راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
آیا راهی برای عدم پرداخت خمس (به دلیل فقر) وجود دارد؟
باید به حاکم شرع مراجعه شود.
عنوان سوال:
آیا راهی برای عدم پرداخت خمس (به دلیل فقر) وجود دارد؟
پاسخ:
باید به حاکم شرع مراجعه شود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
مخارجی که برای اموات صورت میگیرد، اطعامهای مفصّل در تالارها، تاج گلهای گران قیمت، حالت مسابقه به خود گرفته و چشم و هم چشمی یا برخی عادات و رسوم اجتماعی موجب قرض های کمر شکن برای صاحبان عزا میگردد، با توجّه به وجود معضلات اجتماعی مانند فقر، کمبود مراکز عام المنفعه مانند مساجد، مدارس و درمانگاه، آییا به نظر حضرت عالی صرف هزینه در چه راهی برای میّت سودمندتر است و تکلیف مؤمنین در این رابطه چیست؟
در موارد ذیل اگر به سال خمسی رسیدیم و هنوز، پول، مورد استفاده قرار نگرفته بود یا لازمه استفاده از آن، مدّت دو یا سه سال (برای کار مورد نظر) زمان نیاز داشت تعلّق یا عدم تعلّق خمس به آن چگونه است؟.
در موارد ذیل اگر به سال خمسی رسیدیم و هنوز، پول، مورد استفاده قرار نگرفته بود یا لازمه استفاده از آن، مدّت دو یا سه سال (برای کار مورد نظر) زمان نیاز داشت تعلّق یا عدم تعلّق خمس به آن چگونه است؟.
آیا کرایه منزلی که از مستأجر میگیریم خمس دارد؟ و اگر این کرایه نزد مستأجر بماند یا نتواند به موقع بدهد و سال از آن بگذرد و بعداً یک جا پرداخت کند، آیا خمس دارد؟
کسی که برای رفتن به حجّ پول را در بانک میگذارد و چند سال میگذرد، آیا به آن خمس تعلّق میگیرد؟
آیا زکات را باید به مرجع تقلید پرداخت نمود یا زکات اجازه مرجع تقلید را نمیخواهد؟ آیا زکات هم مثل خمس سال دارد؟یا همینکه به حدّ نصاب رسید باید زکات آن را داد؟
اگرچیزی به ما بدهند، یا در منزل اقوام به ما گفتند چیزی را بخوریم و بدانیم یا یقین داشته باشیم که خمس و زکات آن پرداخت نشده، یا از اموال بیت المال است، یا پول نزول و بهره است، چه باید بکنیم؟ آیا باید خودمان قبل از مصرف خمس و زکات آن را بپردازیم؟
آیا امتناع از پرداخت زکات، تمرّد از احکام ضروری دین تلقّی میشود و آیا منکر ضروری بودن آن محکوم به کفر است و آیا اسلام برای گرفتن زکات از چنین فردی میتواند به قوه قهریه متوسل شود؟
آیا صیغه موقّت خواهر زن که طلاق گرفته است و به دلیل اوضاع روحی باید ازدواج کند، آیا جایز است؟ اگر به دلیل این که زن انسان بچّه دار نمیشود خواهر او را صیغه کند که بچّهای محرم برای آنها بیاورد، آیا این عقد موقّت صحیح است؟
پدرم به پرداخت خمس و زکات اهمّیّتی نمیدهند، تکلیف اینجانب چیست؟ آیا وظیفهای بر عهده من است؟ آیا میتوانم بدون اطّلاع ایشان تا آنجا که میتوانم از اموال ایشان بپردازم؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا دین اسلام دین فقر و گرسنگی است؟ علت فقر اقتصادی جوامع اسلامی چیست؟
[سایر] مفهوم فقر در (مصباح الشریعه) چیست؟
[سایر] راه حل اسلام برای درمان فقر چیست؟
[سایر] عامل فقر از نظر اسلام چیست؟
[سایر] تفاوت این دو دسته از روایات در چیست؟ یکی در مدح فقر و دیگری در مذمت فقر: (الفقر فخری) و (القبر خیر من الفقر).
[سایر] آیا بهشت، رشوه برای عبادت نیست؟
[سایر] چرا امام علی(ع) می گوید فقر مرگ بزرگ است؟
[سایر] آیا مداومت بر ذکر لا اله الا الله موجب فقر می شود؟
[سایر] عوامل فقر و محرومیت از دیدگاه حضرت علی علیه السلام چیست؟
[سایر] چه کارهایی رزق و روزی را تنگ می کند و فقر می آورد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
مسئله مرتبط یافت نشد
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] اگر وصیت کرد برای گروهی که موصوف به صفت خاصی هستند، مثل فقرا، باید صفت فقر در هنگام مرگ وصیتکننده هم موجود باشد و وجودش در زمان وصیت کافی نیست.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر پیش از آن که زکاْ بر او واجب شود، چیزی بابت زکاْ به فقیر بدهد، زکاْ حساب نمیشود و بعد از آن که زکاْ بر او واجب شد، اگر چیزی را که به فقیر داده از بین نرفته باشد و آن فقیر هم به فقر خود باقی باشد، میتواند چیزی را که به او داده بابت زکاْ حساب کند.
[آیت الله علوی گرگانی] فقیری که میداند زکاْ بر انسان واجب نشده، اگر چیزی بابت زکاْ بگیرد و پیش او تلف شود ضامن است، پس موقعی که زکاْ بر انسان واجب میشود اگر آن فقیر به فقر خود باقی باشد، میتواند عوض چیزی را که به او داده بابت زکاْ حساب کند.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر پدر و مادر فقیر باشند و نتوانند کاسبی کنند یا کسب مطابق شأن آنها نباشد و مراد از فقر در اینجا نتوانستن ادامه زندگی است، فرزند آنان اگر بتواند باید خرجی آنان را بدهد، اگر متکفّل نفقه آنها کسی دیگر نباشد ولو از بابت وجوه شرعیّه.
[آیت الله سبحانی] اگر پیش از آنکه زکات بر او واجب شود، چیزی بابت زکات به فقیر بدهد،زکات حساب نمی شود و بعد از آنکه زکات بر او واجب شد. اگر چیزی را که به فقیر داده از بین نرفته و تملیک او نکرده باشد و آن فقیر هم به فقر خود باقی باشد می تواند چیزی را که به او داده بابت زکات حساب کند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . فقیری که می داند زکات بر انسان واجب نشده، اگر چیزی بابت زکات بگیرد و پیش او تلف شود ضامن است. پس موقعی که زکات بر انسان واجب می شود اگر آن فقیر به فقر خود باقی باشد، می تواند عوض چیزی را که به او داده بابت زکات حساب کند.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر پیش از ان که زکات بر او واجب شود چیزی بابت زکات به فقیر بدهد زکات حساب نمی شود و بعد از ان که زکات بر او واجب شد اگر چیزی را که به فقیر داده از بین نرفته باشد و ان فقیر هم به فقر خود باقی باشد می تواند چیزی را که به او داده بابت زکات حساب کند
[آیت الله وحید خراسانی] فقیری که می داند زکات بر انسان واجب نشده اگر چیزی بابت زکات بگیرد و پیش او تلف شود ضامن است پس موقعی که زکات بر انسان واجب می شود اگر ان فقیر به فقر خود باقی باشد می تواند عوض چیزی را که به او داده بابت زکات حساب کند
[آیت الله سیستانی] اگر پیش از آنکه زکات بر او واجب شود ، چیزی بابت زکات به فقیر بدهد ، زکات حساب نمیشود ، و بعد از آنکه زکات بر او واجب شد ، اگر چیزی را که به فقیر داده از بین نرفته باشد و آن فقیر هم به فقر خود باقی باشد ، میتواند چیزی را که به او داده ، بابت زکات حساب کند .
[آیت الله اردبیلی] فقیری که میداند زکات بر انسان واجب نشده، اگر چیزی را بابت زکات از او بگیرد و پیش او تلف شود، ضامن است؛ پس هنگامی که زکات بر انسان واجب میشود، اگر آن فقیر به فقر خود باقی باشد، میتواند عوض چیزی را که به او داده، بابت زکات حساب کند.
فقر
فقر، نداشتن به قدر کفایت است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*