راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مکارم شیرازی
آدرس:
http://www.makarem.ir
با سلام دلیل تقدس بعضی چیزها مثل اعداد خاص چیست؟
دلیل آن انطباق بر بعضی حوادث مهم تاریخ است.
عنوان سوال:
با سلام دلیل تقدس بعضی چیزها مثل
اعداد
خاص
چیست؟
پاسخ:
دلیل آن
انطباق
بر بعضی حوادث مهم
تاریخ
است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا بهتر است که بعد از نماز مهر را ببوسیم یا نبوسیم؟ آیا نزد شیعه مهر تقدس دارد؟
آیا بهشت خاص مسلمانان است؟ تکلیف دیگر مذاهب چیست؟
آیا برای تحقق جعاله بایدصیغه خاص جاری شود؟
وقف بر امام حسین علیهالسلام وقف عام است یا خاص؟
اگر میت وصیت کند که ورثه تقسیم ارث تا زمان خاص به تاخیر بیندازند آیا وصیت او صحیح است؟
آیا شخصی می تواند وصیت کند تا زمانی خاص (مثلاً تا وقتی مادرشان زنده است) ارث را تقسیم نکنند؟
چنانچه متولی ملک موقوفه خاص را اجاره بدهد و از دنیا برود وضعیت عقد اجاره چگونه خواهد بود؟
آیا مراسمی نظیر سفره امام حسن، سفره ابوالفضل، سفره حضرت زینب یا سفره حضرت رقیه و جدیدا سفره حضرت امام زمان (علیهم السلام) که در بین خانمها رواج دارد صحیح است؟ با توجه به اینکه مثلا باید در سفره حضرت رقیه (ع ) نان و خرما باشد و در سفره امام حسن (علیه السلام) همه چیز سبز و در بقیه نیز به همین صورت. نذر افرادی که این چیزها را نذر می کنند چگونه است؟ در کل آیا تاریخی بر این موضوعات وجود دارد؟
آیا برای ایجاد رهن نیازی به الفاظ خاص یا همان صیغه می باشد یا بدون الفاظ نیز رهن منعقد می شود؟
آیا نوع تصرّف آب و زمین موقوفه ای که شخصی آن را اجاره کرده است، تصرّف خاصّ و معینی می باشد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] اینکه می گویید نظام ما مقدس است و به خاطر تقدس نظام باید صبر کنیم یعنی چه؟ ما نمی فهمیم منشا این تقدس کجاست؟
[سایر] با سلام. چرا در ایران برای امامزاده ها بارگاه ساخته شده است؟ مگر نواده یک معصوم بودن لزوما برای فرد تقدس ایجاد میکند؟
[سایر] چرا از میان اعداد، عدد نوزده، برای مأموران عذاب الهی انتخاب شده است؟
[سایر] سلام، نواب خاص امام زمان(عج) چه کسانی بودند؟
[سایر] چرا پس از پیروزی مشروطه، برخی افراد واژه هایی چون آزادی، مساوات، مشروطه، و غیره را تقدس بخشیدند؟
[سایر] اینکه میگویند اصل اعداد بسیط است و دلالت بر کثرت و بینهایتی دارد؛ یعنی چه و چرا؟
[سایر] چه چیزها و کارهایی در پیشگیری از جذام مفید است؟
[آیت الله مظاهری] آیا اسلام نحوست عدد 13 و روز سیزده نوروز را تایید می کند؟ آیا این عدد یا این روز با سایر اعداد و ایام تفاوت دارد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا استفاده از کارت های ورق برای بازی مانند پیدا کردن اعداد مشابه که ارتباطی به بازی های متداول آن مانند حکم ندارد اشکال دارد؟
[سایر] با عرض سلام و خسته نباشی بنده یک فرزند دختر، 5 سال 9 ماهه دارم سارا از ابتدا واکنش مثبتی به یادگیری اعداد نشان نمی داد در یادگیری شعر ، نقاشی و اسکیت بازیهای سخت رایانه ای هیچ مشکلی ندارد و احساس می شود بچه ی باهوشی است ولی با یادگیری اعداد و نوشتن آنها بسیار مشکل ایجاد کرده مدت یک ماه می باشد که به جهت کار اداری به کشور پاکستان آمده ام و اورا در یک مهد کودک انگلیسی ثبت نام کردم مربیش می گوید اعداد را نمی نویسد یا درست نمی نویسد بر عکس و اشتباه می نویسد در خانه با او کار کردیم و اغلب هم من و هم همسرم عصبانی می شویم دیشب برخورد شدید با او داشتم و کلیه دفاتر و قلمهایش را به همراه بازیهای رایانه ای را جمع کرده و به او گفتم فقط عروسک بازی کند و بسیار او را سرزنش کردم نمی دانم چه باید بکنم دستم هم به مراکز مشاوره ایرانی نمی رسد البته اعداد فارسی را هم نمی شناسد تا 20 می شمارد ولی اعداد را نمی شناسد. قبل از سفر هم این مشکل بود ولی من آنرا جدی نگرفته بودم عاجزانه خواهش می کنم کمکم کنید
مسائل مرتبط از این مرجع
نمازگزار نباید در حال نماز به دیگری سلام کند، ولی اگر دیگری به او سلام کند جواب او واجب است، اما جواب باید مانند سلام باشد، مثلاً اگر گفت: (السلام علیْک) در جواب بگوید (السلام علیْک) و اگر بگوید (سلامٌ علیْکمْ) در جواب بگوید (سلامٌ علیْکمْ)، حتی اگر بگوید (سلام) در جواب باید بگوید (سلام).
نمازگزار نباید در حال نماز به دیگری سلام کند، ولی اگر دیگری به او سلام کند جواب او واجب است، اما جواب باید مانند سلام باشد، مثلاً اگر گفت: (السلام علیْک) در جواب بگوید (السلام علیْک) و اگر بگوید (سلامٌ علیْکمْ) در جواب بگوید (سلامٌ علیْکمْ)، حتی اگر بگوید (سلام) در جواب باید بگوید (سلام).
انسان می تواند از زکات، کتابهای دینی و علمی و قرآن و دعا و سایر کتبی که در پیشرفت هدفهای اسلامی مؤثر است بخرد و وقف نماید، خواه وقف عموم کند، یا وقف اشخاص خاص، حتی می تواند بر اولاد خود و کسانی که واجب النفقه او هستند وقف کند، ولی نمی تواند از زکات املاکی بخرد و بر اولاد خود وقف نماید.
هرگاه مرد همسرش را طلاق رجعی دهد نمی تواند او را از خانه ای که موقع طلاق در آن بوده بیرون کند (مگر در بعضی از موارد خاص)، همچنین بر خود زن نیز حرام است که برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون رود.
هرگاه سلام از روی مسخره یا شوخی باشد و یا طوری غلط بگوید که سلام حساب نشود جواب آنها لازم نیست و احتیاط واجب آن است که در جواب سلام غیر مسلمان فقط (سلام) بگوید، یا تنها (علیک).
مستحب است جواب سلام را بهتر از سلام بگویند (البته در نماز همان گونه که گفته شد باید مثل آن باشد) مثلاً اگر کسی درغیر نماز بگوید: (سلامٌ علیْکمْ) در جواب بگوید : (سلامٌ علیْکمْ و رحْمة الله).
در وقف خاص هرگاه بین کسانی که مال برای آنان وقف شده چنان اختلافی پیدا شود که اگر مال وقف را نفروشند بیم آن می رود که فسادی به بار آید، خونی بریزد یا اموالی تلف شود، در این صورت می توانند آن مال را بفروشند و در مصرفی که به مقصود وقف کننده نزدیکتر است صرف نمایند.
هرگاه در اوقاف عمومی متولی خیانت کند و عایدات آن را به مصرفی که معین شده نرساند، حاکم شرع باید متولی امینی برای آن معین نماید یا در کنار او بگذارد و اگر متولی وقف خاص خیانت کند، حاکم شرع با موافقت طبقه موجود برای آنها متولی تعیین، یا ضمیمه می کند.
این که بعضی در جواب سلام می گویند: (سلام از من) کافی است، امّا بهتر است به آن قناعت نکرده، و پاسخ سلام را جداگانه بگویند.
در رکعت آخر تمام نمازها بعد از تشهد، واجب است سلام بگوید و سلام دارای سه صیغه است: (السلام علیْک ایها النبی و رحْمة الله و برکاته، السلام علیْنا و علی عباد الله الصالحین، السلام علیْکمْ و رحْمة الله و برکاته) سلام واجب همان سلام سوم است و می تواند به آن قناعت کند، ولی اکتفا به سلام دوم به تنهایی مشکل است و سلام اول از مستحبات است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] مستحق زکات باید مؤمن (شیعه) باشد، مگر مورد چهارم و هفتم از مصارف زکات، که شرایط خاص خود را دارد.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر بخواهند بنا و درخت و مانند آن را قیمت کنند، باید حساب کنند که اگر این چیزها بدون اجاره در زمین بمانند تا از بین بروند، چقدر قیمت دارند و سهم زن را از آن قیمت بدهند.
[آیت الله سبحانی] اگر اعتکاف به یکی از چیزها باطل شود، اگر واجب بوده باید قضا کند، مگر این که در صیغه نذر یا به هنگام شروع، با خدا شرط کند که هر موقع بخواهد، اعتکاف را بر هم بزند.
[آیت الله وحید خراسانی] ملکی که به نحو مشاع مقداری از ان وقف است و مقداری از ان وقف نیست اگر متولی خاص داشته باشد متولی با مالک قسمتی که وقف نیست می توانند ان ملک را با نظر خبره قسمت کنند و در صورتی که متولی خاص نداشته باشد حاکم شرع با مالک متصدی قسمت می شوند
[آیت الله علوی گرگانی] آنچه از احکام مسائلی که در گذشته گفته شد ودارای حالت خاصّ ووضعیّت مخصوصی بودند، بین بانکهای شخصی ودولتی و یا مشترک بین اشخاص ودولت فرق نمیکند و در تمام آنها بستگی به آن وضعیّت وحالت خاصّ دارد، در هر موردی که از مصادیق آن وضعیّت بوده باشد، حکم او همان است که گفته شد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] در موقوفات عامه مثل مسجد و مدرسه قبول نمودن لازم نیست و در وقف خاص احتیاط آن است که کسی که چیزی برای او وقف شده یا وکیل یا ولیّ او قبول کند گرچه بعید نیست در وقف خاص هم قبول لازم نباشد.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر میّت قرض داشته باشد، چنانچه قرضش به اندازه مال او یا زیادتر باشد، باید چیزهایی را که مال پسر بزرگتر است و در مسأله پیش گفته شد، برای ادای قرضهای او بدهند و اگر قرضش کمتر از مال او باشد، باید به نسبت از آن چیزها هم که مال پسر بزرگتر است برای ادای قرض او بدهند، مثلاً اگر همه دارایی او 6 میلیون تومان است و به مقدار دو میلیون تومان آن از چیزهاییست که مال پسر بزرگتر است و سه میلیون تومان هم قرض دارد، پسر بزرگتر باید به مقدار یک میلیون تومان را از آن چیزها بابت قرض میّت بدهد.
[آیت الله مظاهری] غیبت از فردی که شنونده نمیشناسد، گرچه غیبت و حرام نیست، ولی موجب قساوت قلب است و مسلمان واقعی از اینگونه چیزها پرهیز میکند، مگر اینکه آن فرد مجهول، محصور در چند نفر باشد- که احتمال شناختن وی میرود- که در این صورت جایز نیست.
[آیت الله مظاهری] برای وسواسی حرام است در چیزهایی که وسوسه او مربوط به آنهاست دقّت نماید، بلکه لازم است بدون فکر و بدون تجسّس و بدون تفحّص عمل کند، و بهعبارت دیگر چنانکه گفته شد با بیاعتنایی کامل برخورد با چیزها کند تا به گفته امام صادق(سلاماللهعلیه) شیطان دست از او بردارد.
[آیت الله خوئی] تخته یا سنگی که روی آن میت را غسل میدهند، و پارچهای که با آن عورت میت را میپوشانند، و دست کسی که او را غسل میدهد تمام این چیزها که با میت شسته شده است بعد از تمام شدن غسل، پاک میشوند.
اعداد
اعداد جمع عدد و عدد اسم و مشتق از «ع ـ د ـ د» است. [۱] [۲]
خاص
لفظ یا حکمِ دارای شمول کمتر در مقایسه با لفظ یا حکم دیگر را خاص میگویند.
انطباق
منطبق شدن بخشی از سطح زبان با سقف دهان هنگام تلفّظ حرف را اِطباق (به کسر همزه) گویند.
تاریخ
زمان وقوع یک پدیده را، تاریخ گویند. از عنوان تاریخ در فقه در باب هایى نظیر طهارت، حج، نکاح و ارث و نیز در اصول فقه سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*