اسلام بر جشن عروسی بدون گناه تأکید دارد. مکتب اسلام هرگز با جشن و شادی مخالف نیست. رسول خدا )صلی الله علیه وآله( در جشن ازدواج حضرت فاطمه و علی )علیهماالسلام( فرمود: شادی کنید؛ اما کاری که مورد رضایت خدا نیست انجام ندهید. ) حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 14، ص 198 جشن عروسی بدون گناه مورد توجه خداوند است. در روایات دینی ما آمده است که در مجلس عروسی مؤمن، فرشتگان فرود می‌آیند و رحمت خدا را با خود می‌آورند؛ ) نرم افزار پرسمان 2 )www.porseman.org( . بنابر این در مجلس عروسی همراه با گناه، رحمت خداوند وجود دارد. برخی می‌گویند: یک شب هزار شب نمی‌شود. حیف است که پیوند مقدس ازدواج با گناه آغاز شود. اختلاط زن و مرد، پوشش‌های نامناسب تحریک‌کننده، مزاحمت برای دیگران، اسراف و برگزاری مراسم‌های پرهزینه، چشم و هم‌چشمی، فخرفروشی و ایجاد عقده در دیگران، گناهانی افزون بر گناه زدن و رقصیدن و گوش‌دادن به موسیقی‌های حرام است. شما می‌توانید با استفاده از مداحان خوش‌صدا و هنرمندان خوش‌ذوق، با خواندن اشعار شادی‌بخش و شنیدن لطیفه‌های مناسب، صرف شیرینی و شربت و ولیمه عروسی، مجلس شاد و با نشاط و در عین حال بدون گناه داشته باشید.
اسلام بر جشن عروسی بدون گناه تأکید دارد. مکتب اسلام هرگز با جشن و شادی مخالف نیست. رسول خدا )صلی الله علیه وآله( در جشن ازدواج حضرت فاطمه و علی )علیهماالسلام( فرمود:
شادی کنید؛ اما کاری که مورد رضایت خدا نیست انجام ندهید. ) حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 14، ص 198
جشن عروسی بدون گناه مورد توجه خداوند است. در روایات دینی ما آمده است که در مجلس عروسی مؤمن، فرشتگان فرود میآیند و رحمت خدا را با خود میآورند؛ ) نرم افزار پرسمان 2 )www.porseman.org( . بنابر این در مجلس عروسی همراه با گناه، رحمت خداوند وجود دارد.
برخی میگویند: یک شب هزار شب نمیشود. حیف است که پیوند مقدس ازدواج با گناه آغاز شود.
اختلاط زن و مرد، پوششهای نامناسب تحریککننده، مزاحمت برای دیگران، اسراف و برگزاری مراسمهای پرهزینه، چشم و همچشمی، فخرفروشی و ایجاد عقده در دیگران، گناهانی افزون بر گناه زدن و رقصیدن و گوشدادن به موسیقیهای حرام است.
شما میتوانید با استفاده از مداحان خوشصدا و هنرمندان خوشذوق، با خواندن اشعار شادیبخش و شنیدن لطیفههای مناسب، صرف شیرینی و شربت و ولیمه عروسی، مجلس شاد و با نشاط و در عین حال بدون گناه داشته باشید.
- [سایر] امانوئل کانت نیز در نظریه اخلاقی خود بر نقش نیت، تأکید کرده است، ضمن توضیح دیدگاه او، تفاوت آن را با دیدگاه اسلام بیان کنید؟
- [سایر] آیا حکم ارتداد با آزادی اندیشه و بیان منافات ندارد و اساساً آیا آزادی اندیشه و بیان از دیدگاه اسلام همواره مطلوب است؟
- [سایر] آیا در دوران غیبت امام زمان (عج) تشکیل حکومت جایز است؟ اگر جایز است چه نوع حکومتی از دیدگاه اسلام مطلوب است.
- [سایر] از دیدگاه امام (ره) جامعه مطلوب چه جامعه ای است ؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا رقصیدن در جشن عروسی فرزندان جایز است هرچند توسط پدران یا مادران در مجالس عروسی فرزندانشان باشد؟
- [سایر] در روایات پیامبر و اهل بیت امامت چگونه تصویر شده و بر چه نکاتی تأکید شده است؟
- [سایر] در روایات پیامبر و اهل بیت امامت چگونه تصویر شده و بر چه نکاتی تأکید شده است؟
- [سایر] در روایات پیامبر و اهل بیت امامت چگونه تصویر شده و بر چه نکاتی تأکید شده است؟
- [سایر] اگر خانواده دختر مسّر باشند برای جشن عروسی خانواده پسر باید چه کار کنند ؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا میتوان ظروف حسینیّه را برای جشن عروسی، یا جهت ولیمه دادن اجاره یا امانت داد؟
- [آیت الله سبحانی] اجازه پدر و مادر برای اعتکاف فرزندان شرط نیست، مگر این که عمل آنان مایه رنجش آنان و برخلاف خوشرفتاری با پدر و مادر باشد که اسلام بر آن تأکید فراوان دارد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که ماهی را صید میکند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد، ولی مسلمان باید گرفتن آن را دیده باشد.
- [آیت الله اردبیلی] غنای زنان خواننده در مجالس عروسی استثنا شده و حرام نمیباشد، ولی باید مردهای نامحرم صدای آنان را نشنوند و مشتمل بر باطل نباشد و بنابر احتیاط واجب باید به مجلس عروسی اکتفا شود و در مجالس جشن دیگری خوانده نشود و هر آواز یا صوت یا عملی که موجب تحریک شهوت شده و یا آثار حرام دیگری بر آن مترتّب گردد و یا به نظر عرف موجب فساد و هرزگی باشد، خواندن، گوش دادن و یا اشاعه آن و نیز تعلیم و تعلّم و شغل قراردادن آن حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که ماهی را صید میکند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که ماهی را صید میکند لازم نیست مسلمان باشد و در هنگام گرفتن، نام خدا را ببرد؛ ولی مسلمان باید بداند که آن را زنده گرفته و در خارج از آب جان داده است.
- [آیت الله بهجت] کسی که ماهی را صید میکند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد، ولی مسلمان باید بداند یا اطمینان داشته باشد که آن را زنده گرفتهاند و در خارج آب مرده است.
- [آیت الله خوئی] کسی که ماهی را صید میکند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن نام خدا را ببرد. ولی مسلمان باید گرفتن آن را دیده باشد یا از راه دیگری یقین داشته باشد که زنده از آب گرفته شده است.
- [آیت الله مظاهری] جواب سلام کسی که از روی مسخره یا شوخی سلام میکند واجب نیست و خوب است در جواب سلام غیر مسلمان گفته شود علیک.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که ماهی را صید میکند، لازم نیست مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد ولی باید بداند که در بیرون آب جان دادهاست.
- [آیت الله بروجردی] جواب سلام کسی که از روی مسخره یا شوخی سلام میکند و جواب سلام مرد و زن غیر مسلمان واجب نیست.