چگونه می توان مهربان بود؟
در یک مرحله مهربانی یک صفت ذاتی است که به وراثت و وضعیت خانوادگی بستگی دارد; یعنی روحیه های مهربانی به دنیا می آیند و مهربان با آدم ها زندگی می کنند. امّا در مرحله های دیگر، حاصل یک بینش است و سپس تربیت و تمرین برخورد. آن بینش عبارت است از این که انسان آدم ها را خانواده خداوند ببیند که اگر آن ها را دوست نداشت نمی آفرید. و بر این اساس، آدمی نمی تواند با آنان مهربان نباشد; چون خشنودی خداوند از رهگذر رحمت و ارتباط با مردم کسب می شود. در این جاست که خودداری ها و برخوردهای دوستانه و ملایم، وظیفه می شود و تمرین می طلبد. بر این اساس، می بینیم خداوند به پیامبر((صلی الله علیه وآله)) می فرماید: (فبما رحمة من الله لنت لهم; تو با لطفی از خداوند با مردم نرم خو شدی) (و لو کنت فظاً غلیظ القلب لانقضوا من حولک; و اگر خشن و سخت دل بودی، از دور تو پراکنده می شدند) می بینیم در این دیدگاه برتر که انسان وظیفه سازندگی دارد، مهربانی تکلیف اوست و از یک احساس ذاتی و غریزی بالاتر می رود تا جای که اخلاق متعالی و بی نظیر را در پیامبر اکرم((صلی الله علیه وآله)) و ائمه((علیهم السلام)) و اولیاء دین می بینیم. مطالعه این حالات، نیایش و درک ضرورت، انسان را از این حالت بهره مند می کند. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

چگونه می توان مهربان بود؟


پاسخ:

در یک مرحله مهربانی یک صفت ذاتی است که به وراثت و وضعیت خانوادگی بستگی دارد; یعنی روحیه های مهربانی به دنیا می آیند و مهربان با آدم ها زندگی می کنند.
امّا در مرحله های دیگر، حاصل یک بینش است و سپس تربیت و تمرین برخورد.
آن بینش عبارت است از این که انسان آدم ها را خانواده خداوند ببیند که اگر آن ها را دوست نداشت نمی آفرید. و بر این اساس، آدمی نمی تواند با آنان مهربان نباشد; چون خشنودی خداوند از رهگذر رحمت و ارتباط با مردم کسب می شود. در این جاست که خودداری ها و برخوردهای دوستانه و ملایم، وظیفه می شود و تمرین می طلبد.
بر این اساس، می بینیم خداوند به پیامبر((صلی الله علیه وآله)) می فرماید: (فبما رحمة من الله لنت لهم; تو با لطفی از خداوند با مردم نرم خو شدی) (و لو کنت فظاً غلیظ القلب لانقضوا من حولک; و اگر خشن و سخت دل بودی، از دور تو پراکنده می شدند) می بینیم در این دیدگاه برتر که انسان وظیفه سازندگی دارد، مهربانی تکلیف اوست و از یک احساس ذاتی و غریزی بالاتر می رود تا جای که اخلاق متعالی و بی نظیر را در پیامبر اکرم((صلی الله علیه وآله)) و ائمه((علیهم السلام)) و اولیاء دین می بینیم. مطالعه این حالات، نیایش و درک ضرورت، انسان را از این حالت بهره مند می کند.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین