شما تا چه اندازه به »قسمت« و »شانس« در ازدواج معتقدید؟
)قسمت( به معنای عدم نقش و اراده انسان در رخدادهای زندگی از جمله ازدواج، درست نیست؛ زیرا انسان، آزاد و دارای اختیار آفریده شده است؛ البته این آزادی مطلق نیست؛ بلکه مستند به اراده و مشیت خداوند است. برای تحقق یک رخداد )ازدواج(، عوامل گوناگونی از جمله اراده انسان دخالت دارد که البته در طول اراده خداوند است؛ مثل این‌که اگر بخواهد لامپ منزل شما روشن شود، باید نیروگاه برق باشد؛ نیروی برق را تولید کند؛ از نیروگاه تا منزل شما سیم‌کشی شده باشد؛ در سیم‌ها نیروی الکتریسیته جریان داشته باشد و شما نیز کلید برق را فشار دهید. اگر هر یک از این عوامل وجود نداشته باشد، لامپ روشن نمی‌شود؛ بنابراین، شما برای ازدواجتان باید اراده و اقدام کنید و فرایند خواستگاری را بگذرانید؛ اما در نهایت ممکن است خداوند به سبب مصالحی که ما نمی‌دانیم، اراده خود را بر اراده شما حاکم کند و با وجود شرایط مناسب ظاهری، ازدواج به سامان نرسد. امام علی )علیه‌السلام( فرمود: عرفت الله سبحانه بفسخ العزائم. ) نهج‌البلاغه،کلمات قصار، 250. . خدای منزه را به تغییر اراده‌های آهنین شناختم. اگر شما برای ازدواجتان اقدام کردید و به سرانجام نرسید و خود در عدم تحقق آن دخالتی نداشتید، مطمئن باشید که به مصلحت شما نبوده و دیگر جایی برای رنجش و ناراحتی نیست و این را می‌توان قسمت الاهی دانست؛ پس قسمت به این معنا درست، و به معنای پیش گفته )عدم اراده انسان( نادرست است. اعتقاد به )شانس( و ستاره‌ی بخت نیز یکی از آسیب‌های ازدواج و شبیه همان اعتقاد به قسمت به معنای نادرست آن است که شخص را از حرکت باز ‌دارد یا عواملی برای بی‌دقتی و سهل‌انگاری در ازدواج می‌شود. کسانی که به این خرافات تمسک می‌کنند یا به دلیل تنبلی و سستی برای اقدام است یا از دیدگاه روان‌شناسی در حقیقت می‌خواهند ضعف اعتمادبه‌نفس )خودباوری( خویش را بازیابی کنند
عنوان سوال:

شما تا چه اندازه به »قسمت« و »شانس« در ازدواج معتقدید؟


پاسخ:

)قسمت( به معنای عدم نقش و اراده انسان در رخدادهای زندگی از جمله ازدواج، درست نیست؛ زیرا انسان، آزاد و دارای اختیار آفریده شده است؛ البته این آزادی مطلق نیست؛ بلکه مستند به اراده و مشیت خداوند است.
برای تحقق یک رخداد )ازدواج(، عوامل گوناگونی از جمله اراده انسان دخالت دارد که البته در طول اراده خداوند است؛ مثل این‌که اگر بخواهد لامپ منزل شما روشن شود، باید نیروگاه برق باشد؛ نیروی برق را تولید کند؛ از نیروگاه تا منزل شما سیم‌کشی شده باشد؛ در سیم‌ها نیروی الکتریسیته جریان داشته باشد و شما نیز کلید برق را فشار دهید.
اگر هر یک از این عوامل وجود نداشته باشد، لامپ روشن نمی‌شود؛ بنابراین، شما برای ازدواجتان باید اراده و اقدام کنید و فرایند خواستگاری را بگذرانید؛ اما در نهایت ممکن است خداوند به سبب مصالحی که ما نمی‌دانیم، اراده خود را بر اراده شما حاکم کند و با وجود شرایط مناسب ظاهری، ازدواج به سامان نرسد.
امام علی )علیه‌السلام( فرمود:
عرفت الله سبحانه بفسخ العزائم. ) نهج‌البلاغه،کلمات قصار، 250. .
خدای منزه را به تغییر اراده‌های آهنین شناختم.
اگر شما برای ازدواجتان اقدام کردید و به سرانجام نرسید و خود در عدم تحقق آن دخالتی نداشتید، مطمئن باشید که به مصلحت شما نبوده و دیگر جایی برای رنجش و ناراحتی نیست و این را می‌توان قسمت الاهی دانست؛ پس قسمت به این معنا درست، و به معنای پیش گفته )عدم اراده انسان( نادرست است.
اعتقاد به )شانس( و ستاره‌ی بخت نیز یکی از آسیب‌های ازدواج و شبیه همان اعتقاد به قسمت به معنای نادرست آن است که شخص را از حرکت باز ‌دارد یا عواملی برای بی‌دقتی و سهل‌انگاری در ازدواج می‌شود.
کسانی که به این خرافات تمسک می‌کنند یا به دلیل تنبلی و سستی برای اقدام است یا از دیدگاه روان‌شناسی در حقیقت می‌خواهند ضعف اعتمادبه‌نفس )خودباوری( خویش را بازیابی کنند





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین