راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
چاههای عمیق، در غله آن عشر است یا نصف عشر؟
نصف عشر است.
عنوان سوال:
چاههای عمیق، در
غله
آن عشر است یا نصف عشر؟
پاسخ:
نصف عشر است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
شخصی که مبلغی از سهم سادات در اموال خود دارد برای آنکه بتواند تصرف در آنها نماید با سیدی مستحق بدهی خود را دستگردان میکند که بعداً تمام آن مبلغ را به سادات مستحقی که خودش میخواهد، یا آنکه عشر آن مبلغ یا کمتر از عشر را به همان سید اول و بقیه را به سادات دیگر بدهد، مقتضی است بفرمائید اگر این سید قلباً راضی نباشد که این مبلغ به کس دیگر داده شود ولی در ظاهر دستگردان کرده و اجازه میدهد که به سادات دیگر داده شود آیا این عمل صحیح است یا نه در صورت اشکال مستدعی است که راه حلی برای تسهیل آن بفرمائید.
نصف شب که واجب است بودنش در منی آیا تا طلوع آفتاب است یا تا طلوع فجر است؟
ملکی است وقفی که چند سال است شخصی غصب کرده نه اجاره میدهد و نه قیمت واقعی فروش آن را، بلی حاضر است در حدود نصفِ قیمتِ آن را بپردازد و اگر همین نصف را هم از او نگیریم تمام ملک از بین میرود، تکلیف چیست؟ آیا جایز است به این مبلغ بفروشیم یا نه، و چنانچه فروختم، با آن پول چه باید کرد؟
آیا اگر ماشین خود را داد به کسی که کار کند و هر چه ربح کند نصف مثلاً بدهد، جایز است؟ و داخل چه قسم از معامله هست؟
اگر طلاق دهد مردی زن خود را طلاق رجعی و زن او حامله باشد و نزد آشکار شدن ولادت او اراده رجوع نمود به طوری که نصف بچه از رحم خارج شده آیا این رجوع صحیح است یا خیر؟
اختلافی پیدا شده در بعضی فتاوایی که به دست ما رسیده نسبت به نصف شب برای مبیت به منی آیا تا طلوع فجر است یا طلوع آفتاب است، آخرین فتوای حضرت عالی را بیان فرمائید؟
طلاق قبل از دخول موجب نصف صداق است برای زن، اگر صداق قابل قسمت نباشد مثل تعلیم سوره از قرآن، و طلاق حاصل گردید قبل از دخول حکم چیست؟
اگر یک شهری طول آن به اندازه مسافت شرعی باشد اگر چنین بوده باشد آیا مسافت را باید امتدادی حساب کرد تا (44) کیلومتر تقریباً یا نصف آن (22) کیلومتر و اگر یک جانب او به این بزرگی بوده باشد آیا معتبر است این مسافت در عرض آن چنانچه در طول آن بود یا اینکه آنرا یک شهر بزرگ مینامند بدون اعتبار نمودن این مسافتها؟
کسی که از اتیان طواف کامل یا سعی کامل و یا رمی کامل عاجز است ولی به انجام مقداری از طواف یا سعی یا رمی قادر است آیا لازم است و یا جایز است مقدار ممکن را مباشرتاً انجام داده و بقیه را استنابه نماید و یا باید در همه استنابه نماید؟ و یا بین تجاوز از نصف و یا چهار شوط مثلاً و کمتر آن فرقی است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] اگر شخصی غلّه زکات نداده یا غلّه خمس نداده را به مصرف رسانید و یا تلف نمود بعد تائب شد میخواهد حقوق مزبوره را ادا کند، آیا مثل آن غلّه را باید ادا کند یا قیمت آن را و بر فرض لزوم قیمت، قیمت چه وقت را ادا نماید؟ بیّنوا توجروا.
[آیت الله وحید خراسانی] اذا قصد شخص الاماکن المقدسه و هو یعلم انه غیر متمکن من البیتوته لیله الثانی عشر و غیرمتمکن فی رمی الیوم الثانی عشر فهل تصح حجته
[سایر] چرا صاحب کتاب (کفایة الأثر فی النصّ علی الأئمة الإثنی عشر) بسیاری از روایات این کتاب را مستقیماً از دروغگوئی مثل (ابی مفضل شیبانی) نقل کرده است؟
[سایر] تحریف چیست؟ آیا قرآنکریم با جایز بودن قرائات "سبع" و "عشر" و "اربعه عشر" که برخی از آنان در بعضی کشورها رایج است موجب تحریف نیست؟
[سایر] نشانههای جهل و عمیق ندانستن یک فرد چیست؟
[آیت الله بروجردی] هرگاه شخصی زمینی را به عنوان مزارعه، یا اجاره به کسی بدهد، زکات غلّه آن با مالک است، یا بر زارع و مستأجر؟
[سایر] حدیث ائمه اثنا عشر در کدام منبع اهل سنت نقل شده است؟
[سایر] آیا حدیث امامان اثنی عشر توسط اهل سنت نقل شده است؟
[سایر] رشته من فیزیک است. برای شناخت عمیق اسلام چه باید کرد؟ آیا برای شناخت عمیق اسلام، مطالعه فلسفه اسلامی ضروری است؟ چه کتبی را برای شروع پیشنهاد می کنید؟ در ضمن به استاد هم دسترسی ندارم.
[سایر] برای آگاهی و شناخت عمیق تر نسبت به اسلام و قرآن کریم از کجا شروع کنم ؟
مسائل مرتبط از این مرجع
انسان نمیتواند جنسی را که سلف خریده پیش از تمام شدن مدت به غیر فروشندهاش بفروشد و بعد از تمام شدن مدت، اگرچه آن را تحویل نگرفته باشد فروختن آن اشکال ندارد. ولی فروختن غله مانند گندم و جو و سایر اجناسی که با وزن یا پیمانه فروخته میشود پیش از تحویل گرفتن آنجائز نیست مگر به سرمایهاش بفروشد.
انسان نمیتواند نصف صاع را از یک جنس مثلًا گندم و نصف دیگر آن را از جنس دیگر مثلًا جو بدهد، اگر آن را به قصد قیمت فطره هم بدهد کافی نیست.
آخر وقت نماز عشا نصف شب است. و شب از اول غروب تا اول آفتاب.
وقت نافل شب از نصف شب است تا اذان صبح، و بهتر است نزدیک اذان صبح خوانده شود.
اگر در نماز، غیر سوره" قل هو الله احد" و" قل یا ایها الکافرون" سوره دیگری بخواند. تا به نصف نرسیده میتواند رها کند و سوره دیگر بخواند. و بنابر احتیاط در مابین نصف و دو ثلث رها نکند و پس از به دو ثلث رسید رها کردن آن و عدول به سورهی دیگر جایز نیست.
وقت نافل عشا، بعد از تمام شدن نماز عشا تا نصف شب است و بهتر است بعد از نماز عشا بلافاصله خوانده شود.
هرگاه دو نفر با هم چیزی را غصب کنند، اگرچه هر یک به تنهایی میتوانسته آن را غصب نماید، هر کدام آنان ضامن نصف آن است.
مقداری از لنگ، که ناف تا زانو را میپوشاند و مقداری از پیراهن که از شانه تا نصف ساق را میپوشاند، مقدار واجب کفن است و آنچه بیشتر از این مقدار در مسألة قبل گفته شد، مقدار مستحب کفن میباشد.
اگر در نماز جمعه یا نماز ظهر روز جمعه عمداً سوره" قل هو الله احد" یا سوره" قل یا ایها الکافرون" بخواند، اگرچه به نصف نرسیده باشد، بنابر احتیاط واجب نمیتواند رها کند و سوره" جمعه" و" منافقون" را بخواند.
باید سهم هر کدام نصف یا ثلث حاصل و مانند اینها باشد و اگر قرار بگذارند که مثلًا صد من از میوهها مال مالک و بقیه مال کسی باشد که کار میکند، معامله باطل است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سبحانی] اگر گندم و جو و خرما و انگور از آب باران یا نهر یا سدّ مشروب شود یا مثل زراعت های مصر از رطوبت زمین استفاده کند، زکات آن ده یک است، و اگر با آب چاه های عمیق و نیمه عمیق و کم عمق آبیاری شود، زکات آن بیست یک است و اگر مقداری از باران یا نهر یا رطوبت زمین استفاده کند و به همان مقدار از آبیاری با چاه استفاده نماید، زکات نصف آن ده یک و زکات نصف دیگر آن بیست یک می باشد یعنی از چهل قسمت سه قسمت آن را بابت زکات بدهند.
[آیت الله مکارم شیرازی] چاههای عمیق و نیمه عمیق و معمولی که آب آن با موتور و تلمبه کشیده می شود هرگاه آبی که از آن کشیده اند، به مقدار کر باشد پاک کننده است و اگر کمتر از کر باشد مادام که آب جریان مستمر دارد حکم آب چاه را دارد و با ملاقات نجاست نجس نمی شود.
[آیت الله بهجت] نصف ناف و نصف عورت را باید با طرف راست بدن و نصف دیگر را باید با طرف چپ بشوید.
[آیت الله مکارم شیرازی] مقدار زکات گندم و جو و خرما و انگور در صورتی که از آب باران، یا قنات و نهر و سد و یا رطوبت زمین مشروب شود، ده یک است و اگر با آب چاههای عمیق و نیمه عمیق و کم عمق، یا بهوسیله دلو و دست و حیوان از چاه یا رودخانه آب بکشد و آن را مشروب سازد زکات آن بیست یک است.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو ببرد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله بروجردی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد، اشکالی ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] بنابر احتیاط واجب نصف ناف و نصف عورت را باید با طرف راست بدن و نصف دیگر را با طرف چپ بشوید و بهتر است تمام ناف و عورت با هر دو طرف شسته شود
[آیت الله نوری همدانی] نصف ناف و نصف عورت را باید با طرف راست بدن و نصف دیگر را باید با طرف چپ بشوید ، بلکه بهتر است تمام ناف وعورت با هر دو طرف شسته شود .
[امام خمینی] نصف ناف و نصف عورت را باید با طرف راست بدن و نصف دیگر را باید با طرف چپ بشوید، بلکه بهتر است تمام ناف و عورت با هر دو طرف شسته شود.
غله
گندم و جو درآمد هر چيزی اعم از كشاورزی، دامداری، اجاره و...
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*