پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی: این نوع شخصیت ها ، جمع گریز و منزوی هستند و از تنهایی خودشان لذت می برند . در جمع خیلی حاضر نمی شوند . ارتباط چشمی راحت برقرار نمی کنند . به سختی حرف می زنند . در جمع در مقابل عمل دیگران ، عکس العمل آنچنانی ندارند . مثلا در مجلسی لطیفه ای گفته میشود و همه می خندند ولی ایشان به زور لبخندی می زنند . احساس می کنند زیر نظر دیگران هستند و یک ترسی هم درآنها وجود دارد . خیلی هم اهل میهمانی دادن و میهمانی رفتن و مسافرت نیستند . بله یک عامل می تواند وراثت بشاد ولی بیشتر نقش همان الگو ها هستند که پدر و مادر چطوری بوده اند . آیا زمینه بروز برای فرزندشان ایجاد کرده اند .آیا اجازه داده اند در جمع شرکت کنند . بیشتر کسانی هم که افسردگی دارند ، تیپ شخصیت درون گرا را پیدا می کنند ولی یک جاهایی هم که تضاد فرهنگی وجود دارد ، طرف به سوی درون گرایی می رود . ممکن است در ظاهر مسئله مهمی در ازدواج نباشد ولی دقت کنید . www.ch3.irbtv.ir
تیپ درون گرا چه شخصیتی دارد و درون گرایی می تواند ارثی باشد ؟
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
این نوع شخصیت ها ، جمع گریز و منزوی هستند و از تنهایی خودشان لذت می برند . در جمع خیلی حاضر نمی شوند . ارتباط چشمی راحت برقرار نمی کنند . به سختی حرف می زنند . در جمع در مقابل عمل دیگران ، عکس العمل آنچنانی ندارند . مثلا در مجلسی لطیفه ای گفته میشود و همه می خندند ولی ایشان به زور لبخندی می زنند . احساس می کنند زیر نظر دیگران هستند و یک ترسی هم درآنها وجود دارد . خیلی هم اهل میهمانی دادن و میهمانی رفتن و مسافرت نیستند . بله یک عامل می تواند وراثت بشاد ولی بیشتر نقش همان الگو ها هستند که پدر و مادر چطوری بوده اند . آیا زمینه بروز برای فرزندشان ایجاد کرده اند .آیا اجازه داده اند در جمع شرکت کنند . بیشتر کسانی هم که افسردگی دارند ، تیپ شخصیت درون گرا را پیدا می کنند ولی یک جاهایی هم که تضاد فرهنگی وجود دارد ، طرف به سوی درون گرایی می رود . ممکن است در ظاهر مسئله مهمی در ازدواج نباشد ولی دقت کنید .
www.ch3.irbtv.ir
- [آیت الله مکارم شیرازی] حضرتعالی بارها بر ساده زیستی و پرهیز از تجمّل گرایی تأکید نموده اید; ولی حتّی تجمّل گرها نیز خود را تجمّل گرا نمی دانند. وقتی از ایشان علّت را جویا می شویم، بحث عرف و شأن را پیش می کشند. لطفاً بفرمایید: ملاک اصلی و مشهود اسراف و تجمّل گرایی چیست؟
- [سایر] با سلام؛ فرق منطق اقناع گرا و شناخت گرا چیست؟
- [سایر] با روحیه درون گرا و خلوت طلبی خود چه کنم؟
- [سایر] آرمان گرایی و واقع گرایی در اندیشه و رفتارسیاسی امام(ره)چگونه قابل جمع است؟
- [سایر] چگونه آرمان گرایی و واقع گرایی در رهبری امام خمینی (ره) قابل جمع بود؟
- [سایر] معنویت گرایی حقیقی و معنویت گرایی احساسی چیست؟
- [سایر] با سلام؛ 37 ساله ام، با روحیه ای مذهبی، و با مدرک فوق لیسانس الهیات. دغدغه ای جز سلوک ندارم بیش از حد کافی در مورد اخلاق و عرفان مطالعه کردم ازدواج کردم و صاحب دو فرزند هستم، اما: در تمام این سال ها از مشکل بزرگی رنج بردم همواره به اکراه با همسرم رابطه داشتم او زیبا و مهربان است، اما من هم جنس گرا هستم مذهبی بودن و هم جنس گرا بودن مصیبت بزرگی است چه کنم، جهت یادآوری عرض می کنم هم جنس گرایی امری ژنتیک است نه یک انحراف اخلاقی بی صبرانه منتظر پاسخ محققانه شما هستم ضمنا دوستان همدردی دارم که آنان نیز منتظر پاسخ شما هستند.
- [سایر] اصول گرایی یعنی چه؟
- [سایر] آیا تحزب گرایی در صدر اسلام هم بوده؟ آیا تحزب گرایی مانع تدین است؟
- [سایر] اگر زن و مردی هردو درون گرا باشند، آیا می توانند ازدواج کنند و خوشبخت بشوند؟
- [آیت الله نوری همدانی] مِهری را که زن می گیرد خمس ندارد و همچنین است ارثی که به انسان می رسد . ولی اگر مثلاً با کسی خویشاوندی دوری داشته باشد و نداند چنین خویشی دارد ، احتیاط مستحّب آن است خمس ارثی را که از او می برد ، اگر از مخارج سالش زیاد بیاید ، بدهد .
- [آیت الله بروجردی] مهری را که زن میگیرد خمس ندارد و همچنین است ارثی که به انسان میرسد، ولی اگر مثلاً با کسی خویشاوندی دوری داشته باشد و نداند چنین خویشی دارد، احتیاط مستحب آن است خمس ارثی را که از او میبرد، اگر از مخارج سالش زیاد بیاید بدهد.
- [امام خمینی] مهری که زن می گیرد خمس ندارد. و همچنین است ارثی که به انسان می رسد. ولی اگر مثلا خویشاوند دوری داشته باشد و نداند چنین خویشی دارد، احتیاط مستحب آن است که خمس ارثی را که از او می برد، اگر از مخارج سالش زیاد بیاید بدهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی چیزی را به او ببخشد و از مخارج سالش زیاد آید احتیاط واجب آن است که خمس آن را بپردازد، همچنین اگر از کسی ارثی به او رسد که خویشاوندی دوری با او دارد و اطلاعی از چنین خویشاوندی و انتظاری درباره چنین ارثی نداشته، در اینجا نیز احتیاط واجب آن است که خمس آن را بپردازد.
- [آیت الله علوی گرگانی] مهری را که زن میگیرد خمس ندارد وامّا ارثی که به انسان میرسد اگر هرآینه از پدر وپسر باشد، خمس ندارد ولی اگر مثلاً با کسی خویشاوندی داشته باشد و نداند چنین خویشی دارد، اقوی آن است خمس ارثی را که از او میبرد، اگر از مخارج سالش زیاد بیاید، بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مهری را که زن می گیرد خمس ندارد و همچنین است ارثی که به انسان می رسد ولی اگر مثلا با کسی خویشاوندی داشته و گمان ارث بردن از او نداشته احتیاط واجب آن است که خمس ارثی را که از او می برد اگر از مخارج سالش زیاد می آید بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مهری را که زن میگیرد و مالی را که مرد، عوض طلاق خلع دریافت میکند خمس ندارد، و همچنین است ارثی که به انسان میرسد ولی اگر مثلاً با کسی خویشاوندی دوری داشته باشد و نداند چنین خویشی دارد، احتیاط واجب آن است خمس ارثی را که از او میبرد اگر از مخارج سالش زیاد بیاید، بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مهری را که زن می گیرد و مالی را که مرد عوض طلاق خلع می گیرد؛ خمس ندارد و همچنین است ارثی که به انسان می رسد؛ ولی اگر مثلا با کسی خویشاوندی داشته و گمان ارث بردن از او نداشته احتیاط واجب آن است که خمس آن ارثی را که از او می برد اگر از مخارج سالش زیاد بیاید بدهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی چیزی را به او ببخشد و از مخارج سالش زیاد آید احتیاط واجب آن است که خمس آن را بپردازد، همچنین اگر از کسی ارثی به او رسد که خویشاوندی دوری با او دارد و اطلاعی از چنین خویشاوندی و انتظاری درباره چنین ارثی نداشته، در اینجا نیز احتیاط واجب آن است که خمس آن را بپردازد.
- [آیت الله خوئی] مهری که زن میگیرد و مالی را که مرد عوض طلاق خلع اخذ مینماید خمس ندارد. و همچنین است ارثی که به انسان میرسد ولی اگر مثلًا خویشاوندی داشته و گمان ارث بردن از او نداشته احتیاط واجب آن است که خمس ارثی را که از او میبرد، اگر از مخارج سالش زیاد بیاید بدهد.