چون: جنگ جنگ تا پیروزی، جنگ جنگ تا رفع فتنه در جهان، راه قدس از کربلا میگذرد و غیره مطرح میشد؟
- [سایر] تعداد اسیران عراقی در جنگ تحمیلی چقدر بود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر ابتدای مدت اجاره را معین نکنند ابتدای ان بعد از تحقق عقد اجاره است
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنگ با کسانی که بر امام معصوم علیهالسلام خروج کنند جایز است ولی اگر ناصبی نباشند اموال آنها را بدون جنگ نمیتوان تصاحب کرد.
- [آیت الله اردبیلی] اقرار به نسب، مانند اقرار به فرزند بودن برای کسی، با چند شرط پذیرفته میشود: اوّل: احتمال داده شود که اقرار کننده راست میگوید و تحقّق نسب، عادتا ممکن باشد.دوم: تحقّق نسب شرعا صحیح باشد.سوم: شخص دیگری مدّعی آن نباشد. چهارم:نسبت به کودکی باشد که در اختیار اوست و در صورت تحقّق این شرایط، نیازی به تصدیق کودک نیست و انکار او نیز پس از بلوغ مسموع نخواهد بود، ولی ادّعای فرزندی شخص بالغ در صورتی پذیرفته میشود که او هم تصدیق نماید.
- [آیت الله مظاهری] ناسزا گفتن برای اثبات مطالب علمی و نظیر آن جایز نیست، و کسانی که در بحثها و نوشتهجات به دیگران ناسزا میگویند حرام است، بلکه اگر آن ناسزا به علمای دین باشد، گناهش در حدّ کفر و جنگ با خدای متعال است.
- [آیت الله بهجت] انسان باید نماز را به نیّت قُربت، یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم بهجا آورد و لازم نیست نیّت را از قلب خود بگذراند یا مثلاً به زبان بگوید که (چهار رکعت نماز ظهر میخوانم قُربةًالیاللّه)، بلکه همینقدر که انگیز? انسان از این کار، نماز خواندن برای خدا باشد در تحقّق نیّت کافی است. ولی بهتر و افضل این است که نیّت نماز را از قلب خود بگذراند، مگر اینکه نزدیک به حدّ وسوسه برسد.
- [آیت الله جوادی آملی] .تصرف در اموال کفّار حربی که در حال جنگ با مسلمانان هستند, جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] در صورت تحقق دولت عدل اسلامیِ جامع الشرایط، استخراج معادن و گنجها و استفاده از جنگلها و اموال عمومی، باید با اجازه آن باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] بنابر احتیاط واجب قبض و اقباض در تحقق رهن شرط است لذا تا وقتی که رهن گیرنده مال مرهونه را تحویل نگرفته باشد رهن محقق نشده است.
- [آیت الله جوادی آملی] .ارزش گنج یافت شده , اگر به حدّ نصاب رسید، خمس دارد و کمتر از حدّ نصاب گنج، خمس ندارد.
- [آیت الله سیستانی] اگر مسلمانان به امر امام علیهالسلام با کفّار جنگ کنند ، و چیزهائی در جنگ بدست آورند ، به آنها غنیمت گفته میشود . که باید چیزهائی که مخصوص به امام است از غنیمت کنار بگذارند ، و خمس بقیه آن را بدهند ، و در ثبوت خمس بر غنیمت فرقی میان منقول ، و غیر منقول نیست ، ولی زمینهائی که از انفال نیست مال عموم مسلمین است ، هر چند جنگ به اذن امام علیهالسلام نباشد .