مشکلات جسمی( نقص عضو) بر روح و روان و در نتیجه رفتار کودک اثر می گذارد؛ بنابراین بکوشید عوامل تشدید کننده مشکل روحی او را از بین ببرید: 1. به مشکل جسمی او بی توجهی کنید و به آن اهمیت ندهید. 2. هرگز احساس گناه، اظهار تأسف و ترحم نکنید. 3. غمگینی و شرمندگی شما از این مسأله، فشار روحی او را بیشتر می کند. 4. مراقبت بیش از حد شما از او، به وی پیام می دهد که مشکلش جدی و مهم است. 5. هرگز از نجوای دیگران در مورد مشکل فرزندتان اظهار نگرانی نکنید و عکس العمل نشان ندهید. برای تقویت اعتماد به نفس او از راهکارهای ذیل بهره ببرید: 1. کودک شما نقاط مثبت فراوانی دارد؛ ولی خود از آن ها آگاه نیست یا غافل است. او را از نقاط مثبتش آگاه کنید تا هنگام تمسخر دیگران، آن نقاط مثبت را به یاد آورد و در صورت لزوم، آن ها را به مسخره کننده بگوید. 2. او را با شخصیت های تاریخی دارای نقص عضو آشنا کنید تا بداند این گونه مشکلات نمی تواند مانع رشد انسان شود. سقراط، زشت و دماغ گنده؛ ناپلئون، کوتاه قد، و لرد بایرون و تیمور، لنگ بوده اند. 3. او را از پیشرفت های علمی، صنعتی، ورزشی و هنری جانبازان سرافراز انقلاب اسلامی آگاه کنید که به رغم نقص عضوهای جدی توانسته اند در زمینه های گوناگون به طور شگفت آوری رشد کنند. 4. ارتباط او را با همسالان دارای نقص عضو بیشتر کنید تا بداند افرادی با وضعی بدتر از او هستند و زندگی می کنند. 5. او را از صمیم قلب دوست داشته باشید. عشق و محبت شما خلاهای عاطفی او را پر می کند. چند توصیه أ . دست سه انگشتی او را با دستکش و... نپوشانید و به او پیشنهاد نکنید که دستش را از دید دیگران پنهان کند. ب. رفتارتان با او کاملاً طبیعی باشد. محدودیت ها را برایش کمتر نکنید. در صورت ارتکاب عمل خلاف، او را همچون خواهر و برادرش جریمه کنید. ج. هنگام عصبانیت، از سرزنش فرزندتان بپرهیزید و القابی را که حاکی از نقص عضو او باشد، هرگز به کار نبرید. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
پسر 7 ساله ام سه انگشتی است و از این مسأله بسیار رنج می برد و اعتماد به نفس خود را از دست داده است. چگونه می توانم به او کمک کنم؟
مشکلات جسمی( نقص عضو) بر روح و روان و در نتیجه رفتار کودک اثر می گذارد؛ بنابراین بکوشید عوامل تشدید کننده مشکل روحی او را از بین ببرید:
1. به مشکل جسمی او بی توجهی کنید و به آن اهمیت ندهید.
2. هرگز احساس گناه، اظهار تأسف و ترحم نکنید.
3. غمگینی و شرمندگی شما از این مسأله، فشار روحی او را بیشتر می کند.
4. مراقبت بیش از حد شما از او، به وی پیام می دهد که مشکلش جدی و مهم است.
5. هرگز از نجوای دیگران در مورد مشکل فرزندتان اظهار نگرانی نکنید و عکس العمل نشان ندهید.
برای تقویت اعتماد به نفس او از راهکارهای ذیل بهره ببرید:
1. کودک شما نقاط مثبت فراوانی دارد؛ ولی خود از آن ها آگاه نیست یا غافل است. او را از نقاط مثبتش آگاه کنید تا هنگام تمسخر دیگران، آن نقاط مثبت را به یاد آورد و در صورت لزوم، آن ها را به مسخره کننده بگوید.
2. او را با شخصیت های تاریخی دارای نقص عضو آشنا کنید تا بداند این گونه مشکلات نمی تواند مانع رشد انسان شود. سقراط، زشت و دماغ گنده؛ ناپلئون، کوتاه قد، و لرد بایرون و تیمور، لنگ بوده اند.
3. او را از پیشرفت های علمی، صنعتی، ورزشی و هنری جانبازان سرافراز انقلاب اسلامی آگاه کنید که به رغم نقص عضوهای جدی توانسته اند در زمینه های گوناگون به طور شگفت آوری رشد کنند.
4. ارتباط او را با همسالان دارای نقص عضو بیشتر کنید تا بداند افرادی با وضعی بدتر از او هستند و زندگی می کنند.
5. او را از صمیم قلب دوست داشته باشید. عشق و محبت شما خلاهای عاطفی او را پر می کند.
چند توصیه
أ . دست سه انگشتی او را با دستکش و... نپوشانید و به او پیشنهاد نکنید که دستش را از دید دیگران پنهان کند.
ب. رفتارتان با او کاملاً طبیعی باشد. محدودیت ها را برایش کمتر نکنید. در صورت ارتکاب عمل خلاف، او را همچون خواهر و برادرش جریمه کنید.
ج. هنگام عصبانیت، از سرزنش فرزندتان بپرهیزید و القابی را که حاکی از نقص عضو او باشد، هرگز به کار نبرید.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] راهکارهای به دست آوردن اعتماد به نفس چیست؟
- [سایر] چه موانعی باعث میشود فرزندمان اعتماد به نفس نیابد و چگونه میتوان این موانع را از بین برد؟
- [سایر] پسر 10 سالهای دارم که فلج است. آیا این نقص عضو در فرزندم میتواند عامل ضعف اعتماد به نفس باشد؟
- [سایر] پسر 8 ساله ام خیلی حساس و زود رنج است و سریع سر کوچکترین مساله گریه میکنه. اخلاق من آرام و صبور و اخلاق مادرش تند و عصبی است. در رابطه با تغییر اخلاق او چکار کنیم؟
- [سایر] همسرم از اعتماد به نفس کافی برخوردار نیست و جدیدا نسبت به همه چیز بدبین شده من چطور می تونم بهش کمک کنم؟
- [سایر] باسلام اخیرا پسری که 7 سال از من بزرگتره ازم خواستگاری کرده همه شرایطشم خوبه عقاید و باورهاشم میپسندم مشکل من اینجاست که ایشون اعتماد به نفس بالایی داره و خیلی اجتماعیه اما من اعتمادبه نفس بالایی ندارم و زیادم ازتو جمع بودن خوشم نمیاد (البته دارم سعی میکنم اعتماد به نفسمو بالا ببرم) و میترسم 7 سال اختلاف سنی مشکل ساز بشه. خواهش میکنم منو راهنمایی کنید. با تشکر.
- [سایر] با سلام خواهری دارم 35 ساله که مجرد است و تاکنون ازدواج نکرده است از نظر ویژگیهای اخلاقی و ظاهری و تحصیلات مشکل خاصی ندارد و در مجموع دختر مقبولی میباشد ولی چون موفق به ازدواج نشده است اعتماد به نفس خود را در تمامی زمینه های زندگی از جمله ادامه تحصیل از دست داده است.لطفا راهنمایی بفرمایید که چگونه مشکل ازدواج و در ادامه آن اعتماد به نفس خود را حل نماید با تشکر
- [سایر] با سلام من 10 سال است که از ناراحتی استرس رنج می برم حتی از تنها ماندن برای مدت خیلی کوتاه هم می ترسم بنظر شما چکار کنم ؟ در ضمن من 9 سال است ازدواج کردم یک پسر 7 ساله دارم ولی با گذشت تمام این اتفاقات خوب همچنین استرس دارم.
- [سایر] پسر 9 ساله ام از جن می ترسد. علت آن چیست و چگونه می توان آن را از بین برد؟
- [سایر] با سلام من جوانی هستم که بسیار از اعتماد به نفس ÷ایین رنج می برم . از بیان آنچه در دل دارم به علت ترس از ضایع شدن واهمه دارم بسیار استرس دارم . مثلا چند روز پیش به دانشگاه رفته بودم تا سوالی راجع ه وضعیت تحصیلی خودم بپرسم نا خوداگاه با ورود به محل تحصیل دچار لرزش دست شدم و شدت ضربان قلبم بالا رفت البته بیشتر مواقع که استرس دارم لرزش دست مشهود است واقعا از این وضعیت خسته شدم . من شغلم آزاد است و دارای یک فرزندیک ساله 2 سال هست که متاهلم.
- [آیت الله سبحانی] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او اگرچه دختر باشد، سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد، سهم دختر میت را می برد مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت می کنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر میت اولاد نداشته باشد نوه پسری او اگرچه دختر باشد سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او اگرچه پسر باشد سهم دختر میت را می برد مثلا اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد مال را سه قسمت می کنند یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند
- [آیت الله نوری همدانی] اگر میّت اولاد نداشته باشد ، نوة پسری او اگر چه دختر باشد ، سهم پسر میّت را می برد و نوة دختری او اگر چه پسر باشد ، سهم دختر میّت را می برد ، مثلاً اگر میّت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد ، مال را سه قسمت می کنند ، یک قسمت را به پسر دختر ، و دو قسمت را به دختر پسر ، می دهند . ارث دستة دوّم
- [آیت الله بهجت] اگر میت اولاد نداشته باشد، نوه پسری او، اگرچه دختر باشد، سهم پسر میت را می برد و نوه دختری او، اگرچه پسر باشد، سهم دختر میت را می برد؛ مثلاً اگر میت یک پسر از دختر خود و یک دختر از پسرش داشته باشد، مال را سه قسمت می کنند، یک قسمت را به پسر دختر و دو قسمت را به دختر پسر می دهند. ارث طبقه دوم
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] وضوی ارتماسی آن است که انسان صورت و دستها را به قصد وضو در آب فرو برد؛ ولی مسح با تری آن دست اشکال دارد. بنا بر این دست چپ را نباید ارتماسی شست. مسأله 268 - در وضوی ارتماسی هم باید صورت و دستها از بالا به پائین شسته شود؛ پس اگر وقتی که صورت و دستها را در آب فرو می برد قصد وضو کند باید صورت را از طرف پیشانی و دستها را از طرف آرنج در آب فرو برد.
- [آیت الله علوی گرگانی] در آشامیدن آب چند چیز مستحبّ است: اوّل آب را بطور مکیدن بیاشامد; دوم در روز ایستاده آب بخورد; سوم پیش از آشامیدن آب بسم ا& و بعد از آن الحمد & بگوید; چهارم به سه نفس آب بیاشامد; پنجم از روی میل آب بیاشامد; ششم بعد از آشامیدن آب، حضرت اباعبدا&7 واهل بیت ایشان را یاد کند وقاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] هر گاه بخواهند ارث را تقسیم کنند ، در صورتی که میّت بچه ای داشته باشد که در شکم مادر است و در طبقة او وارث دیگری هم مانند اولاد و پدر و مادر باشد ، برای بچه ای که شکم است که اگر زنده به دنیا بیاید ارث می برد ؛ سهم دو پسر را کنار می گذارند ، ولی اگر احتمال بدهند بیشتر است ؛ مثلاً احتمال بدهند که زن به سه بچّه حامله باشد ، سهم سه پسر را کنار می گذارند ، و چنانچه مثلاً یک پسر یا یک دختر به دنیا آمده ؛ زیادی را ورثه بین خودشان تقسیم می کنند .
- [آیت الله سبحانی] هر گاه بخواهند ارث را تقسیم کنند، در صورتی که میت بچه ای داشته باشد که در شکم مادر است، و در طبقه او وارث دیگری هم مانند اولاد و پدر و مادر باشد. برای بچه ای که در شکم است، که اگر زنده به دنیا بیاید، ارث می برد. سهم دو پسر را کنار می گذارند. ولی اگر احتمال بدهند بیشتر است، مثلاً احتمال بدهند که زن به سه بچه حامله باشد، سهم سه پسر را کنار می گذارند. و چنانچه مثلاً یک پسر یا یک دختر به دنیا آمده; زیادی را ورثه بین خودشان تقسیم می کنند.
- [آیت الله سبحانی] اگر وارث میّت فقط یک نفر از دسته اول باشد، مثلاً پدر یا مادر یا یک پسر یا یک دختر باشد، همه مال میت به او می رسد و اگر چند پسر یا چند دختر باشند، همه مال به طور مساوی بین آنان قسمت می شود و اگر یک پسر و یک دختر باشند، مال را سه قسمت می کنند، دو قسمت را پسر و یک قسمت را دختر می برد و اگر چند پسر و چند دختر باشند، مال را طوری قسمت می کنند که هر پسری دو برابر دختر ببرد.
- [امام خمینی] هرگاه بخواهند ارث را تقسیم کنند، در صورتی که میت بچه ای داشته باشد که در شکم مادر است، و در طبقه او وارث دیگری هم مانند اولاد و پدر و مادر باشد، برای بچه ای که در شکم است، که اگر زنده به دنیا بیاید ارث می برد، سهم دو پسر را کنار می گذارند. ولی اگر احتمال بدهند بیشتر است، مثلا احتمال بدهند که زن سه بچه حامله باشد، سهم سه پسر را کنار می گذارند. و چنانچه مثلا یک پسر یا یک دختر به دنیا آمد، زیادی را ورثه بین خودشان تقسیم می کنند.