در پنج آیه از قرآن مجید، اشاره به زوجیت در عالم گیاهان شده است، در آیه 10 سوره لقمان می خوانیم (وَاَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَانْبَتْنا فیها مِنْ کُلِّ زَوْجٍ کَریمٍ) [از آسمان آبی فرستادیم و به وسیله آن در روی زمین جفتهایی پرارزش، از هر گیاهی رویاندیم.] همین مضمون در آیه 7 سوره شعراء و 7 سوره ق آمده است. و در آیه 5 سوره حج می فرماید (وَتَرَی الاَرْضَ هامِدَةٌ فَاِذا اَنْزَلْنا عَلَیْهَا الْماءَ اهْتَرَّت، وَرَبَت، وَانْبَتَتْ مِنْ کُلِّ زَوْجٍ بَهیجٍ) [زمین را خشک و مرده می بینی، اما هنگامی که باران را بر آن فرو می فرستیم، به حرکت در می آید و نمو میکند، و از هر جفت زیبایی (از گیاهان) می رویاند.] در آیه 53 سوره طه نیز می خوانیم (وَاَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَاخْرَجْنا بِه اَزْواجاً مِنْ نباتٍ شَتّی) [و از آسمان، آبی فرو فرستاد که به وسیله آن زوجهایی از انواع گیاهان مختلف را (از خاک تیره) بیرون آوردیم.] قرآن مجید دوازده قرن قبل پرده از روی این راز برداشته بود، و در موارد متعددی به زوجیت در جهان گیاهان اشاره کرده بود، ولی آنها که جرأت ابراز این حقیقت را نداشتند زوجیت را به معنی دیگری که برخلاف ظاهر آن بود، تفسیر می کردند. جالب اینکه گیاهان از این نظر مختلفند، در بسیاری از آنها نر و ماده بر یک پایه قرار دارند و در بعضی دیگر، درختان نر از درختان ماده جدا است. به هر حال با تصریح قرآن در آیات مختلف، بر عمومیت مسأله زوجیت در گیاهان که اگر استثنایی هم داشته باشد، کم و ناچیز است (و در هر قانون کلی استثناهایی وجود دارد) پرده از روی این راز مهم که در آن عصر و قرنها بعد از آن از چشم تیزبین دانشمندان نهان بوده برداشته شده است، و این خود یک معجزه جالب علمی است. در پنج آیه از قرآن مجید، اشاره به زوجیت در عالم گیاهان شده است، در آیه سوره لقمان می خوانیم (وَاَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَانْبَتْنا فیها مِنْ کُلِّ زَوْجٍ کَریمٍ) [از آسمان آبی فرستادیم و به وسیله آن در روی زمین جفتهایی پرارزش، از هر گیاهی رویاندیم.] همین مضمون در آیه سوره شعراء و سوره ق آمده است. و در آیه سوره حج می فرماید (وَتَرَی الاَرْضَ هامِدَةٌ فَاِذا اَنْزَلْنا عَلَیْهَا الْماءَ اهْتَرَّت، وَرَبَت، وَانْبَتَتْ مِنْ کُلِّ زَوْجٍ بَهیجٍ) [زمین را خشک و مرده می بینی، اما هنگامی که باران را بر آن فرو می فرستیم، به حرکت در می آید و نمو میکند، و از هر جفت زیبایی (از گیاهان) می رویاند.] در آیه سوره طه نیز می خوانیم (وَاَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَاخْرَجْنا بِه اَزْواجاً مِنْ نباتٍ شَتّی) [و از آسمان، آبی فرو فرستاد که به وسیله آن زوجهایی از انواع گیاهان مختلف را (از خاک تیره) بیرون آوردیم.] قرآن مجید دوازده قرن قبل پرده از روی این راز برداشته بود، و در موارد متعددی به زوجیت در جهان گیاهان اشاره کرده بود، ولی آنها که جرأت ابراز این حقیقت را نداشتند زوجیت را به معنی دیگری که برخلاف ظاهر آن بود، تفسیر می کردند. جالب اینکه گیاهان از این نظر مختلفند، در بسیاری از آنها نر و ماده بر یک پایه قرار دارند و در بعضی دیگر، درختان نر از درختان ماده جدا است. به هر حال با تصریح قرآن در آیات مختلف، بر عمومیت مسأله زوجیت در گیاهان که اگر استثنایی هم داشته باشد، کم و ناچیز است (و در هر قانون کلی استثناهایی وجود دارد) پرده از روی این راز مهم که در آن عصر و قرنها بعد از آن از چشم تیزبین دانشمندان نهان بوده برداشته شده است، و این خود یک معجزه جالب علمی است. eporsesh.com
در پنج آیه از قرآن مجید، اشاره به زوجیت در عالم گیاهان شده است، در آیه 10 سوره لقمان می خوانیم (وَاَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَانْبَتْنا فیها مِنْ کُلِّ زَوْجٍ کَریمٍ) [از آسمان آبی فرستادیم و به وسیله آن در روی زمین جفتهایی پرارزش، از هر گیاهی رویاندیم.]
