مفاهیم کلی سوره "ص‌" چیست‌؟
محتوا و مفاهیم کلی سوره "ص‌" به طور خلاصه عبارت‌اند از: 1. توحید و یگانگی خداوند متعال و مبارزه با شرک‌، نبوت پیامبر گرامی اسلام‌(صلّی الله علیه و آله و سلم ) و سرسختی و لجاجت دشمنان مشرک در برابر این دو امر. 2. بیان گوشه‌هایی از تاریخ نه نفر از پیامبران بزرگوار خدا، به ویژه حضرت داوود و سلیمان و ایوب‌(علیهم السلام) و... و مشکلات آن‌ها در زندگی و دعوت به سوی خدا، را منعکس کرد، برای عبرت مؤمنان‌. 3. سرنوشت کفار طاغی و یاغی در قیامت و دشمنی و جنگ و جدال آن‌ها در دوزخ تا به مشرکان و افراد بی ایمان نشان دهد که پایان کار آن‌ها به کجا خواهد رسید. 4. آفرینش انسان و مقام والای او و سجده کردن فرشتگان برای آدم‌، اشاره به فاصله زیاد قوس صعودی و نزولی انسان‌، تا کوردلان به ارزش وجودی خویش پی ببرند و در برنامه‌های انحرافی خود تجدید نظر نموده‌، از زمره شیاطین بدرآیند. 5. تهدید دشمنان لجوج و تسلای خاطر پیامبر اسلام‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) و بیان این واقعیت که او در دعوت خود هیچ گونه اجر و مزدی از کسی طلب نمی‌کرد و هیچ درد و رنجی را برای کسی نمی‌خواست‌.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 19، ص 203204، دارالکتب الاسلامیه‌، تهران‌.) پیامبر اکرم‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: "کسی که سوره "ص‌" را بخواند به اندازه هر کوهی که خدا مسخر حضرت داوود فرموده بود "حسنه‌" به او می‌دهد و از آلوده شدن و اصرار بر گناه صغیر و کبیر حفظ می‌کند."( ر.ک‌: مجمع البیان‌، مرحوم طبرسی‌، ج 5، ص 93، منشورات دارمکتبه الحیاه‌، بیروت‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

مفاهیم کلی سوره "ص‌" چیست‌؟


پاسخ:

محتوا و مفاهیم کلی سوره "ص‌" به طور خلاصه عبارت‌اند از:
1. توحید و یگانگی خداوند متعال و مبارزه با شرک‌، نبوت پیامبر گرامی اسلام‌(صلّی الله علیه و آله و سلم ) و سرسختی و لجاجت دشمنان مشرک در برابر این دو امر.
2. بیان گوشه‌هایی از تاریخ نه نفر از پیامبران بزرگوار خدا، به ویژه حضرت داوود و سلیمان و ایوب‌(علیهم السلام) و... و مشکلات آن‌ها در زندگی و دعوت به سوی خدا، را منعکس کرد، برای عبرت مؤمنان‌.
3. سرنوشت کفار طاغی و یاغی در قیامت و دشمنی و جنگ و جدال آن‌ها در دوزخ تا به مشرکان و افراد بی ایمان نشان دهد که پایان کار آن‌ها به کجا خواهد رسید.
4. آفرینش انسان و مقام والای او و سجده کردن فرشتگان برای آدم‌، اشاره به فاصله زیاد قوس صعودی و نزولی انسان‌، تا کوردلان به ارزش وجودی خویش پی ببرند و در برنامه‌های انحرافی خود تجدید نظر نموده‌، از زمره شیاطین بدرآیند.
5. تهدید دشمنان لجوج و تسلای خاطر پیامبر اسلام‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) و بیان این واقعیت که او در دعوت خود هیچ گونه اجر و مزدی از کسی طلب نمی‌کرد و هیچ درد و رنجی را برای کسی نمی‌خواست‌.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 19، ص 203204، دارالکتب الاسلامیه‌، تهران‌.)
پیامبر اکرم‌(صلّی الله علیه و آله و سلم) می‌فرماید: "کسی که سوره "ص‌" را بخواند به اندازه هر کوهی که خدا مسخر حضرت داوود فرموده بود "حسنه‌" به او می‌دهد و از آلوده شدن و اصرار بر گناه صغیر و کبیر حفظ می‌کند."( ر.ک‌: مجمع البیان‌، مرحوم طبرسی‌، ج 5، ص 93، منشورات دارمکتبه الحیاه‌، بیروت‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین