1. وضعیت نامناسب روحی: نوجوانی که از مشکلی روحی رنج می برد، هنگام مطالعه تمرکز نخواهد داشت. مشکلات روحی- روانی او را از بین ببرید. 2. ورود افکار متفرقه به ذهن: از مهم ترین عوامل عدم تمرکز هنگام مطالعه، ورود افکار متفرقه به ذهن است. به او بیاموزید تا از راه های چالش با افکار منفی استفاده، و افکار متفرقه را از ذهن خود دور کند: أ. موضوع آن را در کاغذی بنویسد و با خود بگوید بعد درباره اش فکر خواهم کرد. ب. از عدد 100 به شکل معکوس بشمارد. در کمتر از 30 شماره، فکر متفرقه او را رها خواهد کرد. ج. تعداد حروف متن پیش روی خود را بشمارد. در کمتر از 30 حرف، فکر متفرقه دور خواهد شد. د. بکوشد یک یا دو بیت شعری را که در کودکی حفظ بوده، به یاد آورد. ه. حل مسأله ساده ریاضی( جمع، تفریق، ضرب، تقسیم)، فکر متفرقه را دور می سازد. اثر این راهکارها بدین جهت است که ذهن را برای ثانیههایی اندک مشغول می کند تا جلو فکری را بگیرد که اگر وارد ذهن شود، دقایقی آن را مشغول خواهد کرد. 3. زمان نامناسب: همزمانی مطالعه با برنامه دلخواه تلویزیون، مطالعه پیش از انجام فعالیت مورد علاقه، زمان خستگی، هنگام بی حوصلگی، قبل از غذا، و پس از غذا، تمرکز او را دچار مشکل می کند. 4. مکان نامناسب: مکان زیاد سرد یا گرم، دارای نور نامناسب، پر سر و صدا، شلوغ و به هم ریخته، و دارای تصاویر گوناگون، تمرکز را به هم می ریزد. به او بیاموزید که هنگام مطالعه کتاب درسی، روزنامه، مجله یا کتابی غیر درسی را در دید خود قرار ندهد. 5. لباس نامناسب: لباس تنگ یا لباس زیر ضخیم، تمرکز او را دچار اختلال می کند. منبع:سایت انوار طاها
1. وضعیت نامناسب روحی: نوجوانی که از مشکلی روحی رنج می برد، هنگام مطالعه تمرکز نخواهد داشت. مشکلات روحی- روانی او را از بین ببرید.
2. ورود افکار متفرقه به ذهن: از مهم ترین عوامل عدم تمرکز هنگام مطالعه، ورود افکار متفرقه به ذهن است. به او بیاموزید تا از راه های چالش با افکار منفی استفاده، و افکار متفرقه را از ذهن خود دور کند:
أ. موضوع آن را در کاغذی بنویسد و با خود بگوید بعد درباره اش فکر خواهم کرد.
ب. از عدد 100 به شکل معکوس بشمارد. در کمتر از 30 شماره، فکر متفرقه او را رها خواهد کرد.
ج. تعداد حروف متن پیش روی خود را بشمارد. در کمتر از 30 حرف، فکر متفرقه دور خواهد شد.
د. بکوشد یک یا دو بیت شعری را که در کودکی حفظ بوده، به یاد آورد.
ه. حل مسأله ساده ریاضی( جمع، تفریق، ضرب، تقسیم)، فکر متفرقه را دور می سازد.
اثر این راهکارها بدین جهت است که ذهن را برای ثانیههایی اندک مشغول می کند تا جلو فکری را بگیرد که اگر وارد ذهن شود، دقایقی آن را مشغول خواهد کرد.
3. زمان نامناسب: همزمانی مطالعه با برنامه دلخواه تلویزیون، مطالعه پیش از انجام فعالیت مورد علاقه، زمان خستگی، هنگام بی حوصلگی، قبل از غذا، و پس از غذا، تمرکز او را دچار مشکل می کند.
4. مکان نامناسب: مکان زیاد سرد یا گرم، دارای نور نامناسب، پر سر و صدا، شلوغ و به هم ریخته، و دارای تصاویر گوناگون، تمرکز را به هم می ریزد. به او بیاموزید که هنگام مطالعه کتاب درسی، روزنامه، مجله یا کتابی غیر درسی را در دید خود قرار ندهد.
5. لباس نامناسب: لباس تنگ یا لباس زیر ضخیم، تمرکز او را دچار اختلال می کند.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] 8 نکته درباره تمرکز در مطالعه عبارتند از؟
- [سایر] چه کنیم که در مطالعه دروس به تمرکز برسیم؟
- [سایر] دختر 13 ساله ام هنگام مطالعه، تمرکز حواس ندارد. با چه راهکارهایی می توان تمرکز او را بیشتر کرد؟
- [سایر] روش های مطالعه برای افرادی که تمرکز حواسشان کم است، را بگویید؟
- [سایر] فرزند 8 ساله ام در کلاس درس، تمرکز حواس ندارد و این مسأله سبب شکوه معلم شده است. آیا برای ایجاد تمرکز در او راهکاری وجود دارد؟
- [سایر] کسی هستم که به مطالعه علاقه شدید دارم و گاها پیش می آمد در یک روز150 صفحه کتاب بخوانم اما مدتیست هنگام مطالعه بدون هیچ توجهی متن مورد نظر را میخوانم.بطوریکه بعد از تمام شدن متن،مقدار کمی از اطلاعات را بخاطر می آورم.این امر باعث شده علاقه ام به مطالعه را کاملا از دست بدهم.بنظر می رسد مشکلم عدم تمرکز است اما علت به وجود آمدن این مشکل را نمی دانم.بتازگی متوجه شده ام این عدم تمرکز فقط هنگام مطالعه نیست بلکه موقع فکر کردن یا گوش دادن به صحبتهای شخصی و ... هم وجود دارد.