همین مضمون در آیه 7 سوره شعراء و 7 سوره ق آمده است.
و در آیه 5 سوره حج می فرماید (وَتَرَی الاَرْضَ هامِدَةٌ فَاِذا اَنْزَلْنا عَلَیْهَا الْماءَ اهْتَرَّت، وَرَبَت، وَانْبَتَتْ مِنْ کُلِّ زَوْجٍ بَهیجٍ) [زمین را خشک و مرده می بینی، اما هنگامی که باران را بر آن فرو می فرستیم، به حرکت در می آید و نمو میکند، و از هر جفت زیبایی (از گیاهان) می رویاند.]
در آیه 53 سوره طه نیز می خوانیم (وَاَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَاخْرَجْنا بِه اَزْواجاً مِنْ نباتٍ شَتّی) [و از آسمان، آبی فرو فرستاد که به وسیله آن زوجهایی از انواع گیاهان مختلف را (از خاک تیره) بیرون آوردیم.]
قرآن مجید دوازده قرن قبل پرده از روی این راز برداشته بود، و در موارد متعددی به زوجیت در جهان گیاهان اشاره کرده بود، ولی آنها که جرأت ابراز این حقیقت را نداشتند زوجیت را به معنی دیگری که برخلاف ظاهر آن بود، تفسیر می کردند.
جالب اینکه گیاهان از این نظر مختلفند، در بسیاری از آنها نر و ماده بر یک پایه قرار دارند و در بعضی دیگر، درختان نر از درختان ماده جدا است.
به هر حال با تصریح قرآن در آیات مختلف، بر عمومیت مسأله زوجیت در گیاهان که اگر استثنایی هم داشته باشد، کم و ناچیز است (و در هر قانون کلی استثناهایی وجود دارد) پرده از روی این راز مهم که در آن عصر و قرنها بعد از آن از چشم تیزبین دانشمندان نهان بوده برداشته شده است، و این خود یک معجزه جالب علمی است.
در پنج آیه از قرآن مجید، اشاره به زوجیت در عالم گیاهان شده است، در آیه سوره لقمان می خوانیم (وَاَنْزَلْنا مِنَ السَّماءِ ماءً فَانْبَتْنا فیها مِنْ کُلِّ زَوْجٍ کَریمٍ) [از آسمان آبی فرستادیم و به وسیله آن در روی زمین جفتهایی پرارزش، از هر گیاهی رویاندیم.]
همین مضمون در آیه سوره شعراء و سوره ق آمده است.
و در آیه سوره حج می فرماید (وَتَرَی الاَرْضَ هامِدَةٌ فَاِذا اَنْزَلْنا عَلَیْهَا الْماءَ اهْتَرَّت، وَرَبَت، وَانْبَتَتْ مِنْ کُلِّ زَوْجٍ بَهیجٍ) [زمین را خشک و مرده می بینی، اما هنگامی که باران را بر آن فرو می فرستیم، به حرکت در می آید و نمو میکند، و از هر جفت زیبایی (از گیاهان) می رویاند.]
در آیه سوره طه نیز می خوانیم (وَاَنْزَلَ مِنَ السَّماءِ ماءً فَاخْرَجْنا بِه اَزْواجاً مِنْ نباتٍ شَتّی) [و از آسمان، آبی فرو فرستاد که به وسیله آن زوجهایی از انواع گیاهان مختلف را (از خاک تیره) بیرون آوردیم.]
قرآن مجید دوازده قرن قبل پرده از روی این راز برداشته بود، و در موارد متعددی به زوجیت در جهان گیاهان اشاره کرده بود، ولی آنها که جرأت ابراز این حقیقت را نداشتند زوجیت را به معنی دیگری که برخلاف ظاهر آن بود، تفسیر می کردند.
جالب اینکه گیاهان از این نظر مختلفند، در بسیاری از آنها نر و ماده بر یک پایه قرار دارند و در بعضی دیگر، درختان نر از درختان ماده جدا است.
به هر حال با تصریح قرآن در آیات مختلف، بر عمومیت مسأله زوجیت در گیاهان که اگر استثنایی هم داشته باشد، کم و ناچیز است (و در هر قانون کلی استثناهایی وجود دارد) پرده از روی این راز مهم که در آن عصر و قرنها بعد از آن از چشم تیزبین دانشمندان نهان بوده برداشته شده است، و این خود یک معجزه جالب علمی است.
eporsesh.com
- [سایر] آیا پردهبرداری قرآن از «آمیزش و لقاح» در ابرها و گیاهان یک اعجاز علمی است؟
- [سایر] چرا در قرآن کریم در برخی آیات از واژه «قریه» و در برخی دیگر از واژه «مدینه» استفاده شده است؟
- [سایر] در کدام آیات قرآن در مورد «برف» صحبت شده است؟
- [سایر] بر اساس آیات قرآن، خداوند به چه کسانی حکمت داده است؟: «یُؤْتِی الْحِکْمَةَ مَنْ یَشاءُ».
- [سایر] در قرآن و روایات، واژه «جهل» در مقابل «عقل» است، یا در برابر «علم»؟
- [سایر] معنای «رشد»، «غی»، «هدایت» و «ضلالت» در قرآن چیست و چه ارتباطی با هم دارند؟
- [سایر] تفاوت بین «روح» و «نفس» در قرآن چیست؟
- [سایر] معنای صفات «کریم» و «اکرم» در لغت، قرآن و حدیث چیست؟
- [سایر] «صدقاتهن» و «اجورهن» در قرآن درباره چیست؟
- [سایر] آیا ریشه ی قرآن «وحی الهی» یا «مکتوب بشری» است؟
- [آیت الله سبحانی] هر یک از رکوع های نماز آیات رکن است که اگر عمداً یا اشتباهاً کم یا زیاد شود نماز باطل است. احکام نماز جمعه: نماز جمعه عبادتی است که در شرایط خاصی انجام می گیرد ودارای فضیلت زیادی می باشد و در قرآن مجید می فرماید:(مؤمنان هر موقع صدای مؤذن را شنیدند کارهای دیگر را ترک کنندو به سوی نمازجمعه حرکت کنند.(1)
- [آیت الله اردبیلی] دادن قرآن به دست کفار و اهل کتاب به امید هدایت آنان و به منظور مطالعه و بررسی و درک آیات آن، در صورتی که در معرض نجس شدن و هتک و اهانت نباشد و واقعا بخواهند از آن استفاده کنند، مانعی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] آنچه بر حائض واجب است بر نفساء هم واجب می باشد . و بنابر احتیاط واجب توقف در مسجد و دخول آن بدون عبور ، و عبور از مسجدین (مسجد الحرام و مسجد پیغمبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و خواندن آیات سجده واجب ، و تماس با خط قرآن و نام خدا ، بر نفساء حرام است .
