در این زمینه، روایاتی از رسول خدا و امامان معصوم رسیده است که عمل به آن ها، احتمال پسردار شدن را بیشتر می کند. رسول گرامی فرمود: نیت کنید نامش را محمد یا علی بگذارید(1). امام صادق(ع) می فرماید: مرد، 4 ماه پس از انعقاد نطفه، زن را رو به قبله کند؛ آیه الکرسی بخواند؛ دست بر پهلوی زن نهد و بگوید: اللهم إنی قد سمیته محمداً؛ خدایا! من او را محمد نامیدم.(2) همچنین در روایات آمده است: زن با مشاهده آثار بارداری، دست خود را بر شکم نهد و 1400 بار صلوات نذر کند و 7 بار آیه 35 آل عمران( إذ قالت امرأةُ عمران رب إنی نذرت ما فی بطنی محرراً فتقبل منی انک سمیع الدعا) را بخواند(3). این روایات بر حسب ظاهر، با قوانین علمی سازگاری ندارد؛ زیرا عمل لقاح، حین عمل زناشویی انجام گرفته و جنس فرزند تعیین شده است؛ اما با توجه به اعتقاد ما مسلمانان به معجزه و قدرت دعا و دخالت در طبیعت ( تولد حضرت عیسی ابن مریم بدون پدر، شفای بیماران و...) در صورت صحت روایات از حیث سند و دلالت، قابل پذیرش است و در صورت عمل به آن ها اثرگذار خواهد بود. پی نوشتها: 1. کلینی، کافی، ج6، ص 11. 2. همان. 3. محسن کاظمی، چگونه فرزند نابغه داشته باشیم، ص 39 و 40. منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
در این زمینه، روایاتی از رسول خدا و امامان معصوم رسیده است که عمل به آن ها، احتمال پسردار شدن را بیشتر می کند.
رسول گرامی فرمود:
نیت کنید نامش را محمد یا علی بگذارید(1).
امام صادق(ع) می فرماید:
مرد، 4 ماه پس از انعقاد نطفه، زن را رو به قبله کند؛ آیه الکرسی بخواند؛ دست بر پهلوی زن نهد و بگوید: اللهم إنی قد سمیته محمداً؛ خدایا! من او را محمد نامیدم.(2)
همچنین در روایات آمده است:
زن با مشاهده آثار بارداری، دست خود را بر شکم نهد و 1400 بار صلوات نذر کند و 7 بار آیه 35 آل عمران( إذ قالت امرأةُ عمران رب إنی نذرت ما فی بطنی محرراً فتقبل منی انک سمیع الدعا) را بخواند(3).
این روایات بر حسب ظاهر، با قوانین علمی سازگاری ندارد؛ زیرا عمل لقاح، حین عمل زناشویی انجام گرفته و جنس فرزند تعیین شده است؛ اما با توجه به اعتقاد ما مسلمانان به معجزه و قدرت دعا و دخالت در طبیعت ( تولد حضرت عیسی ابن مریم بدون پدر، شفای بیماران و...) در صورت صحت روایات از حیث سند و دلالت، قابل پذیرش است و در صورت عمل به آن ها اثرگذار خواهد بود.
پی نوشتها:
1. کلینی، کافی، ج6، ص 11.
2. همان.
3. محسن کاظمی، چگونه فرزند نابغه داشته باشیم، ص 39 و 40.
منبع: کتاب نسیم مهر(2)، حجت الاسلام حسین دهنوی، انتشارات خادم الرضا(علیه السلام)/1388
- [سایر] آیا از امامان معصوم برای پسردار شدن، دستورهایی رسیده است؟
- [سایر] معجزه امامان شیعه چیست؟
- [سایر] آیا از امامان قبل نصی بر امامت امامان کودک بوده است ؟
- [سایر] آیا عصمت امامان علیهم السلام در دوری شیعیان از گناه نیز تأثیر دارد؟ آیا این درست است که امامان برای گناهان شیعه استغفار می کردند؟
- [سایر] چه ضرورتی دارد که امام معصوم باشد و چگونه مشخص میشود که امام معصوم است؟
- [سایر] چه ضرورتی دارد که امام معصوم باشد و چگونه مشخص می شود که امام معصوم است؟
- [سایر] امامان کیستند؟
- [سایر] آیا امامان شیعه خلیفه ی پیامبرند؟
- [سایر] امامان(ع) از نظر سیاسی چطور حکومت می کردند؟ روش های امامان(ع) برای رسیدن به حکومت چگونه بود؟
- [سایر] دلایل عصمت امامان چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام: دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله بروجردی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد، یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [امام خمینی] اگر مسلمانی به یکی از دوازده امام دشنام دهد یا با آنان دشمنی داشته باشد، نجس است.
- [آیت الله سیستانی] شخصی که به یکی از دوازده امام علیهمالسلام از روی دشمنی دشنام دهد ، نجس است . 9 شراب :
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .مال مجهول المالک را باید به فقیه جامع الشرای ط که نائب امام معصوم(ع)است، پرداخت کرد; یا به اذن او صدقه داد.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر برای حرم یکی از امامان یا امامزادگان نذر کند؛ باید آن را بنا بر احتیاط در تعمیر و روشنائی و فرش حرم و مانند اینها مصرف کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله اردبیلی] نماز خواندن در حرم امامان علیهمالسلام مستحب و بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام برابر با دویست هزار نماز است.