دوستی می گفت : من در کتابی خواندم که خدا هر کس را که می خواهد به مقامات عالیه برساند به او داغ اولاد می دهد . من کتاب را بستم و گفتم که خدایا من نمی خواهم به مقامات عالیه برسم و داغ فرزند هم نمی خواهم . داستان ما در زندگی داستان کودک و دبستان است. کودک از مدرسه بدش می آید . کودکی به عارفی گفته بود که من دعا کردم که معلم مان بمیرد . عارف گفته بود که اشتباه کردی ، چون پدرت تو را پیش معلم دیگری می برد . کودک گفته بود که دعا می کنم پدرم هم بمیرد . طفل از مهمترین پایگاه رشد خودش که دبستان است فراری است و بدش می آید .آیا پدر به حرف او گوش می دهد و او را به مدرسه نمی فرستد ؟ این کار خلاف حکمت است . پدر باید علی رغم میل طفل وسایل رشد و تکامل او را آماده بکند . ما از بلاها آزرده و خسته هستم ولی خدا می داند که خیر ما در این است و خدا علی رغم میل ما این بلاها را به ما می دهد تا ما تکامل پیدا کنیم . حالا راه کار آن چیست ؟ دین امید ساز است . پیامبر فرمود : بالاترین کارها انتظار گشایش است . همه این را به فرج امام زمان (عج) تعبیر می کنند . انتظار فرج امام زمان یکی از مصداق های آن است . این آموزش امید است . افضل اعمال این است که ما امیدوار باشیم . ما باید تا آخر دنیا امید داشته باشیم . یکی از معنای دیگر روایت آن است که در زندگی مان دچار ناامید نشویم. هر جا ما گیر افتادیم انتظار فرج داشته باشیم . اسلام دین امیدآفرین ، دین زندگی و دین نشاط است . مسئله ی اجهاز است . امروزه در دنیا اجازه می دهند کسی که تا ده دقیقه ی دیگر حتما می میرد ، با اسلحه او را بکشند تا زجر نکشد . تنها دینی که اجازه ی این کار را نمی دهد دین اسلام است . اسلام اجهاز را جایز نمی داند . اسلام می گوید که ممکن است که در این ده دقیقه خدا جان جدید او به دهد . اگر پزشکان هم بگویند که فرد داراد می میرد شما نباید ناامید باشید . شفا دست خداست و ممکن است که این فرد تا ده دقیقه ی دیگر شفا پیدا کند . مومن باید بشناسد که راههای نجات ، همه راههای رفته شده و شناخته شده نیست . یعنی ما راههای نجاتی داریم که شناخته شده نیست . وقتی ما این راهها را تجربه کردیم و شناختیم ، فصل امید به راههای ناشناخته آغاز می شود . امیرالمومنین می فرماید : چه بسا خیراتی به شما می رسد که شما اصلا به آن فکر نمی کردید . مثلا ما باید بدانیم برای درمان سرطان ، راههایی که شناخته شده همین راههایی نیست که به شما می گویند و راههای ناشناخته هم وجود دارد . برای ازدواج و ثروتمند شدن راههای ناشناخته وجود دارد . داریم کسی که تقوا پیشه کرده باشد خدا از راههایی که او فکرش را نمی کرده به او روزی می دهد. دیگر اینکه بدانیم اراده ی حاکم بر هستی اراده ی خدا است و این اراده می تواند بر تمام قوانین هستی پیروز بشود . وقتی ما چنین امید و باوری داشته باشیم دیگر جای ناامیدی نیست حتی در سخت ترین لحظات زندگی . قسمتی از سیب سرخ خیلی قرمز و دلرباست و قسمتی از آن زردگونه است . قسمتی که در آفتاب بوده قرمزتر است و قسمتی که در سایه بوده زردگونه است . یعنی آفتاب به سیب رنگ داده است و سایه نشینی آنرا بی رنگ کرده است . داریم که بهترین اعمال سخت ترین اعمال است .
