هدف از نزول سوره یونس و محتوای آن را بنویسید؟
نزول سوره "یونس‌" در راستای نزول کلی قرآن است که همان هدایت مردم باشد. این سوره مکی بوده وبه ترتیب مصحف دهمین و به ترتیب نزول پنجاه و یکمین سورة قرآن است‌. برخی از مضامین و مطالب این سوره عبارت است از: 1. تبیین مسألة وحی و مقام پیامبر; 2. ارایه نشانه‌هایی از عظمت آفرینش جهت شناخت خداوند; 3. ترسیم تمثیلی ازحقیقت دنیا برای لزوم توجه به سرای آخرت‌; 4. داستان‌هایی آموزنده از زندگی پیامبرانی از جمله‌، نوح‌، موسی و یونس‌:. 5. اثبات وجود خداوند، به ویژه با دلیل فطرت‌; 6. بشارت نعمت‌های بی پایان برای صالحان و انذار و بیم دادن به گردنکشان‌. در روایتی از حضرت صادق‌دربارة فضیلت این سوره می‌خوانیم‌: کسی که سورة یونس را هر دو یا سه ماه بخواند بیم آن نمی‌رود که از جاهلان و بی‌خبران باشد و روز قیامت از مقربان خواهد بود.(تفسیر نورالثقلین‌، علامه حویزی‌، ج 3، ص 197، مؤسسة التاریخ العربی‌.) این به خاطر آن است که در این سوره بیم‌ها و بشارت‌ها فراوان است‌. کسی که آن را با دقّت تلاوت کند دچار جهل و سردرگمی نخواهد شد و حداقل مدتی این اثر در وجود او باقی خواهد ماند.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 8، ص 212، دارالکتب الاسلامیة / دانشنامة قرآن‌پژوهی‌، بهأالدین خرمشاهی‌، ج 1، ص 1239، انتشارات بوستان‌.) eporsesh.com
عنوان سوال:

هدف از نزول سوره یونس و محتوای آن را بنویسید؟


پاسخ:

نزول سوره "یونس‌" در راستای نزول کلی قرآن است که همان هدایت مردم باشد. این سوره مکی بوده وبه ترتیب مصحف دهمین و به ترتیب نزول پنجاه و یکمین سورة قرآن است‌.
برخی از مضامین و مطالب این سوره عبارت است از:
1. تبیین مسألة وحی و مقام پیامبر;
2. ارایه نشانه‌هایی از عظمت آفرینش جهت شناخت خداوند;
3. ترسیم تمثیلی ازحقیقت دنیا برای لزوم توجه به سرای آخرت‌;
4. داستان‌هایی آموزنده از زندگی پیامبرانی از جمله‌، نوح‌، موسی و یونس‌:.
5. اثبات وجود خداوند، به ویژه با دلیل فطرت‌;
6. بشارت نعمت‌های بی پایان برای صالحان و انذار و بیم دادن به گردنکشان‌.
در روایتی از حضرت صادق‌دربارة فضیلت این سوره می‌خوانیم‌: کسی که سورة یونس را هر دو یا سه ماه بخواند بیم آن نمی‌رود که از جاهلان و بی‌خبران باشد و روز قیامت از مقربان خواهد بود.(تفسیر نورالثقلین‌، علامه حویزی‌، ج 3، ص 197، مؤسسة التاریخ العربی‌.)
این به خاطر آن است که در این سوره بیم‌ها و بشارت‌ها فراوان است‌. کسی که آن را با دقّت تلاوت کند دچار جهل و سردرگمی نخواهد شد و حداقل مدتی این اثر در وجود او باقی خواهد ماند.(ر.ک‌: تفسیر نمونه‌، آیت اللّه مکارم شیرازی و دیگران‌، ج 8، ص 212، دارالکتب الاسلامیة / دانشنامة قرآن‌پژوهی‌، بهأالدین خرمشاهی‌، ج 1، ص 1239، انتشارات بوستان‌.)
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین