شفاعت در روایات و گفتار صحابه چگونه مطرح شده است؟
شفاعت در روایات و گفتار صحابه 1.انس می گوید:از پیامبر صلی الله علیه واله وسلم درخواست کردم که در قیامت درباره من شفاعت کند وی پذیرفت و فرمود:من این کار را انجام می دهم.به پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم گفتم:شما را کجا جست و جو کنم ؟ فرمود: در کنار صراط .(الجامع الصحیح ج4ص 621ح2433) 2.سوادبن قارب نزد پیامبر امد و در ضمن اشعاری از وی درخواست شفاعت کرد:ای پیامبر:روز قیامت شفیع من باش.روز شفاعت دیگران به حال سوادبن قارب به مقدار رشته وسط خرما سودی نمی بخشند.(و کن لی شفیعا یوم لا ذو شفاعه:بمغن فتیلا عن سواد بن قارب در بعضی از نسخه ها سواد بن عاذب و در بعضی سواد بن قارب ثبت گردیده است. (الدرر السنیه ص 29 کشف الارتیاب ص 263 الاصابه ج2 ص 96 اسدالغابه ج3 ص 375) 3.ابن عباس می گوید: وقتی علی علیه السلام از غسل دادن پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم فارغ شد.فرمود:پدر و مادرم فدای تو.تو پاک و پاکیزه هستی هم در حال حیات و هم در حال ممات. ما را نزد پروردگارت یاد کن. (امالی شیخ مفید 105 و بحارالانوار به نقل از امالی ج 22 ص 527) 4.ابوبکر کفن را از روی پیامبر صلی الله علیه واله و سلم باز کرد و پیامبر را بوسید و همان سخن علی علیه السلام را گفت. (کشف الارتیاب 265 ) 5.در خلافت عمربن خطاب مردم دچار قحطی شدن.بلال بن حارث که از اصحاب پیامبر بود نزد قبر نبی اکرم آمد و گفت ای فرستاده خدا برای امت خود طلب باران کن چرا که آنها هلاک شدند پیامبر در خواب این شخص امد و خبر داد که به زودی باران می بارد. (فتح الباری ج 2 ص 398- السنن الکبری ج 3 ص 351 – وفاء الوفا ج4 ص 1374) 6.روایتی از پیامبر صلی الله علیه واله و سلم است که فرمود:(اعطیت خمسا...و اعطیت الشفاعه فادخرتها لامتی فهی لمن لا یشرک بالله شیئا) خداوند بزرگ به من پنج امتیاز داده است ... که یکی از آنها شفاعت است و آن را برای امت خود نگه داشته ام . شفاعت برای کسانی است که شرک نورزند. (مسند احمدج1 ص 301- سنن نسائی ج1 ص 172- سنن دارمی ج1 ص 323) و...
عنوان سوال:

شفاعت در روایات و گفتار صحابه چگونه مطرح شده است؟


پاسخ:

شفاعت در روایات و گفتار صحابه
1.انس می گوید:از پیامبر صلی الله علیه واله وسلم درخواست کردم که در قیامت درباره من شفاعت کند وی پذیرفت و فرمود:من این کار را انجام می دهم.به پیامبر صلی الله علیه و اله و سلم گفتم:شما را کجا جست و جو کنم ؟ فرمود: در کنار صراط

.(الجامع الصحیح ج4ص 621ح2433)

2.سوادبن قارب نزد پیامبر امد و در ضمن اشعاری از وی درخواست شفاعت کرد:ای پیامبر:روز قیامت شفیع من باش.روز شفاعت دیگران به حال سوادبن قارب به مقدار رشته وسط خرما سودی نمی بخشند.(و کن لی شفیعا یوم لا ذو شفاعه:بمغن فتیلا عن سواد بن قارب در بعضی از نسخه ها سواد بن عاذب و در بعضی سواد بن قارب ثبت گردیده است.

(الدرر السنیه ص 29 کشف الارتیاب ص 263 الاصابه ج2 ص 96 اسدالغابه ج3 ص 375)

3.ابن عباس می گوید: وقتی علی علیه السلام از غسل دادن پیغمبر صلی الله علیه واله وسلم فارغ شد.فرمود:پدر و مادرم فدای تو.تو پاک و پاکیزه هستی هم در حال حیات و هم در حال ممات. ما را نزد پروردگارت یاد کن.

(امالی شیخ مفید 105 و بحارالانوار به نقل از امالی ج 22 ص 527)

4.ابوبکر کفن را از روی پیامبر صلی الله علیه واله و سلم باز کرد و پیامبر را بوسید و همان سخن علی علیه السلام را گفت.

(کشف الارتیاب 265 )

5.در خلافت عمربن خطاب مردم دچار قحطی شدن.بلال بن حارث که از اصحاب پیامبر بود نزد قبر نبی اکرم آمد و گفت ای فرستاده خدا برای امت خود طلب باران کن چرا که آنها هلاک شدند پیامبر در خواب این شخص امد و خبر داد که به زودی باران می بارد.

(فتح الباری ج 2 ص 398- السنن الکبری ج 3 ص 351 – وفاء الوفا ج4 ص 1374)

6.روایتی از پیامبر صلی الله علیه واله و سلم است که فرمود:(اعطیت خمسا...و اعطیت الشفاعه فادخرتها لامتی فهی لمن لا یشرک بالله شیئا) خداوند بزرگ به من پنج امتیاز داده است ... که یکی از آنها شفاعت است و آن را برای امت خود نگه داشته ام . شفاعت برای کسانی است که شرک نورزند.

(مسند احمدج1 ص 301- سنن نسائی ج1 ص 172- سنن دارمی ج1 ص 323)

و...





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین