چرا قرآن خود را بین مردم مهجور می‌داند؟ چه چیزها و اموری در قیامت از انسان شفاعت و شکایت می‌کنند؟
خداوند پس از آن در آیات 21 تا 29 سوره فرقان بهانه جویی‌ها و لجاجت مشرکان و افراد بی ایمان را بیان کرده، در آیه 30 شکایت پیامبر اکرم(ص) را به پیشگاه خداوند درباره برخورد آنان مطرح ساخته که پیامبر عرضه داشت: پروردگارا! این قوم از قرآن دوری جستند. سخن و شکایت پیامبر(ص) استمرار دارد که از گروهی مسلمانان شاکی است که قرآن را به فراموشی سپردند، با آن که قرآن رمز حیات و وسیله نجات و عامل پیروزی و پیشرفت بود و برنامه‌های زندگی سعادتمندانه را برداشت. آن را رها کردند و قوانین مدنی را از بیگانگان گرفتند و ذلیلانه زیر سلطه شرق و غرب رفتند. اینان قرآن راتنها به عنوان یک کتاب تشریفات درآورده‌اند و به خواندن الفاظش با صدای بلند و پخش از وسای ارتباط جمعی و یا نوشتن آن بر کاشی‌های مسجد بسننده می‌کنند. علامه طباطبائی"ره" شکایت پیامبر(ص) را مربوط به قیامت دانسته است. {P . المیزان، ج 15، ص 205. در روایات آمده است که در قیامت چند چیز شکایت می‌کنند: مسجد خرابی که کسی در آن نماز به پا نمی‌دارد. عالمی که در میان جاهلان قرار گیرد و قرآنی که گرد و غبار بر آن نشسته باشد و کسی تلاوتش نکند. {P . اصول کافی، ج 2، ص 613. در بعضی روایات عترت پیامبر(ص) جزء شکایت کنندگان نام برده شده‌اند. {P . وسائل الشیعه، ج 6، ص 206، چاپ آل البیت. www.eporsesh.com
عنوان سوال:

چرا قرآن خود را بین مردم مهجور می‌داند؟ چه چیزها و اموری در قیامت از انسان شفاعت و شکایت می‌کنند؟


پاسخ:

خداوند پس از آن در آیات 21 تا 29 سوره فرقان بهانه جویی‌ها و لجاجت مشرکان و افراد بی ایمان را بیان کرده، در آیه 30 شکایت پیامبر اکرم(ص) را به پیشگاه خداوند درباره برخورد آنان مطرح ساخته که پیامبر عرضه داشت: پروردگارا! این قوم از قرآن دوری جستند.
سخن و شکایت پیامبر(ص) استمرار دارد که از گروهی مسلمانان شاکی است که قرآن را به فراموشی سپردند، با آن که قرآن رمز حیات و وسیله نجات و عامل پیروزی و پیشرفت بود و برنامه‌های زندگی سعادتمندانه را برداشت. آن را رها کردند و قوانین مدنی را از بیگانگان گرفتند و ذلیلانه زیر سلطه شرق و غرب رفتند. اینان قرآن راتنها به عنوان یک کتاب تشریفات درآورده‌اند و به خواندن الفاظش با صدای بلند و پخش از وسای ارتباط جمعی و یا نوشتن آن بر کاشی‌های مسجد بسننده می‌کنند.
علامه طباطبائی"ره" شکایت پیامبر(ص) را مربوط به قیامت دانسته است.
{P . المیزان، ج 15، ص 205.
در روایات آمده است که در قیامت چند چیز شکایت می‌کنند: مسجد خرابی که کسی در آن نماز به پا نمی‌دارد. عالمی که در میان جاهلان قرار گیرد و قرآنی که گرد و غبار بر آن نشسته باشد و کسی تلاوتش نکند.
{P . اصول کافی، ج 2، ص 613.
در بعضی روایات عترت پیامبر(ص) جزء شکایت کنندگان نام برده شده‌اند.
{P . وسائل الشیعه، ج 6، ص 206، چاپ آل البیت.
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین