بله. اگر زمینه‌هایی را مهیا سازید، فرزندتان بهتر و بیشتر خود را باور می‌کند. این زمینه‌ها عبارتند از: 1. تقویت ایمان: هر قدر ایمان فرزند شما به خداوند بیشتر شود، خودباوری‌اش نیز افزایش خواهد یافت. ایمان به خدا، سبب امید بیشتر به زندگی و نگرش مثبت فرزند به آن و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس خواهد شد. 2. احساس هویت: تعلق به فرهنگی ویژه، آشنایی با شجرنامه خانوادگی، و تعلق به گروه‌های خوب (مدرسه، گروه‌های ورزشی، مذهبی و...)، باعث احساس هویت فرزند، به ویژه نوجوان می‌شود و اعتماد به نفس او را بالا می‌برد. 3. تحسین و تشویق: تحسین فرزند (با تشکر از کارهای خوبش و توجه به نقاط مثبت او) از سوی والدین، زمینه‌ساز خودباوری‌اش خواهد بود (ر.ک: ج 2، ص 54 - 49). 4. تهیه امکانات: فضا و وسایل مورد نیاز برای کارهای فنی، هنری و مطالعاتی (میز، صندلی، چراغ مطالعه، کتاب، وسایل کمک آموزشی و...) انگیزه فعالیت و رشد را بیشتر می‌کند و در افزایش خودباوری او مؤثر است. 5. مطالعه زندگی بزرگان: فرزند خود را با هدیه کتاب‌های مناسب، (1) به مطالعه داستان زندگی مردان و زنان بزرگ تاریخ تشویق کنید. و آشنایی با کامیابی‌های آنان به ویژه در سنین پایین، زمینه را برای افزایش اعتماد به نفس فرزندتان فراهم می‌آورد. سید رضی؛ در 17 سالگی کتاب نوشت و در 20 سالگی از کلیه علوم عصر خویش بی‌نیاز شد. ولتر در 19 سالگی نویسندگی را آغاز کرد. پاسکال در 12 سالگی، حل مسائل هندسی را آغاز، و در 19 سالگی ماشین حساب را اختراع کرد. بوعلی‌سینا؛ در 21 سالگی تألیفات گرانبهایی داشت. فخرالمحققین در 25 سالگی از دانشمندان عالی مقام عصر خود به شمار می‌رفت و نیوتن در 25 سالگی، به قانون جاذبه زمین پی برد. (2) پی نوشت: 1. ر. ک: احمد صادقی اردستانی، داستان‌های کودکی بزرگان تاریخ، نشر مطهر؛ فیلیپ کین، پیشگامان علم، ترجمه پرویز قوامی، امیرکبیر؛ رضا استادی، نوزده ستاره و یک ماه، نشر قدس؛ همو، گروهی از دانشمندان شیعه، ناشر مؤلف، و.... 2. محمدحسین حقجو، حفظ و تقویت حافظه، ص 52. منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
بله. اگر زمینههایی را مهیا سازید، فرزندتان بهتر و بیشتر خود را باور میکند. این زمینهها عبارتند از:
1. تقویت ایمان: هر قدر ایمان فرزند شما به خداوند بیشتر شود، خودباوریاش نیز افزایش خواهد یافت. ایمان به خدا، سبب امید بیشتر به زندگی و نگرش مثبت فرزند به آن و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس خواهد شد.
2. احساس هویت: تعلق به فرهنگی ویژه، آشنایی با شجرنامه خانوادگی، و تعلق به گروههای خوب (مدرسه، گروههای ورزشی، مذهبی و...)، باعث احساس هویت فرزند، به ویژه نوجوان میشود و اعتماد به نفس او را بالا میبرد.
3. تحسین و تشویق: تحسین فرزند (با تشکر از کارهای خوبش و توجه به نقاط مثبت او) از سوی والدین، زمینهساز خودباوریاش خواهد بود (ر.ک: ج 2، ص 54 - 49).
4. تهیه امکانات: فضا و وسایل مورد نیاز برای کارهای فنی، هنری و مطالعاتی (میز، صندلی، چراغ مطالعه، کتاب، وسایل کمک آموزشی و...) انگیزه فعالیت و رشد را بیشتر میکند و در افزایش خودباوری او مؤثر است.
5. مطالعه زندگی بزرگان: فرزند خود را با هدیه کتابهای مناسب، (1)
به مطالعه داستان زندگی مردان و زنان بزرگ تاریخ تشویق کنید. و آشنایی با کامیابیهای آنان به ویژه در سنین پایین، زمینه را برای افزایش اعتماد به نفس فرزندتان فراهم میآورد.
سید رضی؛ در 17 سالگی کتاب نوشت و در 20 سالگی از کلیه علوم عصر خویش بینیاز شد.
ولتر در 19 سالگی نویسندگی را آغاز کرد.
پاسکال در 12 سالگی، حل مسائل هندسی را آغاز، و در 19 سالگی ماشین حساب را اختراع کرد.
بوعلیسینا؛ در 21 سالگی تألیفات گرانبهایی داشت.
فخرالمحققین در 25 سالگی از دانشمندان عالی مقام عصر خود به شمار میرفت و نیوتن در 25 سالگی، به قانون جاذبه زمین پی برد. (2)
پی نوشت:
1. ر. ک: احمد صادقی اردستانی، داستانهای کودکی بزرگان تاریخ، نشر مطهر؛ فیلیپ کین، پیشگامان علم، ترجمه پرویز قوامی، امیرکبیر؛ رضا استادی، نوزده ستاره و یک ماه، نشر قدس؛ همو، گروهی از دانشمندان شیعه، ناشر مؤلف، و....
2. محمدحسین حقجو، حفظ و تقویت حافظه، ص 52.
منبع: کتاب نسیم مهر(3)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] از چه راهکارهایی می توانیم اعتماد به نفس فرزندمان را افزایش دهیم؟
- [سایر] از چه راهکارهایی میتوانیم اعتماد به نفس فرزندمان را افزایش دهیم؟
- [سایر] چه موانعی باعث میشود فرزندمان اعتماد به نفس نیابد و چگونه میتوان این موانع را از بین برد؟
- [سایر] شیوه های ایجاد و تقویت اعتماد به نفس چیست؟
- [سایر] فرق اعتماد به نفس با خودخواهی چیست؟
- [سایر] دختر 16 سالهام به جهت ضعف اعتماد به نفس، از سخن گفتن در مهمانیها و جمع دوستان و نزدیکان میترسد؛ چگونه اعتماد به نفس او را بالا ببرم؟
- [سایر] اعتماد به نفس به چه مفهومی است و آیا در مقابل اعتماد به خدا قرار نمیگیرد؟
- [سایر] اعتماد به نفس به چه مفهومی است و آیا در مقابل اعتماد به خدا قرار نمیگیرد؟
- [سایر] راهکارهای به دست آوردن اعتماد به نفس چیست؟
- [سایر] چگونه اعتماد به نفس را در کودک سالم پرورش دهیم؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خواندن سوره توحید به یک نفس مکروه است.
- [آیت الله مظاهری] خواندن سوره توحید به یک نفس مکروه است.
- [آیت الله نوری همدانی] خواندن سوره قل هو الله به یک نفس مکروه است .
- [آیت الله مظاهری] اشخاصی که به تنگی نفس مبتلا میباشند و به دستور پزشک هنگام تنگی شدید نفس توسّط وسیلهای که حاوی مواد اکسیژنی است از راه دهان اکسیژن به ریه خودشان میرسانند روزه آنها صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] خواندن سوره )قل هو ا& احد( به یک نفس مکروه است.
- [آیت الله وحید خراسانی] خواندن سوره قل هو الله احد به یک نفس مکروه است
- [آیت الله خوئی] خواندن سوره" قل هو الله احد" به یک نفس مکروه است.
- [آیت الله سیستانی] خواندن سوره (قل هو اللّه احد) به یک نفَس مکروه است .
- [آیت الله شبیری زنجانی] خواندن سوره (قُلْ هو اللَّهُ أَحَد) به یک نفس مکروه است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خواندن سوره قل هو اللّه احد به یک نفس مکروه است.