در آیه 57 سوره احزاب می‌خوانیم (اِنّ الَّذْینَ یُؤْذُوْنَ اللهَ وَ رَسُوْلَهُ لَعَنَهُمُ اللهُ فی الدُّنْیا وَ الآخِرْةِ وَاَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهیناً) [کسانی که خداوند و پیامبرش را آزار می‌دهند خداوند آنها را از رحمت خود در دنیا و آخرت دور می‌سازد ، و برای آنها عذاب خوار کنند‌ه‌ای آماده کرده است]. بدیهی است کسی نمی‌تواند به ذات پاک خداوند زیان و آزاری برساند، بنابراین منظور از ایذاء خداوند – همانگونه که مفسّران هم گفته‌اند – همان کفر و الحاد است که خداوند را به خشم می‌آورد، و تأکیدی است بر مجازات کسانی که پیامبر و مؤمنان را آزار می‌دهند ، چرا که آزار آنها بمنزله آزار خداست. در اینجا در روایات متعدّدی که از طرق برادران اهل سنّت و از طرق اهلبیت (ع) رسیده می‌خوانیم که پیامبر اکرم (ص) فرمود (ای علی ! هر که تو را آزار برساند مرا آزار رسانده است) به این ترتیب آزار او هم سنگ آزار ، پیامبر (ص) است . (حاکم حسکانی) در (شواهد التّنزیل) از (جابر بن عبدالله) نقل می‌کند که می‌گوید از پیغمبر اکرم (ص) شنیدم که به علی (ع) می‌فرمود (مَنْ آذاکَ فَقَدْ آذانی) [کسی که تو را آزار کند مرا آزار کرده است]. (شواهد التّنزیل 2/98،ح 777) و نیز در حدیث دیگری از علی بن ابی طالب (ع) نقل می‌کند در حالی که به موی خود اشاره کرده بود و در دست گرفته بود فرمود (رسول خدا (ص) این حدیث را برای من بیان کرد، در حالی که موی خود را به دست گرفت بود و فرمود (مَنْ آذی شَعرَهً مِنْکَ فَقَدْ آذانی وَ مَنْ آذانی فَقَدْ آذی اللهَ وَ مَنْ آذی اللهَ فَعَلَیْهِ لَعَنَه اللهُ) [کسی که یک موی توی تو را آزار برساند مرا آزار رسانده ، و کسی که مرا آزار رساند خدا را آزار رسانده، و کسی که خدا را آزار رساند لعنت خدا بر او باد]. (همان مدرک/97، ح 776) این احادیث (متضافره) و گسترده که بسیاری از آنها از احادیثی است که دانشمندان اهل سنّت تصریح به صحّت سند آن کرده‌اند به خوبی نشان می‌دهد که علی (ع) همچون جان پیامبر (ص) است ، عشق به او عشق به پیامبر (ص) ، و محبّتش محبّت به رسول خدا (ص) و ایذاء و آزار او ، ایذاء و آزار رسول خدا (ص) است . آیا با این حال تردیدی باقی می‌ماند در این که علی (ع) برترین فرد امّت بعد از رسول خداست و شایشته‌ترین فرد امّت برای امامت و ولایت و خلافت رسول خدا (ص) بوده است؟ eporsesh.com
در آیه 57 سوره احزاب میخوانیم (اِنّ الَّذْینَ یُؤْذُوْنَ اللهَ وَ رَسُوْلَهُ لَعَنَهُمُ اللهُ فی الدُّنْیا وَ الآخِرْةِ وَاَعَدَّ لَهُمْ عَذاباً مُهیناً) [کسانی که خداوند و پیامبرش را آزار میدهند خداوند آنها را از رحمت خود در دنیا و آخرت دور میسازد ، و برای آنها عذاب خوار کنندهای آماده کرده است].
بدیهی است کسی نمیتواند به ذات پاک خداوند زیان و آزاری برساند، بنابراین منظور از ایذاء خداوند – همانگونه که مفسّران هم گفتهاند – همان کفر و الحاد است که خداوند را به خشم میآورد، و تأکیدی است بر مجازات کسانی که پیامبر و مؤمنان را آزار میدهند ، چرا که آزار آنها بمنزله آزار خداست.
در اینجا در روایات متعدّدی که از طرق برادران اهل سنّت و از طرق اهلبیت (ع) رسیده میخوانیم که پیامبر اکرم (ص) فرمود (ای علی ! هر که تو را آزار برساند مرا آزار رسانده است) به این ترتیب آزار او هم سنگ آزار ، پیامبر (ص) است .
(حاکم حسکانی) در (شواهد التّنزیل) از (جابر بن عبدالله) نقل میکند که میگوید از پیغمبر اکرم (ص) شنیدم که به علی (ع) میفرمود (مَنْ آذاکَ فَقَدْ آذانی) [کسی که تو را آزار کند مرا آزار کرده است]. (شواهد التّنزیل 2/98،ح 777)
و نیز در حدیث دیگری از علی بن ابی طالب (ع) نقل میکند در حالی که به موی خود اشاره کرده بود و در دست گرفته بود فرمود (رسول خدا (ص) این حدیث را برای من بیان کرد، در حالی که موی خود را به دست گرفت بود و فرمود (مَنْ آذی شَعرَهً مِنْکَ فَقَدْ آذانی وَ مَنْ آذانی فَقَدْ آذی اللهَ وَ مَنْ آذی اللهَ فَعَلَیْهِ لَعَنَه اللهُ) [کسی که یک موی توی تو را آزار برساند مرا آزار رسانده ، و کسی که مرا آزار رساند خدا را آزار رسانده، و کسی که خدا را آزار رساند لعنت خدا بر او باد]. (همان مدرک/97، ح 776)
این احادیث (متضافره) و گسترده که بسیاری از آنها از احادیثی است که دانشمندان اهل سنّت تصریح به صحّت سند آن کردهاند به خوبی نشان میدهد که علی (ع) همچون جان پیامبر (ص) است ، عشق به او عشق به پیامبر (ص) ، و محبّتش محبّت به رسول خدا (ص) و ایذاء و آزار او ، ایذاء و آزار رسول خدا (ص) است .
آیا با این حال تردیدی باقی میماند در این که علی (ع) برترین فرد امّت بعد از رسول خداست و شایشتهترین فرد امّت برای امامت و ولایت و خلافت رسول خدا (ص) بوده است؟
eporsesh.com
- [سایر] مضمون آیه نجوی چیست؟
- [سایر] مضمون آیه حکمت ( آیه 269 سوره بقره ) چیست؟
- [سایر] مضمون آیه مرج البحرین چیست؟
- [سایر] مضمون آیه انفاق در سوره بقره (آیه 274) چگونه است؟
- [سایر] مضمون آیه 24 سوره صافات چه میباشد؟
- [سایر] مضمون آیه صلوات از دیدگاه مفسّران شیعه و سنی چگونه است؟
- [سایر] باسلام من دنبال ایه ای با مضمون """""" از جایی که فکرش را نمی کنید روزیتان می دهیم """"" هستم. با تشکر
- [آیت الله علوی گرگانی] پخش اذان از بلندگوی مسجد، چنانچه موجب ایذاء همسایگان باشد چه صورت دارد؟
- [سایر] آیا آیه ای در قرآن با مضمون مجبور نکردن دختران به ازدواج و آزاد گذاشتن آنها در انتخاب همسر وجود دارد؟ اگر آیه ای نیست، پس دلیل آن چیست؟
- [سایر] آیا حدیث و یا آیه ای با این مضمون که «خداوند مردان پاک را برای زنان پاک قرار داد»، وجود دارد؟ در صورت وجود مفهوم آن چیست؟
- [آیت الله سیستانی] در نذر فرزند ، اجازه پدر شرط نیست ، ولی اگر پدر یا مادر از عملی که نذر آن را کرده است منعش کنند اگر نهی آنها از روی شفقت باشد و مخالفت موجب ایذاء آنها باشد نذرش باطل میشود .
- [آیت الله جوادی آملی] .در چهار سوره قرآن, آیه سجده هست: آیه 15 سوره (سجده), آیه 37 سوره (فصّلت), آیه 62 سوره (نجم) و آیه 19 سوره (علق). هر کس یکی از این چهار آیه را بخواند یا گوش فرا دهد، پس از تمام شدن آیه، فوراً باید سجده کند و اگر آن را فراموش کرده، هر وقت یادش آمد, باید سجده نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] سوره هایی که سجده واجب دارد چهار سوره است: 1 سوره سجده (سوره 32) آیه 15. 2 سوره فصلت (سوره 41) آیه 37. 3 سوره نجم (سوره 53) آیه 62. 4 سوره علق(سوره 96) آیه 19.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر در بین خواندن آیه ای شک کند که آیه پیش را خوانده یا نه، یا وقتی آخر آیه را می خواند شک کند که اول آن را خوانده یا نه، به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله سیستانی] اگر در بین خواندن آیه شک کند که آیه پیش را خوانده یا نه ، یا وقتی که آخر آیه را میخواند شک کند که اول آن را خوانده یا نه ، باید به شک خود اعتنا نکند .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر در بین خواندن آیه ای شک کند که آیة پیش را خوانده یا نه ، یا وقتی آخر آیه را می خواند شک کند که اول آن را خوانده یا نه ،باید به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله خوئی] اگر در بین خواندن آیه شک کند که آیه پیش را خوانده یا نه، یا وقتی آخر آیه را میخواند شک کند که اول آن را خوانده یا نه، باید به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است که بر بالین محتضر سوره مبارکه یس و صافات و احزاب و ایه الکرسی و ایه پنجاه و چهارم از سوره اعراف و سه ایه اخر سوره بقره بلکه هر چه از قران ممکن است بخوانند
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر در بین خواندن ایه ای شک کند که ایه پیش را خوانده یا نه یا وقتی که اخر ایه را می خواند شک کند که اول ان را خوانده یا نه باید به شک خود اعتنا نکند