بحث رجعت و بداء را توضیح دهید؟
الف. مراد از رجعت آن است که در زمان ظهور عده‌ای از انسان‌هایی که از دنیا رفته‌اند دوباره زنده می‌شوند. طبق برخی روایات رجعت کنندگان شامل انسان‌های مؤمن و بسیار خوب و افراد کافر و بسیار بد است. مؤمنان برمی‌گردند تا هم در رکاب حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)برای تحقق حکومت عدل با دشمنان بجنگند و احیانا سعادت شهادت نصیب آنان شود و هم دوران طلایی ظهور را ببینند، و کافران زنده می‌شوند تا در عذاب دنیوی نیز قرار گیرند. البته علت اصلی رجعت برای ما به درستی روشن نیست. ب. بداء در لغت ظهور بعد از خفاء و پنهان است اما بداء در اصطلاح عقاید شیعه به این معنی است که : خداوند برای انسان غیر از مقررات مطلق و حتمی، مقررات مشروط نیز قرار داده است که در صورت تحقق شرایط و اسباب، آن امر مقدر، اتفاق می‌افتد. انسان با توجه به اختیاری که خداوند به او داده است می‌تواند با اعمال و کردارش این‌گونه تقدیرها را تغییر دهد به این صورت که اسباب و شرایط آن تقدیر تغییر کند و لذا آن امر مقدر واقع نشود. مثلا در تقدیر انسانی بوده است که در تاریخ معینی دچار بیماری شود ولی او با صدقه آن بیماری را از خود رفع کند و عوامل بروز بیماری از بین برود. البته خداوند علم ازلی دارد که مقررات مشروط چیست، انسان چه اختیاری می‌کند و چه اعمالی انجام می‌دهد، و سر انجام چه امری رخ می‌دهد، ولی علم خداوند از انسان سلب اختیار نمی‌کند.
عنوان سوال:

بحث رجعت و بداء را توضیح دهید؟


پاسخ:

الف. مراد از رجعت آن است که در زمان ظهور عده‌ای از انسان‌هایی که از دنیا رفته‌اند دوباره زنده می‌شوند. طبق برخی روایات رجعت کنندگان شامل انسان‌های مؤمن و بسیار خوب و افراد کافر و بسیار بد است. مؤمنان برمی‌گردند تا هم در رکاب حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)برای تحقق حکومت عدل با دشمنان بجنگند و احیانا سعادت شهادت نصیب آنان شود و هم دوران طلایی ظهور را ببینند، و کافران زنده می‌شوند تا در عذاب دنیوی نیز قرار گیرند. البته علت اصلی رجعت برای ما به درستی روشن نیست.
ب. بداء در لغت ظهور بعد از خفاء و پنهان است اما بداء در اصطلاح عقاید شیعه به این معنی است که : خداوند برای انسان غیر از مقررات مطلق و حتمی، مقررات مشروط نیز قرار داده است که در صورت تحقق شرایط و اسباب، آن امر مقدر، اتفاق می‌افتد.
انسان با توجه به اختیاری که خداوند به او داده است می‌تواند با اعمال و کردارش این‌گونه تقدیرها را تغییر دهد به این صورت که اسباب و شرایط آن تقدیر تغییر کند و لذا آن امر مقدر واقع نشود. مثلا در تقدیر انسانی بوده است که در تاریخ معینی دچار بیماری شود ولی او با صدقه آن بیماری را از خود رفع کند و عوامل بروز بیماری از بین برود. البته خداوند علم ازلی دارد که مقررات مشروط چیست، انسان چه اختیاری می‌کند و چه اعمالی انجام می‌دهد، و سر انجام چه امری رخ می‌دهد، ولی علم خداوند از انسان سلب اختیار نمی‌کند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین