نزول سوره "یونس" در راستای نزول کلی قرآن است که همان هدایت مردم باشد. این سوره مکی بوده وبه ترتیب مصحف دهمین و به ترتیب نزول پنجاه و یکمین سورة قرآن است. برخی از مضامین و مطالب این سوره عبارت است از: 1. تبیین مسألة وحی و مقام پیامبر; 2. ارایه نشانههایی از عظمت آفرینش جهت شناخت خداوند; 3. ترسیم تمثیلی ازحقیقت دنیا برای لزوم توجه به سرای آخرت; 4. داستانهایی آموزنده از زندگی پیامبرانی از جمله، نوح، موسی و یونس:. 5. اثبات وجود خداوند، به ویژه با دلیل فطرت; 6. بشارت نعمتهای بی پایان برای صالحان و انذار و بیم دادن به گردنکشان. در روایتی از حضرت صادقدربارة فضیلت این سوره میخوانیم: کسی که سورة یونس را هر دو یا سه ماه بخواند بیم آن نمیرود که از جاهلان و بیخبران باشد و روز قیامت از مقربان خواهد بود.(تفسیر نورالثقلین، علامه حویزی، ج 3، ص 197، مؤسسة التاریخ العربی.) این به خاطر آن است که در این سوره بیمها و بشارتها فراوان است. کسی که آن را با دقّت تلاوت کند دچار جهل و سردرگمی نخواهد شد و حداقل مدتی این اثر در وجود او باقی خواهد ماند.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 8، ص 212، دارالکتب الاسلامیة / دانشنامة قرآنپژوهی، بهأالدین خرمشاهی، ج 1، ص 1239، انتشارات بوستان.) eporsesh.com
نزول سوره "یونس" در راستای نزول کلی قرآن است که همان هدایت مردم باشد. این سوره مکی بوده وبه ترتیب مصحف دهمین و به ترتیب نزول پنجاه و یکمین سورة قرآن است.
برخی از مضامین و مطالب این سوره عبارت است از:
1. تبیین مسألة وحی و مقام پیامبر;
2. ارایه نشانههایی از عظمت آفرینش جهت شناخت خداوند;
3. ترسیم تمثیلی ازحقیقت دنیا برای لزوم توجه به سرای آخرت;
4. داستانهایی آموزنده از زندگی پیامبرانی از جمله، نوح، موسی و یونس:.
5. اثبات وجود خداوند، به ویژه با دلیل فطرت;
6. بشارت نعمتهای بی پایان برای صالحان و انذار و بیم دادن به گردنکشان.
در روایتی از حضرت صادقدربارة فضیلت این سوره میخوانیم: کسی که سورة یونس را هر دو یا سه ماه بخواند بیم آن نمیرود که از جاهلان و بیخبران باشد و روز قیامت از مقربان خواهد بود.(تفسیر نورالثقلین، علامه حویزی، ج 3، ص 197، مؤسسة التاریخ العربی.)
این به خاطر آن است که در این سوره بیمها و بشارتها فراوان است. کسی که آن را با دقّت تلاوت کند دچار جهل و سردرگمی نخواهد شد و حداقل مدتی این اثر در وجود او باقی خواهد ماند.(ر.ک: تفسیر نمونه، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران، ج 8، ص 212، دارالکتب الاسلامیة / دانشنامة قرآنپژوهی، بهأالدین خرمشاهی، ج 1، ص 1239، انتشارات بوستان.)
eporsesh.com
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره طور چیست؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره طور چیست؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره الرحمن چیست؟
- [سایر] شأن نزول و محتوای سوره الرحمن چیست؟
- [سایر] شأن نزول، علت نامگذاری و محتوای سوره واقعه چیست؟
- [سایر] شأن نزول، علت نامگذاری و محتوای سوره واقعه چیست؟
- [سایر] لطفاً دلیل نزول سوره نمل را بنویسید؟
- [سایر] سورة مبارکة قدر در شأن حضرت علیاست. و خداوند با نزول این سوره پیامبراکرمرا از شهادت امام علیبا خبر کرده است. لطفاً در این باره تفسیری بنویسید؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره یونس ارایه نمایید.
- [سایر] در آیه اول سوره یونس آمده است «تِلْکَ آیاتُ الْکِتابِ الْحَکِیمِ» این آیه چه ارتباطی با کل سوره یونس دارد؟ منظور از حکیم و حکمت چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم، سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول، سوره أعلی (سوره 87) و در رکعت دوم، سوره شمس (سوره 91) را بخوانند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس "سوره 91" و در رکعت دوم سوره غاشیه "سوره 88" را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم "سوره 87"و در رکعت دوم سوره شمس "سوره 91" را بخوانند.
- [آیت الله علوی گرگانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس )سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه )سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره سبح اسم )سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله سبحانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره (شمس) (سوره 91) و در رکعت دوم سوره (غاشیه) (سوره 88) را بخوانند، یا در رکعت اوّل سوره (أعلی) (سوره 87) و در رکعت دوم سوره (شمس) را بخوانند.
- [امام خمینی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد، ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره"شمس" سوره و در رکعت دوم سوره "کاشیه" سوره را بخوانند، یا در رکعت اول سوره "سبح اسم" سوره و در رکعت دوم سوره "شمس" را بخوانند.
- [آیت الله مظاهری] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اوّل آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوّم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اوّل سوره اعلی (سوره 87) و در رکعت دوّم سوره شمس را بخوانند.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول ان سوره سبح اسم ربک الاعلی سوره و در رکعت دوم سوره شمس سوره را بخوانند و افضل از همه ان است که در رکعت اول سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه سوره را بخوانند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز عید سوره مخصوصی ندارد ولی بهتر است که در رکعت اول آن سوره شمس (سوره 91) و در رکعت دوم سوره غاشیه (سوره 88) را بخوانند یا در رکعت اول سوره سبح اسم (سوره 87) و در رکعت دوم سوره شمس را بخوانند.