عدم تمرکز فرزند نوجوان هنگام مطالعه چه عللی دارد؟
1. وضعیت نامناسب روحی: نوجوانی که از مشکلی روحی رنج می برد، هنگام مطالعه تمرکز نخواهد داشت. مشکلات روحی- روانی او را از بین ببرید. 2. ورود افکار متفرقه به ذهن: از مهم ترین عوامل عدم تمرکز هنگام مطالعه، ورود افکار متفرقه به ذهن است. به او بیاموزید تا از راه های چالش با افکار منفی استفاده، و افکار متفرقه را از ذهن خود دور کند: أ. موضوع آن را در کاغذی بنویسد و با خود بگوید بعد درباره اش فکر خواهم کرد. ب. از عدد 100 به شکل معکوس بشمارد. در کمتر از 30 شماره، فکر متفرقه او را رها خواهد کرد. ج. تعداد حروف متن پیش روی خود را بشمارد. در کمتر از 30 حرف، فکر متفرقه دور خواهد شد. د. بکوشد یک یا دو بیت شعری را که در کودکی حفظ بوده، به یاد آورد. ه. حل مسأله ساده ریاضی( جمع، تفریق، ضرب، تقسیم)، فکر متفرقه را دور می سازد. اثر این راهکارها بدین جهت است که ذهن را برای ثانیه‌هایی اندک مشغول می کند تا جلو فکری را بگیرد که اگر وارد ذهن شود، دقایقی آن را مشغول خواهد کرد. 3. زمان نامناسب: همزمانی مطالعه با برنامه دلخواه تلویزیون، مطالعه پیش از انجام فعالیت مورد علاقه، زمان خستگی، هنگام بی حوصلگی، قبل از غذا، و پس از غذا، تمرکز او را دچار مشکل می کند. 4. مکان نامناسب: مکان زیاد سرد یا گرم، دارای نور نامناسب، پر سر و صدا، شلوغ و به هم ریخته، و دارای تصاویر گوناگون، تمرکز را به هم می ریزد. به او بیاموزید که هنگام مطالعه کتاب درسی، روزنامه، مجله یا کتابی غیر درسی را در دید خود قرار ندهد. 5. لباس نامناسب: لباس تنگ یا لباس زیر ضخیم، تمرکز او را دچار اختلال می کند. منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

عدم تمرکز فرزند نوجوان هنگام مطالعه چه عللی دارد؟


پاسخ:

1. وضعیت نامناسب روحی: نوجوانی که از مشکلی روحی رنج می برد، هنگام مطالعه تمرکز نخواهد داشت. مشکلات روحی- روانی او را از بین ببرید.
2. ورود افکار متفرقه به ذهن: از مهم ترین عوامل عدم تمرکز هنگام مطالعه، ورود افکار متفرقه به ذهن است. به او بیاموزید تا از راه های چالش با افکار منفی استفاده، و افکار متفرقه را از ذهن خود دور کند:
أ. موضوع آن را در کاغذی بنویسد و با خود بگوید بعد درباره اش فکر خواهم کرد.
ب. از عدد 100 به شکل معکوس بشمارد. در کمتر از 30 شماره، فکر متفرقه او را رها خواهد کرد.
ج. تعداد حروف متن پیش روی خود را بشمارد. در کمتر از 30 حرف، فکر متفرقه دور خواهد شد.
د. بکوشد یک یا دو بیت شعری را که در کودکی حفظ بوده، به یاد آورد.
ه. حل مسأله ساده ریاضی( جمع، تفریق، ضرب، تقسیم)، فکر متفرقه را دور می سازد.
اثر این راهکارها بدین جهت است که ذهن را برای ثانیه‌هایی اندک مشغول می کند تا جلو فکری را بگیرد که اگر وارد ذهن شود، دقایقی آن را مشغول خواهد کرد.
3. زمان نامناسب: همزمانی مطالعه با برنامه دلخواه تلویزیون، مطالعه پیش از انجام فعالیت مورد علاقه، زمان خستگی، هنگام بی حوصلگی، قبل از غذا، و پس از غذا، تمرکز او را دچار مشکل می کند.
4. مکان نامناسب: مکان زیاد سرد یا گرم، دارای نور نامناسب، پر سر و صدا، شلوغ و به هم ریخته، و دارای تصاویر گوناگون، تمرکز را به هم می ریزد. به او بیاموزید که هنگام مطالعه کتاب درسی، روزنامه، مجله یا کتابی غیر درسی را در دید خود قرار ندهد.
5. لباس نامناسب: لباس تنگ یا لباس زیر ضخیم، تمرکز او را دچار اختلال می کند.
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین