آیا واقعا کسانی شیطان یا اجنه را می پرستند؟
اگر چه پرستش شیطان در قرآن مورد اشاره قرار گرفته و قرآن می فرماید: (أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یا بَنی‌ آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّیْطانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ[یس/60] آیا با شما عهد نکردم ای فرزندان آدم که شیطان را نپرستید، که او برای شما دشمن آشکاری است؟) اما باید دقت نمود که معنای شیطان پرستی در قرآن سجده کردن در مقابل او یا اموری نظیر این نیست بلکه پرستشی که در این جا گفته شده، در واقع نظیر هوا پرستی است که قرآن می فرماید: (أَ رَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ أَ فَأَنْتَ تَکُونُ عَلَیْهِ وَکیلاً[فرقان/43] آیا دیدی کسی را که هوای نفسش را معبود خود برگزیده است؟! آیا تو می ‌توانی او را هدایت کنی (یا به دفاع از او برخیزی)) یعنی اگر انسان دستورات الهی را رها کرده و هوای نفس خویش را معیار قرار داده و به خواسته های آن یا خواسته شیطان تن دهد در حقیقت آنها را پرستش کرده است. حتی کسانی که امروزه خود را شیطان پرست می خوانند، شیطان را یک موجود خارجی نمی دانند تا بخواهند او را عبادت کنند. بلکه آنها به دلیل هوا پرستی راه مبارزه با انجیل و تعلیمات آن را انتخاب کرده و سعی می کنند در دشمنی خود تمام موارد انجیل را به نوعی مقابل سازی کنند. تا آنجا که کلیسای شیطانی می سازند و انجیل شیطانی می نویسند. و... و  استفاده از اسم شیطان به این جهت است که طبق تعالیم انجیل شیطان،  مقابل مسیر الهی، قرار دارد. بنابراین پرستش در این تعبیر،  معنای عامی دارد. همان گونه که در زبان محاوره ای ما پول پرستی و نظیر آن وجود دارد. و درباره جن، نیز این مساله واقعی است که بعضی از انسان های گمراه، زمام امور خود را به دست جن می سپارند: (وَ أَنَّهُ کانَ رِجالٌ مِنَ الْإِنْسِ یَعُوذُونَ بِرِجالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزادُوهُمْ رَهَقاً[جن/6] و اینکه مردانی از بشر به مردانی از جنّ پناه می ‌بردند، و آنها سبب افزایش گمراهی و طغیانشان می‌ شدند!) دلیل این گمراهی ها نیز متعدد است و شاید هر کسی به دلیلی خاص به این گمراهی ها فرو افتاده باشد. مثلا شاید کسانی برای بهره مندی از بعضی توانایی های جن، خود را اسیر آنها کرده که این کار در واقع معامله ای بسیار زیان بار است. که مثلا اطلاع یافتن از بعضی امور نهانی، سبب شود کسانی سعادت دنیا و آخرت خود را تباه کرده و خود را اسیر اجنه کنند.
عنوان سوال:

آیا واقعا کسانی شیطان یا اجنه را می پرستند؟


پاسخ:

اگر چه پرستش شیطان در قرآن مورد اشاره قرار گرفته و قرآن می فرماید:
(أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یا بَنی‌ آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّیْطانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ[یس/60] آیا با شما عهد نکردم ای فرزندان آدم که شیطان را نپرستید، که او برای شما دشمن آشکاری است؟)

اما باید دقت نمود که معنای شیطان پرستی در قرآن سجده کردن در مقابل او یا اموری نظیر این نیست بلکه پرستشی که در این جا گفته شده، در واقع نظیر هوا پرستی است که قرآن می فرماید:
(أَ رَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ أَ فَأَنْتَ تَکُونُ عَلَیْهِ وَکیلاً[فرقان/43] آیا دیدی کسی را که هوای نفسش را معبود خود برگزیده است؟! آیا تو می ‌توانی او را هدایت کنی (یا به دفاع از او برخیزی))

یعنی اگر انسان دستورات الهی را رها کرده و هوای نفس خویش را معیار قرار داده و به خواسته های آن یا خواسته شیطان تن دهد در حقیقت آنها را پرستش کرده است.

حتی کسانی که امروزه خود را شیطان پرست می خوانند، شیطان را یک موجود خارجی نمی دانند تا بخواهند او را عبادت کنند. بلکه آنها به دلیل هوا پرستی راه مبارزه با انجیل و تعلیمات آن را انتخاب کرده و سعی می کنند در دشمنی خود تمام موارد انجیل را به نوعی مقابل سازی کنند. تا آنجا که کلیسای شیطانی می سازند و انجیل شیطانی می نویسند. و... و  استفاده از اسم شیطان به این جهت است که طبق تعالیم انجیل شیطان،  مقابل مسیر الهی، قرار دارد.

بنابراین پرستش در این تعبیر،  معنای عامی دارد. همان گونه که در زبان محاوره ای ما پول پرستی و نظیر آن وجود دارد.

و درباره جن، نیز این مساله واقعی است که بعضی از انسان های گمراه، زمام امور خود را به دست جن می سپارند:
(وَ أَنَّهُ کانَ رِجالٌ مِنَ الْإِنْسِ یَعُوذُونَ بِرِجالٍ مِنَ الْجِنِّ فَزادُوهُمْ رَهَقاً[جن/6] و اینکه مردانی از بشر به مردانی از جنّ پناه می ‌بردند، و آنها سبب افزایش گمراهی و طغیانشان می‌ شدند!)

دلیل این گمراهی ها نیز متعدد است و شاید هر کسی به دلیلی خاص به این گمراهی ها فرو افتاده باشد. مثلا شاید کسانی برای بهره مندی از بعضی توانایی های جن، خود را اسیر آنها کرده که این کار در واقع معامله ای بسیار زیان بار است. که مثلا اطلاع یافتن از بعضی امور نهانی، سبب شود کسانی سعادت دنیا و آخرت خود را تباه کرده و خود را اسیر اجنه کنند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین