قرآن به زنان پیامبر می فرماید : شما با سایرین فرق دارید و کار خلاف شما دو برابر حساب می شود : ( یا نساء النبی مَن یَأتِ منکٌن بفاحشهٍ مٌبینهٍ یٌضاعف له العذابٌ ضِعفَین ) (1) همان گونه که پاداش عمل شایسته شما ، دو برابر دیگران است . ( و مَن یَقنٌت مِنکن لله و رسوله و تَعمل صالحاً نٌؤتها أجرها مَرتَین ) (2) هر کوهی قله اش بلندتر باشد ، دره اش عمیق تر است . در حدیث می خوانیم : از جاهل هفتاد گناه بخشیده می شود قبل از آنکه از عالم یک گناه بخشیده شود . (یغفر للجاهل سبعون ذَنباً قبل أن یٌغفر للعالم ذنبٌ واحد ) (3) نردبان این جهان ما و منی است عاقبت این نردبان افتادنی است لاجرم هر کس که بالاتر نشست استخوانش سخت تر خواهد شکست پی نوشت: 1- سوره احزاب ، آیه 30. 2-سوره احزاب ، آیه 31. 3- کافی ، ج 1 ، ص 59. منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
قرآن به زنان پیامبر می فرماید : شما با سایرین فرق دارید و کار خلاف شما دو برابر حساب می شود :
( یا نساء النبی مَن یَأتِ منکٌن بفاحشهٍ مٌبینهٍ یٌضاعف له العذابٌ ضِعفَین ) (1) همان گونه که پاداش عمل شایسته شما ، دو برابر دیگران است . ( و مَن یَقنٌت مِنکن لله و رسوله و تَعمل صالحاً نٌؤتها أجرها مَرتَین ) (2)
هر کوهی قله اش بلندتر باشد ، دره اش عمیق تر است . در حدیث می خوانیم : از جاهل هفتاد گناه بخشیده می شود قبل از آنکه از عالم یک گناه بخشیده شود . (یغفر للجاهل سبعون ذَنباً قبل أن یٌغفر للعالم ذنبٌ واحد ) (3)
نردبان این جهان ما و منی است
عاقبت این نردبان افتادنی است
لاجرم هر کس که بالاتر نشست
استخوانش سخت تر خواهد شکست
پی نوشت:
1- سوره احزاب ، آیه 30.
2-سوره احزاب ، آیه 31.
3- کافی ، ج 1 ، ص 59.
منبع: پرسش های مهم پاسخ های کوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتی
- [سایر] زمان و مکان پاداش و کیفر کردار انسان چه زمان و کجاست؟
- [سایر] چه عواملی در شکل گیری شخصیت فاطمه (سلام الله علیها) موثر بودند؟
- [سایر] آیا بین کیفیت لباس پوشیدن و نوع شخصیت افراد رابطهای وجود دارد؟
- [سایر] آیا بین کیفیت لباس پوشیدن و نوع شخصیت افراد رابطهای وجود دارد؟
- [سایر] آیا در بهشت و جهنم شناخت افراد و شخصیت ها ممکن است؟
- [سایر] آیا رفتارهای نیک و بد به ظاهر مساوی افراد ثروتمند و سالم و اشخاص تنگدست و بیمار، پاداش برابری دارند؟
- [سایر] آیا در بهشت و جهنم شناخت افراد و شخصیت ها و اطلاع از حال آنان ممکن است؟
- [سایر] کیفر دنیوی رباخوار چیست؟
- [سایر] کیفر عاق والدین چیست؟
- [سایر] کیفر لواط کننده چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بعضی امر و نهی کنند و مؤثر نشود و بعض دیگر احتمال بدهند که امر یا نهی آنها مؤثر است واجب است امر و یا نهی کنند.
- [آیت الله مظاهری] اگر بعضی امر و نهی کنند و مؤثّر نشود و بعض دیگر احتمال بدهند که امر یا نهی آنها مؤثّر است واجب است امر و نهی کنند.
- [امام خمینی] اگر بعضی امر و نهی کنند و مؤثر نشود و بعض دیگر احتمال بدهند که امر آنها یا نهی آنها مؤثر است واجب است امر و نهی کنند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بعضی امر ئ نهی کنند و مؤثر نشود و بعض دیگر احتمال بدهند که امر آنها یا نهی آنها مؤثر است واجب است امر و نهی کنند .
- [آیت الله مظاهری] معدن خواه روی زمین باشد یا در زیر زمین، در زمین ملکی باشد یا در جایی که مالک ندارد، استخراج کننده مسلمان باشد یا کافر، شخص باشد یا افراد، شرکت و مؤسّسه باشد )شخصیت حقوقی( یا فرد معین، باید خمس آن پرداخته شود.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر قتال با کفار بدون اذن امام(ع) انجام گیرد، غنائم آن فقط متعلق به شخصیّت حقوقی امام(ع) است.
- [آیت الله مظاهری] زنا دادن و زنا کردن از گناهان بزرگ در اسلام است و قرآن شریف میفرماید اگر بدون توبه از دنیا بروند، در حالی که سالها در جهنّم میباشند، لجام شده و خوار و ذلیل نیز هستند، و کیفر آنها در دنیا اگر نزد حاکم اسلامی اثبات شود، صد تازیانه در میان مردم است، و اگر زن زنا کار، شوهر داشته یا مرد زانی، زن داشته باشد و این عمل زشت را انجام دهد، علاوه بر اینکه حدّ او سنگسار است- که نظیر این کیفر در اسلام کمنظیر یا بینظیر است- اگر بدون توبه از دنیا برود، مطابق آنچه در روایات آمده، در جهنّم بوی بد عورتین او اهل جهنّم را آزرده میکند.
- [آیت الله بهجت] روییدن مو اگر بهسبب معالجه و استعمال دارو باشد، بنابر اظهر نشانه بلوغ نیست، مگر آنکه معالجه از قبیل تقویت و تفریحات باشد که در رشد قوه بدنی مؤثر است.
- [آیت الله جوادی آملی] .داد و ستدِ با لفظ یا فعل، گاهی بین دو فرد , زمانی بین دو نهاد (شخصیت حقوقی) و گاهی بین فرد و نهاد است و در همهّ این موارد, صحیح است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 44 شخصیتهای حقیقی و حقوقی هر دو مالک می شوند و می توانند طرف معامله واقع گردند، بنابراین هر مؤسسه خیریه یا انتفاعی که تأسیس گردد و دارای شخصیت حقوقی شود، با اشخاص حقیقی از این نظر تفاوت نمی کند.