آیا می توان خدا را برای خود الگو قرار داد یا نه؟ و دلیل آن چیست؟ <صفات خداوند متعال گسترده است و شمول زیادی دارد. برخی از این صفات با صفات بشری مشترک است لذا می توان گفت که ما در اوصافی که با خداوند مشترک هستیم به تعبیر قرآن کریم (صبغه الله) رنگ خدایی به خود بگیریم. در آن مسیر حرکت کنیم ولی اوصافی که جنبه بشری دارد خداوند منزه از آنهاست و در قرآن سفارش کرده که پیامبراکرم(ص) را الگوی خود (و لکم فی رسول الله اسوه حسنه) قرار دهیم و به تبع پیامبر(ص)، ائمه(ع) و بندگان صالح نیز الگوی ما هستند. صفاتی مثل واحدیت، احدیت، رزاقیت و ... مختص به ذات پروردگار است و بشر نمی تواند در این اوصاف راهی پیش ببرد. در صفات مشترک نیز در مسیر صفات الهی حرکت کند و نه اینکه بتواند مانند همان صفات را در خود پیاده نماید، باید افعالش و اوصافش رنگ خدایی داشته باشد.
آیا می توان خدا را برای خود الگو قرار داد یا نه؟ و دلیل آن چیست؟
<صفات خداوند متعال گسترده است و شمول زیادی دارد. برخی از این صفات با صفات بشری مشترک است لذا می توان گفت که ما در اوصافی که با خداوند مشترک هستیم به تعبیر قرآن کریم (صبغه الله) رنگ خدایی به خود بگیریم. در آن مسیر حرکت کنیم ولی اوصافی که جنبه بشری دارد خداوند منزه از آنهاست و در قرآن سفارش کرده که پیامبراکرم(ص) را الگوی خود (و لکم فی رسول الله اسوه حسنه) قرار دهیم و به تبع پیامبر(ص)، ائمه(ع) و بندگان صالح نیز الگوی ما هستند.
صفاتی مثل واحدیت، احدیت، رزاقیت و ... مختص به ذات پروردگار است و بشر نمی تواند در این اوصاف راهی پیش ببرد. در صفات مشترک نیز در مسیر صفات الهی حرکت کند و نه اینکه بتواند مانند همان صفات را در خود پیاده نماید، باید افعالش و اوصافش رنگ خدایی داشته باشد.
- [سایر] آیا می توان حضرت زینب - س- را به عنوان یک الگو برای زنان قرار داد؟
- [سایر] با توجه به عدم تداوم حکومت امام علی علیه السلام، آیا می توان روش حکومتی ایشان را الگو قرار داد؟
- [سایر] فرهنگ غرب از چه ویژگیها و ماهیتی برخوردار است و چرا یک شهروند ایرانی و مسلمان نمی تواند فرهنگ غرب را الگو و راهنمای عمل خود قرار دهد؟
- [سایر] چرا من عاشق حضرت محمد(ص) هستم و چرا در زندگی به الگو نیاز داریم؟ نقش الگودهی پیامبر خدا را بیان کنید؟
- [سایر] آیا واقعا ما میتوانیم با مطالعه سیره حضرت امام رضا (علیه السلام)، از آن الگو بگیریم؟
- [سایر] چگونه از ائمه علیهم السلام برای بهتر زندگی کردن الگو بگیریم؟
- [سایر] جوانان مسلمان چگونه می توانند از زندگی حضرت زینب (س) الگو بگیرند؟
- [سایر] چگونه می توان خدا را بهتر شناخت؟
- [سایر] چگونه می توان به عیادت خدا رفت؟
- [سایر] چگونه می توان خدا را شناخت؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کافر یعنی کسی که خدا، یا پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) را قبول ندارد، یا برای خدا شریکی قرار می دهد بنابر احتیاط نجس است، هرچند به یکی از ادیان آسمانی، مانند آیین یهود و نصاری ایمان داشته باشد.
- [آیت الله سبحانی] نذر آن است که انسان برای خدا چیزی را بر خود قرار دهد مثلاً کاری را انجام دهد یا ترک کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نذر آن است که انسان برای خدا چیزی را در عهده خود قرار دهد و آن چیز میتواند انجام یا ترک کاری باشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] قرارداد صلح را با رضایت طرفین می توان فسخ کرد، همچنین اگر در ضمن قرارداد برای یکی از آن دو، یا برای هر دو، حق فسخ قرار داده باشند آن شخص می تواند صلح را به هم بزند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مضاربه هرگاه خسارتی بدون تقصیر از سوی (کارکننده) حاصل شود مربوط به سرمایه است و نمی توان خسارت را بر عهده عامل (کار کننده) قرار داد، یا در میان هر دو تقسیم کرد.
- [آیت الله جوادی آملی] .بنا بر احتیاط واجب , مرد لباس زنانه را جامه رسمی خود قرار ندهد و زن نیز لباس مردانه را جامه رسمی خود قرار ندهد , هرچند می توان نماز را در آن اقامه کرد . هرگاه لباس معیّنی از اختصاص به یک صنف خارج شده و به صورت مشترک در آمد، پوشیدن آن برای هر دو صنف, جایز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در مواردی که مال را از طرف صاحب اصلی آن در راه خدا صدقه می دهند به سید یا غیرسید می توان داد و اگر خودش مستحق باشد خودش نیز می تواند بردارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .خمس , یکی از واجباتِ مالی اسلام است که خدا آن را برای خود و رسول خدا(ص) و خاندان پاک ایشان به جای زکات قرار داده است که یتیم, مسکین و در راه مانده از سادات, در این حکم قرار دارند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر آب پیدا نشود، یا بدن میت طوری باشد که نمی توان آن را غسل داد و یا به خاطر هر مانع دیگر غسل ممکن نشود، باید میت را عوض هر غسل یک تیمم بدهند، به این ترتیب که تیمم دهنده روبروی میت قرار می گیرد و دست خود را بر زمین می زند و به صورت و پشت دستهای میت می کشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در هر گوشه از جهان، مسلمانی مظلوم واقع شود و حقوق اوّلیّه او مورد تجاوز و تعدّی قرار بگیرد، بر هر فردی که ندای مظلومیّت او را میشنود، واجب است در حدّ توان کمک نماید، هر چند با اظهار همدردی باشد.