1. خداوند هر چیزی را که آفرید، اعم از آسمان و زمین، کوه ها و دریاها، جنگل ها و بیابان ها و... همه را براساس فواید و مصالحی آفرید. آفرینش آنها به حق بوده و هیچ گونه باطلی در آن راه نیافته، [1] ولی بشر از درک این مصالح عاجز است، اگر جنگل ها و دریاها برای انسان دارای فایده قابل لمس و مشاهده است، بیابان و کویر نیز می تواند چنین باشد. 2. وانگهی کره زمین در طول حیات خود، به یک شکل نبوده، بلکه دوره های مختلف اقلیمی را پشت سر گذاشته، بیشتر کره زمین روزی در زیر اقیانوس ها و دریاها بوده و به مرور زمان به خشکی تبدیل شده است. 3. چه جنگل ها و طبیعت سر سبز که به دست همین بشر به نابودی کشیده شده و امروز به سرزمینی خشک و بیابانی تبدیل شده است. نیز بیابان های خشکی که به همت افراد پر تلاش به مزارع سرسبز و باغ های پر محصول تبدیل شده است. 4. امروزه به برکت پیشرفت علم و تکنولوژی، می‏توان از بیابان ها و کویرها بهره ‏برداری کرد، اگر با یک برنامه ‏ریزی صحیح از آنها استفاده شود، تأثیر به سزایی در اقتصاد منطقه و کل کشور هم از لحاظ اشتغال زایی و هم بالا رفتن سطح زندگی مردم خواهد داشت و شهرهای صنعتی، زنجیروار به دور کویرها ایجاد خواهند شد و تمدن صنعتی پیشرفته به جای تمدن کشاورزی در گذشته به وجود خواهد آمد. گذشته از این، کویرها و بیابان‏ها در همه جای دنیا، به ویژه در ایران -به عنوان عوارض طبیعی نامساعد- از جاذبه‏های مهم توریستی به حساب می آیند. [2] 5. همان گونه که در خلقت انسان ها تفاوت و گوناگونی وجود دارد، [3] و خداوند از تفاوت در خلقت انسان هدفی را دنبال می کرد، در خلقت زمین نیز این گونه است. نمایه های مرتبط: فلسفه ی وجود اختلاف و تفاوت‏، در انسان ها، 205 (سایت: 1198) . اساس تفاوت در خلقت موجودات، 5381 (سایت: 6448) . اختلاف و تفاوت انسان ها، 17695 (سایت: 17343) . [1] "ما آسمان و زمین، و آنچه را در میان آنهاست از روی بازی نیافریدیم"!، انبیاء، 16. [2] ر.ک: کردوانی، پرویز، جاذبه های گردشگری بیابان ها و کویرهای ایران، سایت راسخون. [3] "و از آیات او آفرینش آسمانها و زمین، و تفاوت زبانها و رنگهای شماست در این نشانه‏هایی است برای عالمان"!، روم، 22؛ "مسلماً در آفرینش آسمانها و زمین، و آمد و رفت شب و روز، نشانه‏های (روشنی) برای خردمندان است"، آل عمران، 190.
1. خداوند هر چیزی را که آفرید، اعم از آسمان و زمین، کوه ها و دریاها، جنگل ها و بیابان ها و... همه را براساس فواید و مصالحی آفرید. آفرینش آنها به حق بوده و هیچ گونه باطلی در آن راه نیافته، [1] ولی بشر از درک این مصالح عاجز است، اگر جنگل ها و دریاها برای انسان دارای فایده قابل لمس و مشاهده است، بیابان و کویر نیز می تواند چنین باشد. 2. وانگهی کره زمین در طول حیات خود، به یک شکل نبوده، بلکه دوره های مختلف اقلیمی را پشت سر گذاشته، بیشتر کره زمین روزی در زیر اقیانوس ها و دریاها بوده و به مرور زمان به خشکی تبدیل شده است. 3. چه جنگل ها و طبیعت سر سبز که به دست همین بشر به نابودی کشیده شده و امروز به سرزمینی خشک و بیابانی تبدیل شده است. نیز بیابان های خشکی که به همت افراد پر تلاش به مزارع سرسبز و باغ های پر محصول تبدیل شده است. 4. امروزه به برکت پیشرفت علم و تکنولوژی، میتوان از بیابان ها و کویرها بهره برداری کرد، اگر با یک برنامه ریزی صحیح از آنها استفاده شود، تأثیر به سزایی در اقتصاد منطقه و کل کشور هم از لحاظ اشتغال زایی و هم بالا رفتن سطح زندگی مردم خواهد داشت و شهرهای صنعتی، زنجیروار به دور کویرها ایجاد خواهند شد و تمدن صنعتی پیشرفته به جای تمدن کشاورزی در گذشته به وجود خواهد آمد. گذشته از این، کویرها و بیابانها در همه جای دنیا، به ویژه