- [آیت الله سیستانی] آیا پدر و مادر اجازه دارند فرزند و نوجوان خود را از شرکت در مجالس اهل بیت منع نمایند اگر منع نمودند آیا اطاعت از آنها واجب است ؟
- [سایر] من دانشجوی ترم اول هستم. متأسفانه نمیتوانم سر کلاس تمرکز کنم و به درس گوش دهم و بیشتر به فکر فرو میروم و درباره مشکلات خوابگاه، زندگی و... فکر میکنم. برای ایجاد تمرکز به خصوص در هنگام کلاس و مطالعه چه باید بکنم؟
- [سایر] برای ایجاد تمرکز ذهن و دور کردن افکار نامربوط از آن به خصوص در هنگام مطالعه، خواندن دعا یا نماز خواندن و خیلی از کارهای دیگر، چه باید کرد؟
- [سایر] برای ایجاد تمرکز ذهن و دور کردن افکار نامربوط از آن به خصوص در هنگام مطالعه، خواندن دعا یا نماز خواندن و خیلی از کارهای دیگر، چه باید کرد؟
- [آیت الله جوادی آملی] .در تعلّق خمس به معدن، شرط نیست که استخراج کننده آن بالغ و عاقل باشد؛ ولی نوجوان غیر بالغ یا دیوانه, اگر معدنی را استخراج کند، پرداختن خمس بر آنان واجب نیست , بلکه پس از آنکه نوجوان بالغ شده و دیوانه عاقل شده است، پرداختن خمس بر آنها واجب میشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چیزی را که افراد مستحق از باب خمس یا زکات می گیرند خمس ندارد، هر چند از مخارج سالشان به عللی زیاد بیاید،ولی اگر از مالی که از این طریق به او رسیده منفعتی ببرد، مثلاً از درختی که از باب خمس به او داده شده میوه ای به دست آورد باید خمس آن مقداری که از مخارج سالش زیاد آمده بپردازد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چیزی را که افراد مستحق از باب خمس یا زکات می گیرند خمس ندارد، هر چند از مخارج سالشان به عللی زیاد بیاید،ولی اگر از مالی که از این طریق به او رسیده منفعتی ببرد، مثلاً از درختی که از باب خمس به او داده شده میوه ای به دست آورد باید خمس آن مقداری که از مخارج سالش زیاد آمده بپردازد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر همسر سیده کسی به عللی از واجب النفقه بودن خارج شد، آن شخص می تواند به این همسر خمس (سهم سادات) بپردازد . چنانچه همسرش ناشزه شد، نمی تواند به او خمس بپردازد، چون آن زن می تواند با تمکین، نفقه اش را بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] اگر پدر یا مادر به فرزند خود امر کند که نماز را با جماعت بخواند ، احتیاط مستحب آن است که نماز را به جماعت بخواند ، البته اگر امر و نهی پدر یا مادر از روی شفقت نسبت به فرزند باشد ، و مخالفتش موجب اذیت آنان شود ، حرام است بر فرزند مخالفت نماید .
- [آیت الله اردبیلی] در صورتی که فرزند نیاز به ازدواج داشته باشد به نحوی که با ترک آن مرتکب حرام میشود و یا به مشقّت میافتد بر پدر واجب است نسبت به آن اقدام نماید؛ همچنین در صورت نیاز شدید پدر یا مادر به ازدواج به نحوی که بدون آن به حرج و مشقّت میافتند و توانایی فرزند، واجب است فرزند نسبت به آن اقدام نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مردی که فرزند ندارد بمیرد و فرزند نداشته باشد 41 اموال او به زن او و بقیه اموال او به ورثه دیگر می رسد که طبق مسائل سابق بین آنان تقسیم می شود و اگر میت فرزند داشته باشد سهم زن 81 اموال او می شود.
- [آیت الله علوی گرگانی] مردی که دو زن دارد، اگر یکی از آن دو زن، فرزند عموی زن دیگر را شیر دهد، زنی که فرزند عموی او شیر خورده، به شوهر خود حرام نمیشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مردی که دو زن دارد، اگر یکی از آن دو زن، فرزند عموی زن دیگر را شیر دهد، زنی که فرزند عموی او شیر خورده، به شوهر خود حرام نمیشود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر میت بیش از یک زن داشته باشد: الف: چنانچه میت فرزند نداشته باشد 41 اموال میت بین آنها بالسویه تقسیم میشود. ب: اگر میت فرزند داشته باشد 81 اموال او بین زنها بالسویه تقسیم میشود.