شفاعت در روایت و گفتار صحابه 1.انس می گوید:از پیامبر صلی الله علیه واله وسلم درخواست کردم که در قیامت درباره من شفاعت کند وی پذیرفت و فرمود:من این کار را انجام می دهم.به پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم گفتم:شما را کجا جست و جو کنم ؟ فرمود: در کنار صراط .(الجامع الصحیح ج4ص 621ح2433) 2.سوادبن قارب نزد پیامبر امد و در ضمن اشعاری از وی درخواست شفاعت کرد:ای پیامبر:روز قیامت شفیع من باش.روز شفاعت دیگران به حال سوادبن قارب به مقدار رشته وسط خرما سودی نمی بخشند.(و کن لی شفیعا یوم لا ذو شفاعه:بمغن فتیلا عن سواد بن قارب در بعضی از نسخه ها سواد بن عاذب و در بعضی سواد بن قارب ثبت گردیده است. (الدرر السنیه ص 29 کشف الارتیاب ص 263 الاصابه ج2 ص 96 اسدالغابه ج3 ص 375) 3.ابن عباس می گوید: وقتی علی علیه السلام از غسل دادن پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم فارغ شد.فرمود:پدر و مادرم فدای تو.تو پاک و پاکیزه هستی هم در حال حیات و هم در حال ممات. ما را نزد پروردگارت یاد کن. (امالی شیخ مفید 105 و بحارالانوار به نقل از امالی ج 22 ص 527) 4.ابوبکر کفن را از روی پیامبر صلی الله علیه واله و سلم باز کرد و پیامبر را بوسید و همان سخن علی علیه السلام را گفت. (کشف الارتیاب 265 ) 5.در خلافت عمربن خطاب مردم دچار قحطی شدن.بلال بن حارث که از اصحاب پیامبر بود نزد قبر نبی اکرم آمد و گفت ای فرستاده خدا برای امت خود طلب باران کن چرا که آنها هلاک شدند پیامبر در خواب این شخص امد و خبر داد که به زودی باران می بارد. (فتح الباری ج 2 ص 398- السنن الکبری ج 3 ص 351 – وفاء الوفا ج4 ص 1374) 6.روایتی از پیامبر صلی الله علیه واله و سلم است که فرمود:(اعطیت خمسا...و اعطیت الشفاعه فادخرتها لامتی فهی لمن لا یشرک بالله شیئا) خداوند بزرگ به من پنج امتیاز داده است ... که یکی از آنها شفاعت است و آن را برای امت خود نگه داشته ام . شفاعت برای کسانی است که شرک نورزند. (مسند احمدج1 ص 301- سنن نسائی ج1 ص 172- سنن دارمی ج1 ص 323) و... +
شفاعت در روایت و گفتار صحابه
1.انس می گوید:از پیامبر صلی الله علیه واله وسلم درخواست کردم که در قیامت درباره من شفاعت کند وی پذیرفت و فرمود:من این کار را انجام می دهم.به پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم گفتم:شما را کجا جست و جو کنم ؟ فرمود: در کنار صراط
.(الجامع الصحیح ج4ص 621ح2433)
2.سوادبن قارب نزد پیامبر امد و در ضمن اشعاری از وی درخواست شفاعت کرد:ای پیامبر:روز قیامت شفیع من باش.روز شفاعت دیگران به حال سوادبن قارب به مقدار رشته وسط خرما سودی نمی بخشند.(و کن لی شفیعا یوم لا ذو شفاعه:بمغن فتیلا عن سواد بن قارب در بعضی از نسخه ها سواد بن عاذب و در بعضی سواد بن قارب ثبت گردیده است.
(الدرر السنیه ص 29 کشف الارتیاب ص 263 الاصابه ج2 ص 96 اسدالغابه ج3 ص 375)
3.ابن عباس می گوید: وقتی علی علیه السلام از غسل دادن پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم فارغ شد.فرمود:پدر و مادرم فدای تو.تو پاک و پاکیزه هستی هم در حال حیات و هم در حال ممات. ما را نزد پروردگارت یاد کن.
(امالی شیخ مفید 105 و بحارالانوار به نقل از امالی ج 22 ص 527)
4.ابوبکر کفن را از روی پیامبر صلی الله علیه واله و سلم باز کرد و پیامبر را بوسید و همان سخن علی علیه السلام را گفت.
(کشف الارتیاب 265 )
5.در خلافت عمربن خطاب مردم دچار قحطی شدن.بلال بن حارث که از اصحاب پیامبر بود نزد قبر نبی اکرم آمد و گفت ای فرستاده خدا برای امت خود طلب باران کن چرا که آنها هلاک شدند پیامبر در خواب این شخص امد و خبر داد که به زودی باران می بارد.