در ایران -به عنوان عوارض طبیعی نامساعد- از جاذبههای مهم توریستی به حساب می آیند. [2] 5. همان گونه که در خلقت انسان ها تفاوت و گوناگونی وجود دارد، [3] و خداوند از تفاوت در خلقت انسان هدفی را دنبال می کرد، در خلقت زمین نیز این گونه است. نمایه های مرتبط: فلسفه ی وجود اختلاف و تفاوت، در انسان ها، 205 (سایت: 1198) . اساس تفاوت در خلقت موجودات، 5381 (سایت: 6448) . اختلاف و تفاوت انسان ها، 17695 (سایت: 17343) . [1] "ما آسمان و زمین، و آنچه را در میان آنهاست از روی بازی نیافریدیم"!، انبیاء، 16. [2] ر.ک: کردوانی، پرویز، جاذبه های گردشگری بیابان ها و کویرهای ایران، سایت راسخون. [3] "و از آیات او آفرینش آسمانها و زمین، و تفاوت زبانها و رنگهای شماست در این نشانههایی است برای عالمان"!، روم، 22؛ "مسلماً در آفرینش آسمانها و زمین، و آمد و رفت شب و روز، نشانههای (روشنی) برای خردمندان است"، آل عمران، 190.
- [سایر] چرا خداوند ما را آفرید؟
- [سایر] خداوند چرا انسان را آفرید؟
- [سایر] چرا خداوند جهنم را آفرید؟
- [سایر] چرا خدا انسان را آفرید؟
- [سایر] چرا خداوند انسان را آفرید؟
- [سایر] چرا خداوند برای انسان ها دشمن آشکار(شیطان) را آفرید؟
- [سایر] چرا خداوند هر چیزی را در زمین زوج آفرید؟ زوج و دوتا بودن چه برتری از نظر خدا داشت؟
- [سایر] خداوند چرا شیطان را آفرید ؟ با اینکه می دانست سرچشمه وسوسه ها و گمراهیهامی شود ؟
- [سایر] اگر خدا تکامل انسان ها را می خواست چرا شیطان و نفس اماره را آفرید؟
- [سایر] چرا زمانی که خداوند انسان را آفرید به خود تبریک گفت: (فتبارک الله احسن الخالقین)؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند، حتی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهای آنها نجس است، ولی سگ و خوک دریایی پاک است.
- [آیت الله وحید خراسانی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی می کنند حتی مو و استخوان و ناخن و رطوبتهای انها نجس است ولی سگ و خوک دریایی پاک است
- [آیت الله بروجردی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند حتّی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهای آنها نجس است، ولی سگ و خوک دریایی پاک است.
- [آیت الله اردبیلی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند، حتی مو، استخوان، پنجه، ناخن و رطوبتهای آنها، نجس است؛ ولی سگ و خوک دریایی پاک هستند.
- [آیت الله اردبیلی] حیازت هر چیزی بر اساس عرف تعیین میگردد، مثلاً حیازت ماهی صید آن و حیازت بوتههای بیابان، کندن آن به قصد تملّک است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر ماهی از آب بیرون بیفتد یا آن را بیرون بیندازند یا آب فرو رود وماهی در خشکی بماند، چنانچه پیش از آن که بمیرد، با دست یا بوسیله دیگر کسی آن را بگیرد، بعد از جان دادن حلال است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی می کنند حتی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبت های آنها، نجس است ولی سگ و خوک دریایی پاک است.
- [آیت الله سبحانی] سگ و خوکی که در خشکی زندگی می کنند حتی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبت های آنها نجس است ولی سگ و خوک دریایی پاک هستند. 8. کافر و کسانی که در حکم کافرند
- [آیت الله مکارم شیرازی] میگو که آن را روبیان نیز می گویند از حیوانات آبی حلال است، ولی ماهی سمنقور که از حشرات خشکی است و نام ماهی بر آن نهاده اند حرام است، مگر برای درمان در مقام ضرورت.
- [آیت الله مظاهری] سگ و خوکی که در خشکی زندگی میکنند حتّی مو و استخوان و پنجه و ناخن و رطوبتهای آنها نجس است ولی سگ و خوک دریایی پاک است. 8 - کافر: