تا تعادل را به چه معنا و مفهومی فرض کنیم. امروزه روانشناسانی که به علوم رفتاری گرایشدارند و شاخه اصلی مطالعاتشان رفتارشناسی است (مانند حکما و اطبای قدیم که سخن از مزاج و اخلاط میکردند معتقدند که یک "شخصیت متعادل" وجود ندارد. از این رو صحبت از معتدل فرضی میکنند. در نظراینان یک شخصیت متعادل اجتماعی شخصیتی است که در سازگاری کامل با فرهنگ اجتماع خود بوده و در تعاملات خود با جامعه دچار هنجارها و ناهنجاریهای افراطی و تفریطی نمیگردد. البته باید توجه داشت کهکلمه سازگاری به معنای متابعت، پیروی یا کنار آمدن با فرهنگ نیست، بلکه به معنای کنش و واکنشهای معقول است. ندا گاهی سازگاری با یک فرهنگ در ترک آن فرهنگ و هجرت از آن جامعه معنای مییابد و گاه درتلاش برای اصلاح آن و... به هر صورت، یک شخصیت متعادل اجتماعی در نزد روانشناسی امروز شخصیتیاست که نقش اجتماعی ( سوسیودرام) و نقش روانی (پسلیکودرام) خود را به گونه مطلوب و معقول ایفامیکند.البته واضح است که این بحث دارای ابعاد گستردهای است، ولی در این جا به کلیاتی از منظرروانششناسی جدید بسنده نمودیم. منبع:سایت انوار طاها
تا تعادل را به چه معنا و مفهومی فرض کنیم. امروزه روانشناسانی که به علوم رفتاری گرایشدارند و شاخه اصلی مطالعاتشان رفتارشناسی است (مانند حکما و اطبای قدیم که سخن از مزاج و اخلاط میکردند معتقدند که یک "شخصیت متعادل" وجود ندارد. از این رو صحبت از معتدل فرضی میکنند. در نظراینان یک شخصیت متعادل اجتماعی شخصیتی است که در سازگاری کامل با فرهنگ اجتماع خود بوده و در تعاملات خود با جامعه دچار هنجارها و ناهنجاریهای افراطی و تفریطی نمیگردد. البته باید توجه داشت کهکلمه سازگاری به معنای متابعت، پیروی یا کنار آمدن با فرهنگ نیست، بلکه به معنای کنش و واکنشهای معقول است. ندا گاهی سازگاری با یک فرهنگ در ترک آن فرهنگ و هجرت از آن جامعه معنای مییابد و گاه درتلاش برای اصلاح آن و... به هر صورت، یک شخصیت متعادل اجتماعی در نزد روانشناسی امروز شخصیتیاست که نقش اجتماعی ( سوسیودرام) و نقش روانی (پسلیکودرام) خود را به گونه مطلوب و معقول ایفامیکند.البته واضح است که این بحث دارای ابعاد گستردهای است، ولی در این جا به کلیاتی از منظرروانششناسی جدید بسنده نمودیم.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] یک خانواده با ثبات و متعادل چه ویژگی هایی دارد ؟
- [سایر] چگونه می توان عشق ها و دوستی های افراطی دوره نوجوانی را متعادل ساخت؟
- [سایر] الگوهای حاکم بر مناسبات با همسر در خانواده ی متعادل، بر چه مبانی و قواعدی استوار است؟
- [سایر] دانشجویم و به خاطر مشکلات اقتصادی از ازدواج خود پشیمانم جهت فایق آمدن براین نوع مشکلات ورسیدن به یک زندگی متعادل مراراهنمایی فرمایید؟
- [آیت الله بهجت] حکم کار خانم ها در اجتماع چیست؟
- [سایر] منظور از اختلال شخصیت چیست و چه نشانه هایی دارد و به چه کسانی میگویند که دارای اختلال شخصیت هستند؟
- [سایر] سیاستهای تعدیل اقتصادی چه مواردی است؟ از طرف چه نهادهایی پیشنهاد شد؟ وضعیت شاخصهای اقتصادی در دوران اجرای سیاستهای تعدیل اقتصادی چگونه بود؟ چه پیامدهایی برای کشورمان به دنبال داشت؟
- [سایر] شخصیت معاویه چگونه است؟
- [سایر] شخصیت عایشه چگونه بود؟
- [سایر] کودک پنج سالهای دارم که بیش از حد به من وابسته است و همیشه توقع توجه بیش از حد دارد. چه توصیهای برای متعادل شدن عواطف فرزندم دارید؟
- [آیت الله نوری همدانی] امر به معروف و نهی از منکر واجب کفائی می باشد و در صورتی که بعضی از مکلًّفین قیام به آن بکنند از دیگران ساقط است ، و اگر اقامة معروف و جلوگیری از منکر موقوف بر اجتماع جمعی از مکلَّ باشد ، واجب است اجتماع کنند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] امر به معروف و نهی از منکر واجب کفائی می باشد و در صورتی که بعضی از مکلّفین قیام به أن می کنند از دیگران ساقط است، و اگر اقامه معروف و جلوگیری از منکر موقوف بر اجتماع جمعی از مکلّفین باشد واجب است اجتماع کنند.
- [آیت الله مظاهری] امر به معروف و نهی از منکر واجب کفایی میباشد و در صورتی که بعضی از مکلّفین به آن قیام کنند از دیگران ساقط میشود و اگر اقامه معروف و جلوگیری از منکر موقوف بر اجتماع جمعی از مکلّفین باشد واجب است اجتماع کنند.
- [امام خمینی] امر به معروف و نهی از منکر واجب کفایی میباشد و در صورتی که بعضی از مکلّفین قیام به آن میکنند از دیگران ساقط است، و اگر اقامه معروف و جلوگیری از منکر موقوف بر اجتماع جمعی از مکلّفین باشد واجب است اجتماع کنند.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر قتال با کفار بدون اذن امام(ع) انجام گیرد، غنائم آن فقط متعلق به شخصیّت حقوقی امام(ع) است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر جای مأموم بلندتر از جای امام باشد اشکال ندارد، ولی اگر قدری بلند باشد که نگویند اجتماع کردهاند، جماعت صحیح نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر جای مأموم بلندتر از جای امام باشد اشکال ندارد، ولی اگر به قدری بلند باشد که نگویند، اجتماع کرده اند، جماعت صحیح نیست.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر جای ماموم بلندتر از جای امام باشد؛ اشکال ندارد؛ ولی اگر به قدری بلندتر باشد که نگویند اجتماع کرده اند؛ جماعت صحیح نیست.
- [آیت الله سیستانی] اگر جای مأموم بلندتر از جای امام باشد اشکال ندارد ، ولی اگر بقدری بلندتر باشد که نگویند اجتماع کردهاند ، جماعت صحیح نیست .
- [آیت الله بروجردی] اگر جای مأموم بلندتر از جای امام باشد اشکال ندارد، ولی اگر به قدری بلند باشد که نگویند اجتماع کردهاند، جماعت صحیح نیست.