(فتح الباری ج 2 ص 398- السنن الکبری ج 3 ص 351 – وفاء الوفا ج4 ص 1374)
6.روایتی از پیامبر صلی الله علیه واله و سلم است که فرمود:(اعطیت خمسا...و اعطیت الشفاعه فادخرتها لامتی فهی لمن لا یشرک بالله شیئا) خداوند بزرگ به من پنج امتیاز داده است ... که یکی از آنها شفاعت است و آن را برای امت خود نگه داشته ام . شفاعت برای کسانی است که شرک نورزند.
(مسند احمدج1 ص 301- سنن نسائی ج1 ص 172- سنن دارمی ج1 ص 323)
و...
+
- [سایر] شفاعت در روایات و گفتار صحابه چگونه مطرح شده است؟
- [سایر] بودا چگونه فلسفه و گفتاری دارد؟
- [سایر] داستان اصحاب کهف که حضرت علی(علیه السلام) از قول پیامبراکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) نقل فرموده اند، چگونه است؟
- [سایر] شیعه می گویند: فضائل علی و همچنین نص دال بر امامت او به تواتر ثابت شده است، باید گفت: آن شیعیانی که از اصحاب نبوده اند آنها پیامبر(ص) را ندیده اند و سخن او را نشنیده اند، و اگر آنها روایت خود را به صحابه نسبت ندهند نقل آنها مرسل و منقطع است و صحیح نیست، و آن تعدادی از اصحاب که شیعه آنها را قبول دارند تعداد کمی هستند که ده نفر و اندکی می باشند، و اگر این تعداد خبری را نقل کنند نقل آنها را نمی توان تواتر گفت: و توده بزرگ اصحاب که فضائل علی را نقل کرده اند شیعه آنها را عیبجویی می نمایند و آنان را به کفر متهم می کنند! و وقتی آنها توده بزرگی را که قرآن آنها را می ستاید متهم به دروغ گویی و کتمان حقیقت می کنند، اقدام افراد اندکی به دروغ گویی و کتمان بیشتر محتمل است!
- [سایر] سبک گفتاری امام خمینی (ره)چگونه بوده است؟
- [سایر] شرایط شفاعت چیست؟ چه کسانی در روز قیامت مورد شفاعت قرار میگیرند و چه کسانی شفاعت شامل آنان نمیشود؟
- [سایر] شفاعت چیست ؟ آیا شفاعت مستلزم تغییر در ارادهء خداوند نیست ؟ آیا شفاعت نوعی استثنا وبی عدالتی محسوب نمی شود؟
- [سایر] لطفاً در مورد نکات ادبی و سبک گفتاری قرآن توضیح دهید.
- [سایر] شخصی که استطاعت مالی ندارد و نمیتواند برای شفاعت به زیارت برود، شفاعت شامل حالش نمیشود؟
- [سایر] آیا شفاعت فقط در جهان آخرت مصداق دارد؟ در دنیا مؤمنان از شفاعت شافعان برخودار نیستند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ نقل کند، بنابر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته، یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده نقل نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بخواهد خبری را که نمی داند راست است یا دروغ نقل کند ، بنابر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته ، یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده نقل نماید.
- [آیت الله سبحانی] اگر بخواهد خبری را که نمی داند راست است یا دروغ نقل کند، بنابر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده نقل نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ نقل کند، بنابر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته، یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده نقل نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر بخواهد خبری را که نمی داند راست است یا دروغ نقل کند؛ بنا بر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته؛ یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده نقل نماید.
- [آیت الله بروجردی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ نقل کند، بنا بر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته، یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده نقل نماید.
- [آیت الله سیستانی] اگر بخواهد خبری را که دلیلی بر حجیت او ندارد و نمیداند راست است یا دروغ نقل کند بنا بر احتیاط واجب باید به نحو نقل بگوید، و آن را به پیامبر و ائمه علیهم السلام مستقیماً نسبت ندهد.
- [آیت الله خوئی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ نقل کند، بنابر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته، یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده، نقل نماید.
- [امام خمینی] اگر بخواهد خبری را که نمی داند راست است یا دروغ نقل کند، بنابر احتیاط واجب باید از کسی که آن خبر را گفته یا از کتابی که آن خبر در آن نوشته شده، نقل نماید. لیکن اگر خودش هم خبر بدهد، روزه اش باطل نمی شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بخواهد خبری را که نمیداند راست است یا دروغ نقل کند، بنابر احتیاط واجب باید از کسی که خبر را گفته یا از کتابی که آن چیز در آن نوشته شده نقل نماید، لکن اگر خودش نیز خبر بدهد، روزه او باطل نمیشود.