)قسمت( به معنای عدم نقش و اراده انسان در رخدادهای زندگی از جمله ازدواج، درست نیست؛ زیرا انسان، آزاد و دارای اختیار آفریده شده است؛ البته این آزادی مطلق نیست؛ بلکه مستند به اراده و مشیت خداوند است. برای تحقق یک رخداد )ازدواج(، عوامل گوناگونی از جمله اراده انسان دخالت دارد که البته در طول اراده خداوند است؛ مثل این‌که اگر بخواهد لامپ منزل شما روشن شود، باید نیروگاه برق باشد؛ نیروی برق را تولید کند؛ از نیروگاه تا منزل شما سیم‌کشی شده باشد؛ در سیم‌ها نیروی الکتریسیته جریان داشته باشد و شما نیز کلید برق را فشار دهید. اگر هر یک از این عوامل وجود نداشته باشد، لامپ روشن نمی‌شود؛ بنابراین، شما برای ازدواجتان باید اراده و اقدام کنید و فرایند خواستگاری را بگذرانید؛ اما در نهایت ممکن است خداوند به سبب مصالحی که ما نمی‌دانیم، اراده خود را بر اراده شما حاکم کند و با وجود شرایط مناسب ظاهری، ازدواج به سامان نرسد. امام علی )علیه‌السلام( فرمود: عرفت الله سبحانه بفسخ العزائم. ) نهج‌البلاغه،کلمات قصار، 250. . خدای منزه را به تغییر اراده‌های آهنین شناختم. اگر شما برای ازدواجتان اقدام کردید و به سرانجام نرسید و خود در عدم تحقق آن دخالتی نداشتید، مطمئن باشید که به مصلحت شما نبوده و دیگر جایی برای رنجش و ناراحتی نیست و این را می‌توان قسمت الاهی دانست؛ پس قسمت به این معنا درست، و به معنای پیش گفته )عدم اراده انسان( نادرست است. اعتقاد به )شانس( و ستاره‌ی بخت نیز یکی از آسیب‌های ازدواج و شبیه همان اعتقاد به قسمت به معنای نادرست آن است که شخص را از حرکت باز ‌دارد یا عواملی برای بی‌دقتی و سهل‌انگاری در ازدواج می‌شود. کسانی که به این خرافات تمسک می‌کنند یا به دلیل تنبلی و سستی برای اقدام است یا از دیدگاه روان‌شناسی در حقیقت می‌خواهند ضعف اعتمادبه‌نفس )خودباوری( خویش را بازیابی کنند
)قسمت( به معنای عدم نقش و اراده انسان در رخدادهای زندگی از جمله ازدواج، درست نیست؛ زیرا انسان، آزاد و دارای اختیار آفریده شده است؛ البته این آزادی مطلق نیست؛ بلکه مستند به اراده و مشیت خداوند است.
برای تحقق یک رخداد )ازدواج(، عوامل گوناگونی از جمله اراده انسان دخالت دارد که البته در طول اراده خداوند است؛ مثل اینکه اگر بخواهد لامپ منزل شما روشن شود، باید نیروگاه برق باشد؛ نیروی برق را تولید کند؛ از نیروگاه تا منزل شما سیمکشی شده باشد؛ در سیمها نیروی الکتریسیته جریان داشته باشد و شما نیز کلید برق را فشار دهید.
اگر هر یک از این عوامل وجود نداشته باشد، لامپ روشن نمیشود؛ بنابراین، شما برای ازدواجتان باید اراده و اقدام کنید و فرایند خواستگاری را بگذرانید؛ اما در نهایت ممکن است خداوند به سبب مصالحی که ما نمیدانیم، اراده خود را بر اراده شما حاکم کند و با وجود شرایط مناسب ظاهری، ازدواج به سامان نرسد.
امام علی )علیهالسلام( فرمود:
عرفت الله سبحانه بفسخ العزائم. ) نهجالبلاغه،کلمات قصار، 250. .
خدای منزه را به تغییر ارادههای آهنین شناختم.
اگر شما برای ازدواجتان اقدام کردید و به سرانجام نرسید و خود در عدم تحقق آن دخالتی نداشتید، مطمئن باشید که به مصلحت شما نبوده و دیگر جایی برای رنجش و ناراحتی نیست و این را میتوان قسمت الاهی دانست؛ پس قسمت به این معنا درست، و به معنای پیش گفته )عدم اراده انسان( نادرست است.
اعتقاد به )شانس( و ستارهی بخت نیز یکی از آسیبهای ازدواج و شبیه همان اعتقاد به قسمت به معنای نادرست آن است که شخص را از حرکت باز دارد یا عواملی برای بیدقتی و سهلانگاری در ازدواج میشود.
کسانی که به این خرافات تمسک میکنند یا به دلیل تنبلی و سستی برای اقدام است یا از دیدگاه روانشناسی در حقیقت میخواهند ضعف اعتمادبهنفس )خودباوری( خویش را بازیابی کنند
- [سایر] شانس و اقبال و قسمت تا چه اندازه صحت دارد؟
- [سایر] شانس، اقبال و قسمت، تا چه اندازه صحت دارند، آیا ریشهی اعتقادی صحیحی دارند؟
- [سایر] شانس، اقبال و قسمت، تا چه اندازه صحت دارند، آیا ریشهی اعتقادی صحیحی دارند؟
- [سایر] چرا در آیۀ 3 از سورۀ تحریم، صیغۀ «نبّأها» مقدم بر «أنبأک» آمده و سپس کلمۀ «نبّأنی» تکرار شده است؟
- [سایر] تفاوت میان کلمات «خوف»، «خشیت»، «وجل»، «فزع»، «روع»، «شفق»، «حذر» و «رهب» چیست؟
- [سایر] از نظر استعمال قرآنی، چه فرقی بین «إنّ» و «أنّ»،«مودّت» و «محبّت»، «مُلک» و «ملکوت» وجود دارد؟
- [سایر] فرق کلمه های «الریف»، «القریة» و «الضیعة» چیست؟
- [سایر] ماهیت «بیعت» چیست؟ آیا «قرارداد» است یا «پذیرش»؟
- [سایر] در مورد قسمت آخر سورة «ممتحنه» آیة 13 (چنان که کافران از اهل قبور ناامیدند) توضیح دهید؟
- [سایر] محتوای سورة «احزاب» و «روم» و «نور» و «سجده» چه چیزی می باشد؟
- [آیت الله وحید خراسانی] یک قسمت از چهار قسمت سر که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافیست و مستحب است که اندازه مسح از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته باشد و بهتر است از درازا به اندازه درازای یک انگشت باشد
- [آیت الله سیستانی] یک قسمت از چهار قسمت سر ، که مقابل پیشانی است جای مسح میباشد ، و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است ، اگر چه احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازای یک انگشت ، و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید .
- [آیت الله نوری همدانی] یک قسمت از چهار قسمت سر . که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است ، اگر چه احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازة درازای یک انگشت و از پهنا به اندازة پهنای سه انگشت بسته ، مسح نماید .
- [امام خمینی] یک قسمت از چهار قسمت سر که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد، و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است اگر چه احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازای یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید.
- [آیت الله مظاهری] یک قسمت از چهار قسمت سر که مقابل پیشانی است جای مسح میباشد، و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است، گرچه بهتر آن است که از درازا به اندازه در ازای یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] یک قسمت از چهار قسمت سر که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد. و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است؛ اگرچه احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازای یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . یک قسمت از چهار قسمت سر، که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد. و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است، اگر چه احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازی یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] یک قسمت از چهار قسمت سر که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد، و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است، اگرچه احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازای یک انگشت و از پهنا به اندازه سه انگشت بسته، مسح نماید.
- [آیت الله اردبیلی] یک قسمت از چهار قسمت سر که بالای پیشانی و روی سر است جای مسح میباشد و هر جای این قسمت را به هر اندازه مسح کند کافی است، اگرچه احتیاط مستحب آن است که از درازا به اندازه درازای یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته، مسح نماید.
- [آیت الله سبحانی] یک قسمت از چهار قسمت سر، که مقابل پیشانی است جای مسح می باشد. احتیاط لازم آن است که از درازا به اندازه درازای یک انگشت و از پهنا به اندازه پهنای سه انگشت بسته مسح نماید.