مدیران چه نوع آگاهی ها و اطلاعاتی باید داشته باشند؟
آگاهی های مورد لزوم مدیران، بر اساس نوع نظام ارزشی متفاوت است. اطلاعات مدیر باید شامل دو بخش: اطلاعات فنی و مهارتی در زمینه تخصصی مدیریت و همچنین اطلاعات مرتبط با بینشها و ارزشها باشد. درست است که مدیر در همه این موارد باید آگاهی لازم را داشته باشد، ولی تمامی اینها جزئی از تعلیم است. بخش دیگر، همان‌گونه که اشاره شد، فراهم نمودن زمینه کار برای اوست. واگذاری انتخاب شیوه مدیریت در یک سازمان به او، تشویق در جهت به کارگیری ابتکارات و محدود نکردن او به چهارچوب محدود و تنگ بخشنامه‌ای و شیوه های تقلیدی، از فنون تربیت مدیران کارآمد است. به طور خلاصه: دادن اطلاعات‌شناختی و بینشی مربوط به هستی ازجمله انسان، ارائه اطلاعات شغلی و فنی، تأمین آرامش روحی و روانی و زدودن موانع، مشکلات و بحرانهای خانوادگی و شخصی، از شرایط اولیه تربیت مدیر است. از این میان آنچه که در نظام ارزشی اسلام از همه مهم‌تر است، توجه دادن مدیران به هستیِ جهان و هستیِ خویش است که باید بر این اساس دستگاهی ارزشی و منسجم و متعالی برای خود بسازد. یک نظام ارزشی حقیقی به گونه‌ای هماهنگ است که تمامی ابعاد انسان را دربر می‌گیرد و برای هر رفتار و اندیشه او دستورالعمل دارد و بین آنها تضاد و تزاحمی وجود ندارد. چنین دستگاهی است که می‌توان از آن، انتظار تربیت مدیرانی صالح، شایسته، موفق و کارآمد را داشت. منبع:پیش نیازهای مدیریت اسلامی ، آیت الله محمدتقی مصباح ، قم : موسسه آموزشی امام خمینی 1367
عنوان سوال:

مدیران چه نوع آگاهی ها و اطلاعاتی باید داشته باشند؟


پاسخ:

آگاهی های مورد لزوم مدیران، بر اساس نوع نظام ارزشی متفاوت است. اطلاعات مدیر باید شامل دو بخش: اطلاعات فنی و مهارتی در زمینه تخصصی مدیریت و همچنین اطلاعات مرتبط با بینشها و ارزشها باشد. درست است که مدیر در همه این موارد باید آگاهی لازم را داشته باشد، ولی تمامی اینها جزئی از تعلیم است. بخش دیگر، همان‌گونه که اشاره شد، فراهم نمودن زمینه کار برای اوست. واگذاری انتخاب شیوه مدیریت در یک سازمان به او، تشویق در جهت به کارگیری ابتکارات و محدود نکردن او به چهارچوب محدود و تنگ بخشنامه‌ای و شیوه های تقلیدی، از فنون تربیت مدیران کارآمد است.
به طور خلاصه: دادن اطلاعات‌شناختی و بینشی مربوط به هستی ازجمله انسان، ارائه اطلاعات شغلی و فنی، تأمین آرامش روحی و روانی و زدودن موانع، مشکلات و بحرانهای خانوادگی و شخصی، از شرایط اولیه تربیت مدیر است. از این میان آنچه که در نظام ارزشی اسلام از همه مهم‌تر است، توجه دادن مدیران به هستیِ جهان و هستیِ خویش است که باید بر این اساس دستگاهی ارزشی و منسجم و متعالی برای خود بسازد. یک نظام ارزشی حقیقی به گونه‌ای هماهنگ است که تمامی ابعاد انسان را دربر می‌گیرد و برای هر رفتار و اندیشه او دستورالعمل دارد و بین آنها تضاد و تزاحمی وجود ندارد. چنین دستگاهی است که می‌توان از آن، انتظار تربیت مدیرانی صالح، شایسته، موفق و کارآمد را داشت.
منبع:پیش نیازهای مدیریت اسلامی ، آیت الله محمدتقی مصباح ، قم : موسسه آموزشی امام خمینی 1367





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین