محتوا و مفاهیم کلی سوره "ص" به طور خلاصه عبارتاند از: 1. توحید و یگانگی خداوند متعال و مبارزه با شرک، نبوت پیامبر گرامی اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلم ) و سرسختی و لجاجت دشمنان مشرک در برابر این دو امر. 2. بیان گوشههایی از تاریخ نه نفر از پیامبران بزرگوار خدا، به ویژه حضرت داوود و سلیمان و ایوب(علیهم السلام) و... و مشکلات آنها در زندگی و دعوت به سوی خدا، را منعکس کرد، برای عبرت مؤمنان. 3. سرنوشت کفار طاغی و یاغی در قیامت و دشمنی و جنگ و جدال آنها در دوزخ تا به مشرکان و افراد بی ایمان نشان دهد که پایان کار آنها به کجا خواهد رسید. 4. آفرینش انسان و مقام والای او و سجده کردن فرشتگان برای آدم، اشاره به فاصله زیاد قوس صعودی و نزولی انسان، تا کوردلان به ارزش وجودی خویش پی ببرند و در برنامههای انحرافی خود تجدید نظر نموده، از زمره شیاطین بدرآیند. 5. تهدید دشمنان لجوج و تسلای خاطر پیامبر اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلم) و بیان این واقعیت که او در دعوت خود هیچ گونه اجر و مزدی از کسی طلب نمیکرد و هیچ درد و رنجی را برای کسی نمیخواست.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 19، ص 203204، دارالکتب الاسلامیه، تهران.) پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) میفرماید: "کسی که سوره "ص" را بخواند به اندازه هر کوهی که خدا مسخر حضرت داوود فرموده بود "حسنه" به او میدهد و از آلوده شدن و اصرار بر گناه صغیر و کبیر حفظ میکند."( ر.ک: مجمع البیان، مرحوم طبرسی، ج 5، ص 93، منشورات دارمکتبه الحیاه، بیروت.) eporsesh.com
محتوا و مفاهیم کلی سوره "ص" به طور خلاصه عبارتاند از:
1. توحید و یگانگی خداوند متعال و مبارزه با شرک، نبوت پیامبر گرامی اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلم ) و سرسختی و لجاجت دشمنان مشرک در برابر این دو امر.
2. بیان گوشههایی از تاریخ نه نفر از پیامبران بزرگوار خدا، به ویژه حضرت داوود و سلیمان و ایوب(علیهم السلام) و... و مشکلات آنها در زندگی و دعوت به سوی خدا، را منعکس کرد، برای عبرت مؤمنان.
3. سرنوشت کفار طاغی و یاغی در قیامت و دشمنی و جنگ و جدال آنها در دوزخ تا به مشرکان و افراد بی ایمان نشان دهد که پایان کار آنها به کجا خواهد رسید.
4. آفرینش انسان و مقام والای او و سجده کردن فرشتگان برای آدم، اشاره به فاصله زیاد قوس صعودی و نزولی انسان، تا کوردلان به ارزش وجودی خویش پی ببرند و در برنامههای انحرافی خود تجدید نظر نموده، از زمره شیاطین بدرآیند.
5. تهدید دشمنان لجوج و تسلای خاطر پیامبر اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلم) و بیان این واقعیت که او در دعوت خود هیچ گونه اجر و مزدی از کسی طلب نمیکرد و هیچ درد و رنجی را برای کسی نمیخواست.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 19، ص 203204، دارالکتب الاسلامیه، تهران.)
پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) میفرماید: "کسی که سوره "ص" را بخواند به اندازه هر کوهی که خدا مسخر حضرت داوود فرموده بود "حسنه" به او میدهد و از آلوده شدن و اصرار بر گناه صغیر و کبیر حفظ میکند."( ر.ک: مجمع البیان، مرحوم طبرسی، ج 5، ص 93، منشورات دارمکتبه الحیاه، بیروت.)
eporsesh.com
- [سایر] مفهوم کلی سوره "دخان" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "فتح" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "رعد" چیست؟
- [سایر] محتوای کلی سوره "شعراء" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احزاب" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلی سوره "احقاف" چیست؟
- [سایر] مفهوم کلّی سوره "روم" چیست؟
- [سایر] محتوای سوره "الرحمن" چیست؟
- [سایر] مفهوم و محتوای سوره "غاشیه" چیست؟
- [سایر] نظر قرآن درباره نزول سوره "اسرأ" چیست؟
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحاضه کثیره و متوسطه وقتی که به کلی از خون پاک شد باید غسل کند ولی اگر بداند از وقتی که برای نماز پیش مشغول غسل شده دیگر خون نیامده و به کلی پاک شده لازم نیست دوباره غسل نماید
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.