اگر چه از طریق تقویت ایمان و ایجاد تربیت صحیح و اصلاح جامعه و از بین بردن علل وقع جرم می‌توان از تعداد جرمها و جنایتها تا حدود زیادی کاست و باید هم از این راهها استفاده کرد، ولی نمی‌توان انکار کرد که مجازات هم در جای خود لازم است و هیچیک از امور دیگر اثر آنرا ندارد. بشر هنوز موفق نشده است و شاید هم هیچوقت موفق نشود که از طریق اندرزگویی و ارشاد و سایر وسائل آموزشی و پرورشی بتواند همة مردم را تربیت کند، و امیدی هم نیست که تمدن وزندگی مادی کنونی بتواند وضعی را بوجود آورد که هرگز جرمی واقع نشود. تمدن امروز نه تنها جرمها را کم نکرده است، بلکه به مراتب آنها را بیشتر و بزرگتر کرده است. دزدیهایی که در قدیم به شکل آفتابه دزدی، جیب‌بری یا سرگردنه گرفتن انجام می‌گرفت، امروز به هزار رنگ و شکل مرئی و نامرئی، زیر پرده و روی پرده انجام می‌گیرد روی پرده‌اش هم کم نیست، می‌بینیم یک کشتی و یا چند کشتی را از دریا می‌دزدند. به دلائلی که ذکر شد، باید پذیرفت که وضع مجازاتها و کیفرهای قرار دادی برای اجتماعات بشری لازم و مفید است. مجموعه آثار شهید علامه مطهری(رحمت الله علیه) ج 1 ، عدل الهی
اگر چه از طریق تقویت ایمان و ایجاد تربیت صحیح و اصلاح جامعه و از بین بردن علل وقع جرم میتوان از تعداد جرمها و جنایتها تا حدود زیادی کاست و باید هم از این راهها استفاده کرد، ولی نمیتوان انکار کرد که مجازات هم در جای خود لازم است و هیچیک از امور دیگر اثر آنرا ندارد. بشر هنوز موفق نشده است و شاید هم هیچوقت موفق نشود که از طریق اندرزگویی و ارشاد و سایر وسائل آموزشی و پرورشی بتواند همة مردم را تربیت کند، و امیدی هم نیست که تمدن وزندگی مادی کنونی بتواند وضعی را بوجود آورد که هرگز جرمی واقع نشود. تمدن امروز نه تنها جرمها را کم نکرده است، بلکه به مراتب آنها را بیشتر و بزرگتر کرده است.
دزدیهایی که در قدیم به شکل آفتابه دزدی، جیببری یا سرگردنه گرفتن انجام میگرفت، امروز به هزار رنگ و شکل مرئی و نامرئی، زیر پرده و روی پرده انجام میگیرد روی پردهاش هم کم نیست، میبینیم یک کشتی و یا چند کشتی را از دریا میدزدند.
به دلائلی که ذکر شد، باید پذیرفت که وضع مجازاتها و کیفرهای قرار دادی برای اجتماعات بشری لازم و مفید است.
مجموعه آثار شهید علامه مطهری(رحمت الله علیه) ج 1 ، عدل الهی
- [سایر] نظر قرآن در مورد وحدت میان همه جوامع بشری چیست؟
- [سایر] نظر قرآن در مورد وحدت میان همه جوامع بشری چیست ؟
- [سایر] آیا خردمندان و معلمان اخلاق و رهبران دلسوز اجتماع می توانند به جای پیامبران عهدهدار منصب رهبری و هدایت جوامع بشری شوند؟
- [سایر] سلیم بشری کیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا برای اجرای مجازات مُمسک در قتل، وحدت قصد بین مباشر و ممسک لازم است؟
- [سایر] نظریه جمهوری اسلامی و ولایت فقیه نظریهای بشری است یعنی حاصل فهم بشری است که در طول زمان پرورش یافته؛ زیرا اگر حاصل فهم بشری نبوده و نظریهای الهی است، باید کامل و پاسخگوی همه مسائل باشد و هیچگونه م
- [سایر] در خصوص بحران های جوامع غربی توضیح دهید؟ اگر جوامع غربی دچار این همه بحران هستند پس چرا دچار فروپاشی نمی شوند؟
- [سایر] چرا در جوامع غیر دینی خودکشی زیاد است ؟
- [سایر] از نظر قرآن علل انحطاط و اعتلای جوامع چیست؟
- [سایر] تأثیر اسلام در پیشرفت تمدن بشری چه بوده است؟
- [آیت الله بروجردی] سجده بر گِل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد باطل است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بخیال این که آب سر او را نمیگیرد، خود را در آب بیندازد و آب تمام سر او را بگیرد، روزهاش اشکال دارد مگر این که اطمینان داشته باشد که آب سر او را نمیگیرد.
- [آیت الله علوی گرگانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد، باطل است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد باطل است.
- [آیت الله خوئی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد باطل است.
- [آیت الله سیستانی] سجده بر گل و خاک سستی که پیشانی روی آن آرام نمیگیرد ، باطل است .
- [آیت الله بهجت] کسی که بهسبب مسافرت یا بیماری روزه نمیگیرد، نمیتواند زن روزهدار خود را مجبور به نزدیکی کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر روی تشک پر یا چیز دیگری که بدن روی آن آرام نمیگیرد سجده کند، باطل است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روی تشک فنری یا چیز دیگری که بدن روی آن آرام نمیگیرد سجده کند، باطل است.
- [آیت الله بروجردی] اگر روی تشک پر یا چیز دیگری که بدن روی آن آرام نمیگیرد سجده کند، باطل است.