در یک مرحله مهربانی یک صفت ذاتی است که به وراثت و وضعیت خانوادگی بستگی دارد; یعنی روحیه های مهربانی به دنیا می آیند و مهربان با آدم ها زندگی می کنند. امّا در مرحله های دیگر، حاصل یک بینش است و سپس تربیت و تمرین برخورد. آن بینش عبارت است از این که انسان آدم ها را خانواده خداوند ببیند که اگر آن ها را دوست نداشت نمی آفرید. و بر این اساس، آدمی نمی تواند با آنان مهربان نباشد; چون خشنودی خداوند از رهگذر رحمت و ارتباط با مردم کسب می شود. در این جاست که خودداری ها و برخوردهای دوستانه و ملایم، وظیفه می شود و تمرین می طلبد. بر این اساس، می بینیم خداوند به پیامبر((صلی الله علیه وآله)) می فرماید: (فبما رحمة من الله لنت لهم; تو با لطفی از خداوند با مردم نرم خو شدی) (و لو کنت فظاً غلیظ القلب لانقضوا من حولک; و اگر خشن و سخت دل بودی، از دور تو پراکنده می شدند) می بینیم در این دیدگاه برتر که انسان وظیفه سازندگی دارد، مهربانی تکلیف اوست و از یک احساس ذاتی و غریزی بالاتر می رود تا جای که اخلاق متعالی و بی نظیر را در پیامبر اکرم((صلی الله علیه وآله)) و ائمه((علیهم السلام)) و اولیاء دین می بینیم. مطالعه این حالات، نیایش و درک ضرورت، انسان را از این حالت بهره مند می کند. منبع:سایت انوار طاها
چگونه می توان مهربان بود؟
در یک مرحله مهربانی یک صفت ذاتی است که به وراثت و وضعیت خانوادگی بستگی دارد; یعنی روحیه های مهربانی به دنیا می آیند و مهربان با آدم ها زندگی می کنند.
امّا در مرحله های دیگر، حاصل یک بینش است و سپس تربیت و تمرین برخورد.
آن بینش عبارت است از این که انسان آدم ها را خانواده خداوند ببیند که اگر آن ها را دوست نداشت نمی آفرید. و بر این اساس، آدمی نمی تواند با آنان مهربان نباشد; چون خشنودی خداوند از رهگذر رحمت و ارتباط با مردم کسب می شود. در این جاست که خودداری ها و برخوردهای دوستانه و ملایم، وظیفه می شود و تمرین می طلبد.
بر این اساس، می بینیم خداوند به پیامبر((صلی الله علیه وآله)) می فرماید: (فبما رحمة من الله لنت لهم; تو با لطفی از خداوند با مردم نرم خو شدی) (و لو کنت فظاً غلیظ القلب لانقضوا من حولک; و اگر خشن و سخت دل بودی، از دور تو پراکنده می شدند) می بینیم در این دیدگاه برتر که انسان وظیفه سازندگی دارد، مهربانی تکلیف اوست و از یک احساس ذاتی و غریزی بالاتر می رود تا جای که اخلاق متعالی و بی نظیر را در پیامبر اکرم((صلی الله علیه وآله)) و ائمه((علیهم السلام)) و اولیاء دین می بینیم. مطالعه این حالات، نیایش و درک ضرورت، انسان را از این حالت بهره مند می کند.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] چرا حاکم باید با مردم مهربان و دوست باشد؟
- [سایر] آیا خداوند نسبت به ما بندگان مهربان است؟
- [سایر] چگونه ممکن است خدای مهربان، انسان را عذاب کند؟
- [سایر] آیا کسانی که شفاعت میکنند از خداوند مهربان تر هستند؟
- [سایر] چه آیهای از قرآن برای کودکان ناسازگار آمده که آنها با یکدیگر مهربان شوند وآرام گیرند؟
- [سایر] وظایف مادر شوهرهای صالح و مهربان نسبت به عروس خانم ها چیست؟
- [سایر] آیا خدا آن قدر مهربان نیست که ما را به خاطر چند گناه به جهنم نبرد؟
- [سایر] باسلام خدمت مقام معظم رهبری وهمکارانشون ببخشیدخواستم بپرسم که چرابیماران خاص مهاجرین افغانستانی بیمه خدمات درمانی ندارد مگه مامسلمان نیستیم انسان که هستیم چرایک بیمارمهاجرحق کلیه گرفتن ازیک شهروندایرانی راندارد خواهش میکنم به بیماران مهاجرهم توجه کنیدماهم بنده خدای مهربان ویکتاهستیم مابیماران مهاجرراهم تحت پوشش بیمه قراردهیدماکارگریم توان پرداخت این همه هزینه ی دارو وبیمارستان رانداریم.باتشکر
- [سایر] آیا می توانید اطلاعاتی در مورد بهترین، بدترین، مهربان ترین، راست گوتربن و ... یاران ائمه اطهار (ع) به بنده بدهید؟
- [سایر] چرا این همه خدا در قرآن می فرماید از من بترسید، خدا که خیلی مهربان است چرا باید بترسیم؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کفن را بطور متعارف از واجب و مستحب می توان از اموال میت برداشت، هرچند صغیر داشته باشد، اما زاید بر متعارف را نمی توان از حق صغیر برداشت، مگر این که وصیت کرده باشد، که در این صورت می توان مقدار اضافی را از ثلث حساب کرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوم، واجب النفقه نبودن، یعنی زکات را نمی توان به فرزند و همسر و پدر و مادر داد، ولی اگر آنها بدهکار باشند و نتوانند بدهی خود را بپردازند زکات را به مقدار اداء دین می توان به آنها داد.
- [آیت الله سبحانی] اعتکاف عمل واحدی است ، و باید از طرف یک نفر انجام بگیرد، بنابراین نمی توان یک اعتکاف را از طرف چند نفر انجام داد، فقط می توان ثواب عمل اعتکاف را برای گروهی اهدا نمود، خواه زنده باشند، یا نه.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه باید به جماعت برگزار شود ونمی توان آن را بطورفرادی بجا آورد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای پوشانیدن عورت از هر چیز می توان استفاده کرد، حتی با دست و آب کدر.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نافله ظهر وعصر را در سفر نباید خواند ولی نافله عشا را رجاءاً می توان خواند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای دادن خمس می توان معیار را سال شمسی یا قمری قرار داد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اذان و اقامه را قبل از داخل شدن وقت نماز نمی توان گفت و اگر بگوید باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز جمعه باید به جماعت برگزار شود و نمی توان آن را به طور فرادی بجا آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مواردی که می توان مخرج غائط را با غیر آب تمیز کرد، شستن با آب بهتر است.