- [آیت الله خوئی] کسی که در تنگی وقت نماز باید تیمم کند، اگر به قصد قربت یا برای کار مستحبی مثل خواندن قرآن وضو بگیرد صحیح است و اگر با علم و عمد فقط برای خواندن آن نماز وضو بگیرد باطل است. (شرط هشتم): آن که به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم وضو بگیرد، و اگر برای خنک شدن یا به قصد دیگری وضو بگیرد باطل است.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در تنگی وقت نماز باید تیمم کند، اگر به قصد قربت یا برای کار مستحبّی مثل خواندن قرآن و همچنین برای خواندن آن نماز وضو بگیرد صحیح است ولی اگر برای خواندن آن نماز وضو بگیرد و قصد قربت برای او حاصل نشود باطل است. شرط هشتم آن که به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم وضو بگیرد واگر برای خنک شدن یا به قصد دیگری وضو بگیرد باطل است.
- [آیت الله مظاهری] از اقسام ظلم، ظلم به نفس است که قرآن شریف مکرراً به آن تذکّر داده است: (وَ مَنْ یَتَعَدَّ حُدُودَ اللَّهِ فَقَدْ ظَلَمَ نَفْسَهُ)[1] (و هر کس از حدود الهی تجاوز کند، پس به تحقیق بر خویشتن ظلم کرده است.) و مراد از آن، مخالفت پروردگار عالم است در ترک واجبات و یا ارتکاب محرّمات که شقاوت را برای خود تهیه میکند، بلکه در ترک مستحبّات که خود را محروم از فیوضات الهی میکند. [1]. طلاق، 1.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که در تنگی وقت نماز باید تیمم کند، اگر به قصد قربت یا برای کار مستحبی مثل خواندن قرآن وضو بگیرد، صحیح است و اگر برای خواندن آن نماز وضو بگیرد، بطوری که فعلا داعی او بر وضو گرفتن فقط آن نماز باشد، وضویش باطل است. شرط هشتم آن که به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم وضو بگیرد و اگر برای خنک شدن یا به قصد دیگری وضو بگیرد باطل است.
- [آیت الله بهجت] کسی که در تنگی وقتِ نماز باید تیمم کند، اگر به قصد قربت یا برای کار مستحبی مثل خواندن قرآن وضو بگیرد، صحیح است، ولی اگر برای خواندن آن نماز وضو بگیرد، باطل است. شرط هشتم: به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم وضو بگیرد، و اگر برای خنک شدن یا به قصد دیگری وضو بگیرد، باطل است. ولی اگر به قصد قربت وضو بگیرد و قصد دیگری مثل خنک شدن تابع قصد وضو باشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] آیههای: 15 سوره سجده و 37 سوره فصّلت و 62 سوره نجم و 19 سوره علق، آیات سجده واجب است که اگر انسان بخواند یا گوش دهد بعد از تمام شدن آن آیه باید فوراً سجده کند، هر چند هنگام خواندن یا گوش دادن به قرآن بودن آن توجّه نداشته باشد و اگر فراموش کرد هر وقت یادش آمد باید سجده کند و کسی که گوش نمیدهد ولی آیه را میشنود بنا بر احتیاط مستحب سجده کند.
- [آیت الله اردبیلی] قرض دادن از کارهای مستحبی است که در آیات قرآن و روایات درباره آن زیاد سفارش شده است. از پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم روایت شده است که: (هر کس به برادر مسلمان خود قرض بدهد مال او زیاد میشود و ملائکه بر او رحمت میفرستند و اگر با بدهکار خود مدارا کند، بدون حساب و به سرعت از صراط میگذرد و کسی که برادر مسلمانش از او قرض بخواهد و ندهد، بهشت بر او حرام میشود.)(1)