با توجه به اهمیت گفت‌وگو حتما باید از قبل، سؤالات مورد نظر را بر کاغذی بنویسند تا مطلبی از قلم نیفتد و از این کار خجالت نکشند. خجالت در این زمینه، حیای عاقلانه نیست )ر.ک: ص 67 و 68(. پاسخ‌هایی را که طرف مقابل می‌دهد، ثبت کنید؛ چون پس از جلسه به آن‌ها نیاز دارید )ر.ک: ص 138 و 139(. ) اگر به هر دلیلی )بر نتافتن آداب و رسوم محل زندگی، نپذیرفتن والدین، کمرویی شما و...( نمی‌توانید با طرف مقابل گفت‌وگو کنید، از اصل تبادل فکر صرف‌نظر نکنید. می‌توانید سؤالات خود را به صورت پرسشنامه به طرفتان بدهید تا به آن‌ها به شکل نوشتاری یا ضبط صوتی پاسخ گوید. در ضرورت‌ها، پدر و مادر یا دایی دختر و خاله پسر می‌توانند واسطه شده، به جای خود شخص گفت‌وگو کنند. ضبط پاسخ‌ها به شکل صوتی و تصویری از دو جهت خوب است: یکی این که هیچ مطلبی حذف نمی‌شود و دیگر این که جنبه سندی می‌یابد و در آینده در صورتی که خلاف سخنان خود عمل کرد می‌توانید به آن استناد کنید؛ اما این کار اشکالاتی هم دارد و آن این که در این گفت‌وگوها برخی مسائل خصوصی خانواده و در مواردی اسراری ذکر می‌شود که ضبط آن‌ها در هر دو خانواده به ویژه خانواده دختر، نگرانی‌هایی را ایجاد می‌کند. از طرفی در صورت منتهی نشدن خواستگاری به ازدواج، احتمال سوءاستفاده از محتوای گفت‌وگوها وجود دارد؛ بنابراین به همان نوشتن بسنده کنید، مگر این که هر دو خانواده بر ضبط صوتی یا تصویری خواستگاری و جلسات گفت‌وگو توافق کنند.
با توجه به اهمیت گفتوگو حتما باید از قبل، سؤالات مورد نظر را بر کاغذی بنویسند تا مطلبی از قلم نیفتد و از این کار خجالت نکشند. خجالت در این زمینه، حیای عاقلانه نیست )ر.ک: ص 67 و 68(.
پاسخهایی را که طرف مقابل میدهد، ثبت کنید؛ چون پس از جلسه به آنها نیاز دارید )ر.ک: ص 138 و 139(. ) اگر به هر دلیلی )بر نتافتن آداب و رسوم محل زندگی، نپذیرفتن والدین، کمرویی شما و...( نمیتوانید با طرف مقابل گفتوگو کنید، از اصل تبادل فکر صرفنظر نکنید. میتوانید سؤالات خود را به صورت پرسشنامه به طرفتان بدهید تا به آنها به شکل نوشتاری یا ضبط صوتی پاسخ گوید. در ضرورتها، پدر و مادر یا دایی دختر و خاله پسر میتوانند واسطه شده، به جای خود شخص گفتوگو کنند. ضبط پاسخها به شکل صوتی و تصویری از دو جهت خوب است: یکی این که هیچ مطلبی حذف نمیشود و دیگر این که جنبه سندی مییابد و در آینده در صورتی که خلاف سخنان خود عمل کرد میتوانید به آن استناد کنید؛ اما این کار اشکالاتی هم دارد و آن این که در این گفتوگوها برخی مسائل خصوصی خانواده و در مواردی اسراری ذکر میشود که ضبط آنها در هر دو خانواده به ویژه خانواده دختر، نگرانیهایی را ایجاد میکند. از طرفی در صورت منتهی نشدن خواستگاری به ازدواج، احتمال سوءاستفاده از محتوای گفتوگوها وجود دارد؛ بنابراین به همان نوشتن بسنده کنید، مگر این که هر دو خانواده بر ضبط صوتی یا تصویری خواستگاری و جلسات گفتوگو توافق کنند.
- [سایر] روابط دختر و پسر در دوران نامزدی باید ، در چه سطحی و درچه شکلی باشد و آیا محدودیت برای دوره نامزدی وجود دارد یا خیر ؟
- [سایر] دوره نامزدی چه دورهای است و بهتر است چقدر طول بکشد و آیا لازم است دختر و پسر در این دوره محرم باشند؟
- [سایر] جایگاه و اهمیت گفتوگو در دوره نامزدی چیست و توجه به آن تا چه حد میتواند در ازدواج موفق مؤثر باشد؟
- [سایر] در دوران نامزدی اگر دختر راضی به طلاق باشد ولی پسر قبول نکند آیا میشود دختر طلاقش را بگیرد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] شیرینی دختر و پسری را می خورند، پسر و بزرگان او هدایایی را برای عروس و خانواده اش می برند، در صورتی که نامزدی به هم بخورد و یا یکی از پسر و دختر بمیرند، حکم این هدایا چیست؟
- [سایر] آیا در دوره نامزدی میتوانم به همسر آیندهام اظهار عشق کنم و دست او را بگیرم؟
- [سایر] آیا دختر و پسر می توانند پس از خواستگاری رسمی و نامزدی ، برای شناخت بیشتر ، با پیامک و چت با هم ارتباط داشته باشند ؟
- [سایر] در تربیت کودکان دختر به چه نکاتی باید توجه کرد؟
- [سایر] روابط دختر و پسر، نظر اسلام، وظیفه ما؟
- [سایر] حدّ استمتاع در صیغه محرمیت برای دوره نامزدی (نامزدی تا عقد دائم) چیست؟ تا چه حدی می توان بهره جنسی از شریک انتخاب شده خود برد؟ آیا عدم استمتاع شامل تمامی موارد لذت جنسی می باشد یا خیر؟ آیا به هنگام جاری کردن صیغه محرمیت باید این شرط توسط دختر و پسر بر زبان جاری شود و یا این محدودیت به طور ذاتی در خود صیغه محرمیت نهفته است؟ آیا اطلاع والدین دختر از این شرط الزامی است؟ آیا عدم استمتاع فقط یک شرط انتخابی است که مازاد بر صیغه محرمیت عنوان می گردد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میّت را میبرد ونوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میّت را میبرد مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ویک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر ودو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر میت، اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میت را میبرد، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود، و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند؛ یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [امام خمینی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد مثلًا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله بروجردی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوهی پسری او اگر چه دختر باشد، سهم پسر میت را میبرد و نوهی دختری او اگر چه پسر باشد، سهم دختر میت را میبرد، مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت میکنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر میدهند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگر چه دختر باشد سهم پسر میّت را میبرد و نوه دختری او اگر چه پسر باشد سهم دختر میّت را میبرد، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد سهم پسر دختر 13 و سهم دختر پسر 23 خواهد بود و در صورت متعدّد بودن نوادگان، سهم پسر دو برابر سهم دختر است، بنابراین نوادگان دختری 13 سهم خود را به گونهای تقسیم میکنند که هر پسر دو برابر هر دختر ببرد و نوادگان پسری هم 23 سهم خود را به این شکل تقسیم میکنند.
- [آیت الله سبحانی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میت را می برد مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت می کنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر میت اولاد نداشته باشد نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میت را می برد مثلا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد مال را سه قسمت می کنند یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند
- [آیت الله سیستانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد ، نوه پسری او اگر چه دختر باشد ، سهم پسر میّت را میبرد ، و نوه دختری او اگر چه پسر باشد ، سهم دختر میّت را میبرد ، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود ، و یک دختر از پسرش داشته باشد ، مال را سه قسمت میکنند : یک قسمت را به پسرِ دختر ، و دو قسمت را به دخترِ پسر میدهند . و در ارث بردن نوهها ، نبودن پدر و مادر شرط نیست . ارث دسته دوم
- [آیت الله نوری همدانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد ، نوة پسری او اگر چه دختر باشد ، سهم پسر میّت را می برد و نوة دختری او اگر چه پسر باشد ، سهم دختر میّت را می برد ، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد ، مال را سه قسمت می کنند ، یک قسمت را به پسر دختر ، و دو قسمت را به دختر پسر ، می دهند . ارث دستة دوّم
- [آیت الله بهجت] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او، اگرچه دختر باشد، سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او، اگرچه پسر باشد، سهم دختر میت را می برد؛ مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت می کنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند. ارث طبقه دوم