چطور می شود فردی که ناامید است متقاعد کرد که اگر از خدا اطاعت کند تبعات ناامیدی او از بین می رود ؟
دوستی می گفت : من در کتابی خواندم که خدا هر کس را که می خواهد به مقامات عالیه برساند به او داغ اولاد می دهد . من کتاب را بستم و گفتم که خدایا من نمی خواهم به مقامات عالیه برسم و داغ فرزند هم نمی خواهم . داستان ما در زندگی داستان کودک و دبستان است. کودک از مدرسه بدش می آید . کودکی به عارفی گفته بود که من دعا کردم که معلم مان بمیرد . عارف گفته بود که اشتباه کردی ، چون پدرت تو را پیش معلم دیگری می برد . کودک گفته بود که دعا می کنم پدرم هم بمیرد . طفل از مهمترین پایگاه رشد خودش که دبستان است فراری است و بدش می آید .آیا پدر به حرف او گوش می دهد و او را به مدرسه نمی فرستد ؟ این کار خلاف حکمت است . پدر باید علی رغم میل طفل وسایل رشد و تکامل او را آماده بکند . ما از بلاها آزرده و خسته هستم ولی خدا می داند که خیر ما در این است و خدا علی رغم میل ما این بلاها را به ما می دهد تا ما تکامل پیدا کنیم . حالا راه کار آن چیست ؟ دین امید ساز است . پیامبر فرمود : بالاترین کارها انتظار گشایش است . همه این را به فرج امام زمان (عج) تعبیر می کنند . انتظار فرج امام زمان یکی از مصداق های آن است . این آموزش امید است . افضل اعمال این است که ما امیدوار باشیم . ما باید تا آخر دنیا امید داشته باشیم . یکی از معنای دیگر روایت آن است که در زندگی مان دچار ناامید نشویم. هر جا ما گیر افتادیم انتظار فرج داشته باشیم . اسلام دین امیدآفرین ، دین زندگی و دین نشاط است .
مسئله ی اجهاز است . امروزه در دنیا اجازه می دهند کسی که تا ده دقیقه ی دیگر حتما می میرد ، با اسلحه او را بکشند تا زجر نکشد . تنها دینی که اجازه ی این کار را نمی دهد دین اسلام است . اسلام اجهاز را جایز نمی داند . اسلام می گوید که ممکن است که در این ده دقیقه خدا جان جدید او به دهد . اگر پزشکان هم بگویند که فرد داراد می میرد شما نباید ناامید باشید . شفا دست خداست و ممکن است که این فرد تا ده دقیقه ی دیگر شفا پیدا کند .
مومن باید بشناسد که راههای نجات ، همه راههای رفته شده و شناخته شده نیست . یعنی ما راههای نجاتی داریم که شناخته شده نیست . وقتی ما این راهها را تجربه کردیم و شناختیم ، فصل امید به راههای ناشناخته آغاز می شود . امیرالمومنین می فرماید : چه بسا خیراتی به شما می رسد که شما اصلا به آن فکر نمی کردید . مثلا ما باید بدانیم برای درمان سرطان ، راههایی که شناخته شده همین راههایی نیست که به شما می گویند و راههای ناشناخته هم وجود دارد . برای ازدواج و ثروتمند شدن راههای ناشناخته وجود دارد . داریم کسی که تقوا پیشه کرده باشد خدا از راههایی که او فکرش را نمی کرده به او روزی می دهد. دیگر اینکه بدانیم اراده ی حاکم بر هستی اراده ی خدا است و این اراده می تواند بر تمام قوانین هستی پیروز بشود . وقتی ما چنین امید و باوری داشته باشیم دیگر جای ناامیدی نیست حتی در سخت ترین لحظات زندگی .
قسمتی از سیب سرخ خیلی قرمز و دلرباست و قسمتی از آن زردگونه است . قسمتی که در آفتاب بوده قرمزتر است و قسمتی که در سایه بوده زردگونه است . یعنی آفتاب به سیب رنگ داده است و سایه نشینی آنرا بی رنگ کرده است . داریم که بهترین اعمال سخت ترین اعمال است .
- [سایر] سلام حاج اقا. من بسیار ناامید شدم نمی دونم چکار کنم فکر می کنم از من درمانده تر وجود نداره شاید واقعا خدا از من راضی نیست . برای یه حاجتی که از خدا داشتم کلی به درگاه خدا دعا کردم نماز حاجت واستغاثه خوندم روزه گرفتم حتی به مدت 40 روز زیارت عاشورا خوندم اما حاجتم براورده نشد با اینکه می دونم هر چی خدا بخواد همون می شه و باید به خدا توکل کنم ولی ناامیدی شدیدی بر من غالب شده میدونم خدا گشایش گر هر گره بسته ای است ولی با این ناامیدی چکار کنم تو رو خدا راهنماییم کنید .
- [سایر] برای درمان یاس و ناامیدی از درگاه خداوند چکار باید کرد؟
- [سایر] چرا در قرآن اطیعوا الله و اطیعوا الرسول آمده است؟ مگر اطاعت از خدا با اطاعت از رسول فرق دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر کسی در زندگی اشتباه کند، آیا خدا او را می بخشد یا باید ناامید شد؟
- [سایر] در چند آیه از قرآن کریم به اطاعت از خدا و پیامبر دستور داده شد و منظور از این اطاعت چیست؟
- [سایر] شما چگونه جوانی را که به اسلام ایمان دارد اما از رحمت خداوند ناامید است راهنمایی می کنید؟ آیا با عقل می توان خدا را اثبات کرد؟
- [سایر] این حدیث از کیست: منتظر فرج باشید و از رحمت خدا ناامید نگردید، محبوب ترین کارها در نزد خدا همانا انتظار فرج است؟
- [سایر] اگر انسان بخواهد توفیقاتش برای اطاعت وعبادت خداوند بیشتر شود چه باید بکند؟
- [سایر] در قرآن حدود 4 مرتبه آمده است که اگر خدا را اطاعت کنید و تقوا پیشه کنید (لعلکم تفلحون) شاید شما رستگار شوید. و حدود 6 مرتبه آمده است که اگر خدا را اطاعت کنید و تقوا پیشه کنید (لعلکم ترحمون) شاید شما مورد رحمت خدا قرار گیرید. سؤال این است که چرا خداوند گفته اگر اطاعت کنید (شاید رستگار) شوید؛ چرا نفرمود (قطعاً رستگار) میشوید؟
- [سایر] چگونه است که عدهای از نعمت عمر بیشتری برای تکامل عقلی و معنوی (اطاعت خدا) برخوردارند؟!
- [آیت الله مکارم شیرازی] هنگام غسل کردن لازم نیست نیت واجب یا مستحب کند، همین اندازه که به قصد قربت و اطاعت فرمان خدا انجام دهد کافی است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در زکات فطره مانند زکات مال قصد قربت لازم است، یعنی باید برای اطاعت فرمان خدا زکات فطره بدهد و نیت فطره نیز شرط است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر زن در کارهایی که در مساله پیش ذکر شد اطاعت شوهر را نکند گناهکار است و حق غذا و لباس و منزل و سایر ما یحتاج و همخوابی ندارد ولی مهر او از بین نمی رود
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن در کارهائی که در مسأله پیش کفته شد اطاعت شوهر را نکند گناهکار است وحقّ غذا ولباس ومنزل وهمخوابی ندارد ، ولی مهر او از بین نمی رود .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن در کارهایی که در مسأله پیش گفته شد اطاعت شوهر را نکند گناهکار است و حق غذا و لباس و منزل و همخوابی ندارد ولی مهر او از بین نمی رود.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن در کارهائی که در مسأله پیش گفته شد اطاعت شوهر را نکند، گناهکار است و حق غذا و لباس و منزل و همخوابی ندارد ولی مهر او از بین نمی رود.
- [آیت الله سبحانی] اگر زن در کارهائی که در مسأله پیش گفته شد اطاعت شوهر را نکند، گناهکار است و حق غذا و لباس و منزل و همخوابی ندارد ولی مهر او از بین نمی رود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن در کارهایی که در مسأله پیش گفته شد اطاعت شوهر را نکند، گناهکار است و حق غذا و لباس و منزل و هم خوابی ندارد، ولی مهر او از بین نمی رود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] روزه آن است که انسان برای اطاعت فرمان خدا، از اذان صبح تا مغرب، از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آن در مسائل بعد می آید خودداری کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز را باید به قصد قربت یعنی برای اطاعت فرمان خدا انجام داد و لازم نیست نیت را به زبان آورد و یا در اول نماز از قلب بگذراند، همین اندازه که اگر سؤال کنند چه می کنی، بتواند جواب دهد که برای خدا نماز می خوانم کافی است.