از نظر آیات و روایات، بهشت و جهنم موعود، هم اکنون موجود است و در آخرت به طور کامل عرضه می‌شوند و انسان به جایگاه ابدی خود، به تناسب اعمال و عقاید و اخلاقش سوق داده می‌شود، لکن برای بهشت و جهنم، انحای دیگری تصویر شده که با شهود در دنیا و با تجلی برزخی در برزخ برای انسان نمودار گشته و سبب التذاذ یا تألم انسان می‌گردد. البته در مورد نحوه‌ی تأثیر و تناسب اعمال و عقاید و افکار انسان در وضعیت اخروی او، و نیز در توجیه و تفسیر بهشت و جهنم و انواع آن نظریات و دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد، ولی در مجموع می‌توان گفت: الف- بهشتی که حضرت آدم و حوا )ع( به آن وارد شده و از آن جا به زمین هبوط کردند؛ ب- بهشت و جهنم اعمال، که محیط بر انسان هستند؛ ج- بهشت و جهنم برزخی، جلوه‌ و نمود و مثالی از آن بهشت و جهنم موعود می‌باشند نه خود آنها و قطعیت بهشتی یا جهنمی بودن انسان وابسته به اختیار و عملکرد خود اوست. منبع: http://farsi.islamquest.net
از نظر آیات و روایات، بهشت و جهنم موعود، هم اکنون موجود است و در آخرت به طور کامل عرضه میشوند و انسان به جایگاه ابدی خود، به تناسب اعمال و عقاید و اخلاقش سوق داده میشود، لکن برای بهشت و جهنم، انحای دیگری تصویر شده که با شهود در دنیا و با تجلی برزخی در برزخ برای انسان نمودار گشته و سبب التذاذ یا تألم انسان میگردد. البته در مورد نحوهی تأثیر و تناسب اعمال و عقاید و افکار انسان در وضعیت اخروی او، و نیز در توجیه و تفسیر بهشت و جهنم و انواع آن نظریات و دیدگاههای متفاوتی وجود دارد، ولی در مجموع میتوان گفت:
الف- بهشتی که حضرت آدم و حوا )ع( به آن وارد شده و از آن جا به زمین هبوط کردند؛
ب- بهشت و جهنم اعمال، که محیط بر انسان هستند؛
ج- بهشت و جهنم برزخی، جلوه و نمود و مثالی از آن بهشت و جهنم موعود میباشند نه خود آنها و قطعیت بهشتی یا جهنمی بودن انسان وابسته به اختیار و عملکرد خود اوست.
منبع: http://farsi.islamquest.net
- [سایر] چطور میتوان به کسی که تازه میخواهد مسلمان شود آدرس بهشت و جهنم را داد؟ جای بهشت و جهنم کجاست؟
- [سایر] بهشت کجاست ؟ آیا بهشت و دوزخ در همین دنیاست ؟
- [سایر] حقیقت بهشت و جهنم چیست؟
- [سایر] بهشت و جهنم چگونه هستند؟
- [سایر] آیا دوزخ الان موجود است؟
- [سایر] طبقات دوزخ و بهشت را بیان کنید؟
- [سایر] آیا بهشت و دوزخ الآن موجودند؟
- [سایر] غایت و نهایت بهشت و جهنم چیست ؟
- [سایر] آیا جهنم و بهشت حقیقت دارد؟
- [سایر] چهره بهشت و دوزخ را ترسیم نمایید؟
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زمینی را برای زراعت اجاره دهد و مال الاجاره را حاصل همان زمین یا زمین دیگر که فعلا موجود نیست قرار دهد؛ اجاره صحیح نیست و اگر مال الاجاره بالفعل موجود باشد مانعی ندارد.
- [آیت الله خوئی] اگر زمینی را برای زراعت اجاره دهد و مالالاجاره را حاصل همان زمین یا زمین دیگر که فعلًا موجود نیست قرار دهد اجاره صحیح نیست. و اگر مالالاجاره بالفعل موجود باشد مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] تصرف بانک در سپردههای موجود در آن که به عنوان ودیعه و امانت است، اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] زنا دادن و زنا کردن از گناهان بزرگ در اسلام است و قرآن شریف میفرماید اگر بدون توبه از دنیا بروند، در حالی که سالها در جهنّم میباشند، لجام شده و خوار و ذلیل نیز هستند، و کیفر آنها در دنیا اگر نزد حاکم اسلامی اثبات شود، صد تازیانه در میان مردم است، و اگر زن زنا کار، شوهر داشته یا مرد زانی، زن داشته باشد و این عمل زشت را انجام دهد، علاوه بر اینکه حدّ او سنگسار است- که نظیر این کیفر در اسلام کمنظیر یا بینظیر است- اگر بدون توبه از دنیا برود، مطابق آنچه در روایات آمده، در جهنّم بوی بد عورتین او اهل جهنّم را آزرده میکند.
- [آیت الله مظاهری] عرق جنب از حرام نجس نیست ولی با بدن یا لباسی که عرق در آن موجود باشد نباید نماز خواند.
- [آیت الله جوادی آملی] .مستحب است نمازگزار پس از نماز در حالی که رو به قبله و با طهارت است, به ذکر، دعا، تلاوت و مانند آن که وارد شده, اشتغال داشته باشد. کار نیک, مانند تفکّر در عظمت خدا و گریه هراس از دوزخ یا شوق به بهشت یا اشتیاق به لقای الهی, از نمونههای خوبِ تعقیب نماز است. از بهترین ذکر تعقیبی، تسبیح حضرت زهرا(س) است و آن به این ترتیب است: سی و چهار بار (اللّه اکبر), سی و سه بار (الحمد للّه) و سی و سه بار (سبحان اللّه), هرچند تقدیم (سبحان اللّه) بر (الحمد للّه) صحیح است؛ لیکن اَولی تقدیم (الحمد للّه) بر (سبحان اللّه) است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زمینی را برای زراعت اجاره دهد و مال الاجاره را حاصل همان زمین یا زمین دیگر که فعلا موجود نیست قرار دهد اجاره صحیح نیست و اگر مال الاجاره بالفعل موجود باشد یا به مافی الذمه اجاره کند مانعی ندارد
- [آیت الله سیستانی] اگر زمینی را برای زراعت اجاره دهد و مال الاجاره را حاصل همان زمین ، یا زمین دیگر که فعلاً موجود نیست قرار دهد ، و یا اینکه کلی در ذمّه قرار دهد مشروط به آنکه از حاصل همان زمین پرداخت شود ، اجاره صحیح نیست ، و اگر حاصل زمین بالفعل موجود باشد مانعی ندارد .
- [آیت الله خوئی] اجاره دادن درخت برای آن که از میوهاش استفاده کنند درصورتی که میوهاش فعلًا موجود نباشد صحیح است و همچنین است اجاره دادن حیوان برای شیرش.
- [آیت الله خوئی] کسی را که انسان وصیت میکند چیزی به او بدهند، لازم نیست در حال وصیت وجود داشته باشد، پس اگر وصیت کند به بچهای که ممکن است فلان زن حامله شود چیزی بدهند اگر آن بچه پس از مرگ موصی موجود باشد لازم است آن چیز را به او بدهند، و اگر موجود نباشد در مصرف دیگری که به نظر موصی نزدیکتر به مورد وصیت باشد صرف میکنند ولی اگر وصیت کند که چیزی از مال او بعد از مرگش مال کسی باشد پس اگر آن شخص وقت مرگ موصی موجود باشد وصیت صحیح والا باطل است و آنچه را که برای او وصیت کرده، ورثه میان خودشان قسمت میکنند.