آیا شیطان می تواند پیامبر الهی را فریب داده و وحی او را دستکاری کند؟
اگر کسی به طریق صحیح و منطقی اصول اعتقادی را بررسی کند، هرگز در ورطه این گونه سوالات گرفتار نمی شود. مسلمانان در ابتدا خدا و صفات او را اثبات می کنند و بعد با توجه به حکمت الهی، خلقت را دارای هدف می دانند که برای رسیدن به هدف خلقت، باید پیام الهی (=وحی) در دسترس بشر قرار گیرد.   یعنی قبل از هر سخنی درباره رسول لزوم رسیدن وحی و پیام الهی به بشر، امری لازم و ضروری شمرده می شود که با ادله محکم اثبات شده است. از این رو رسالت لازم است و به همین دلیل کسی که به رسالت مبعوث می شود باید در بیان وحی الهی، مصون از هر گونه خطا و اشتباهی باشد. و معجزه ای که خدا در اختیار پیامبران قرار می دهد برای اثبات همین معناست چون کسی که قدرت مافوق توانایی مخلوق دارد، حتما رابطه ای با خدا دارد، و سخنی که نقل می کند نیز ماحصل همین رابطه است.   اگر خدای متعال اجازه دهد که شیطان بتواند در وحی دستکاری کند، هدف خود را نقض کرده و کسی که خدای متعال را حکیم می داند، هرگز چنین احتمالی را نمی پذیرد. بنابراین روشن است که شیطان از جانب خدای متعال از دستکاری وحی منع می شود و این مطالب در قرآن نیز بیان شده است: (فَإِنَّهُ یَسْلُکُ مِن بَینْ‌ِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَدًا * لِّیَعْلَمَ أَن قَدْ أَبْلَغُواْ رِسَالَاتِ رَبهِّمْ[جن/27-28] مراقبینی از پیش رو و پشت سر برای آنها قرار می ‌دهد ... تا بداند پیامبرانش رسالتهای پروردگارشان را ابلاغ کرده ‌اند.) علاوه بر اینکه اگر شیطان در وحی دستکاری کرده بود، باید محتوای آن انسان را به گمراهی می کشاند. در حالی که محتوا خود با فطرت انسان درک می شود و نورانیت آن درک می شود. و ابعاد اعجاز آمیز قرآن و نظایر آن نیز دلیلی بر الهی بودنش است.
عنوان سوال:

آیا شیطان می تواند پیامبر الهی را فریب داده و وحی او را دستکاری کند؟


پاسخ:

اگر کسی به طریق صحیح و منطقی اصول اعتقادی را بررسی کند، هرگز در ورطه این گونه سوالات گرفتار نمی شود. مسلمانان در ابتدا خدا و صفات او را اثبات می کنند و بعد با توجه به حکمت الهی، خلقت را دارای هدف می دانند که برای رسیدن به هدف خلقت، باید پیام الهی (=وحی) در دسترس بشر قرار گیرد.
 
یعنی قبل از هر سخنی درباره رسول لزوم رسیدن وحی و پیام الهی به بشر، امری لازم و ضروری شمرده می شود که با ادله محکم اثبات شده است.

از این رو رسالت لازم است و به همین دلیل کسی که به رسالت مبعوث می شود باید در بیان وحی الهی، مصون از هر گونه خطا و اشتباهی باشد.

و معجزه ای که خدا در اختیار پیامبران قرار می دهد برای اثبات همین معناست چون کسی که قدرت مافوق توانایی مخلوق دارد، حتما رابطه ای با خدا دارد، و سخنی که نقل می کند نیز ماحصل همین رابطه است.
 
اگر خدای متعال اجازه دهد که شیطان بتواند در وحی دستکاری کند، هدف خود را نقض کرده و کسی که خدای متعال را حکیم می داند، هرگز چنین احتمالی را نمی پذیرد. بنابراین روشن است که شیطان از جانب خدای متعال از دستکاری وحی منع می شود و این مطالب در قرآن نیز بیان شده است:

(فَإِنَّهُ یَسْلُکُ مِن بَینْ‌ِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَدًا * لِّیَعْلَمَ أَن قَدْ أَبْلَغُواْ رِسَالَاتِ رَبهِّمْ[جن/27-28] مراقبینی از پیش رو و پشت سر برای آنها قرار می ‌دهد ... تا بداند پیامبرانش رسالتهای پروردگارشان را ابلاغ کرده ‌اند.)

علاوه بر اینکه اگر شیطان در وحی دستکاری کرده بود، باید محتوای آن انسان را به گمراهی می کشاند. در حالی که محتوا خود با فطرت انسان درک می شود و نورانیت آن درک می شود. و ابعاد اعجاز آمیز قرآن و نظایر آن نیز دلیلی بر الهی بودنش است.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین