وهابیان هنگامی که با دلایل محکمِ توسّل روبه رو می شوند و نمونه هایی از سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) در تأیید توسّل به آنها گفته می شود، نگرانی خود را چنین اعلام می کنند: (وَدّ)، (سواع)، (یغوث)، (یعوق) و (نسر) ر.ک: نوح (71)، آیه 23. پنج مرد صالح بودند که قبل از نوح می زیستند و هنگامی که از دنیا رفتند، مجسمه های آنان را به عنوان یادگار ساختند و گرامی داشتند و به تدریج، این مجسمه ها به صورت بت درآمدند و بت پرستی رواج یافت. بنابراین، رفتن به زیارت گاه های پیامبر(صلی الله علیه و آله) و امامان(علیهم السلام) و تمسّک به واسطه ها و وسیله ها نیز این گونه است و به شرک خواهد انجامید و با اخلاص به درگاه خدا و خلوص دین، منافات دارد؛ بلکه باید به طور مستقیم، خدا را عبادت کنیم و از او درخواست حاجت کنیم! و در این باره، به این آیه شریفه استناد می کنند: (اَلاَ لِلَّهِ الدِّینُ الْخَالِصُ وَالَّذِینَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِیَاءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِیُقَرِّبُونَا إِلَی اللَّهِ زُلْفَی إِنَّ اللَّهَ یَحْکُمُ بَیْنَهُمْ فِی مَا هُمْ فِیهِ یَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی مَنْ هُوَ کَاذِبٌ کَفَّارٌ)؛ زمر (39)، آیه 3.؛ (آگاه باشید که آیین پاک، از آنِ خداست و کسانی که به جای او دوستانی برای خود گرفته اند ((به این بهانه که )) ما آنها را جز برای این که ما را هر چه بیشتر به خدا نزدیک گردانند، نمی پرستیم؛ البته خدا میان آنان درباره آن چه که بر سر آن اختلاف دارند، داوری خواهد کرد. در حقیقت، خدا آن کسی را که دروغ پرداز ناسپاس است، هدایت نمی کند). ر.ک: واسطه بین خدا و خلق. در این باره نیز با دقت در آیه شریفه و شأن نزول آن به روشنی ثابت می شود که آیه درباره بت پرستان است که بت ها و واسطه ها را به طور مستقیم، (عبادت) می کردند و به همین دلیل در آیه شریفه، واژه (نعبدهم) آمده است؛ در حالی که مسلمانان و شیعیان با رفتن به زیارت گاه ها، هیچ گاه پیامبر(صلی الله علیه و آله) و امامان(علیهم السلام) را عبادت نمی کنند؛ بلکه از آنها به عنوان وسیله برای نزدیک شدن به خدا، بهره گیرند. بهترین دلیل بر اینکه زیارت پیامبر(صلی الله علیه و آله) و امامان(علیهم السلام) با بت پرستی متفاوت است، آن است که اکنون حدود 14 قرن از زیارت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و امامان(علیهم السلام) می گذرد و مسلمانان و شیعیان، بت پرست نشده اند و حتی هر کس بیشتر به زیارت می رود، مؤمن تر و به خداوند، نزدیک تر می شود و این بهترین شاخص و نشانه بر درستی زیارت و تأثیر وسیله ها برای رسیدن به خدا، به طور کامل تر و سریع تر می باشد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 7/310017)
وهابیان هنگامی که با دلایل محکمِ توسّل روبه رو می شوند و نمونه هایی از سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله) در تأیید توسّل به آنها گفته می شود، نگرانی خود را چنین اعلام می کنند: (وَدّ)، (سواع)، (یغوث)، (یعوق) و (نسر) ر.ک: نوح (71)، آیه 23. پنج مرد صالح بودند که قبل از نوح می زیستند و هنگامی که از دنیا رفتند، مجسمه های آنان را به عنوان یادگار ساختند و گرامی داشتند و به تدریج، این مجسمه ها به صورت بت درآمدند و بت پرستی رواج یافت. بنابراین، رفتن به زیارت گاه های پیامبر(صلی الله علیه و آله) و امامان(علیهم السلام) و تمسّک به واسطه ها و وسیله ها نیز این گونه است و به شرک خواهد انجامید و با اخلاص به درگاه خدا و خلوص دین، منافات دارد؛ بلکه باید به طور مستقیم، خدا را عبادت کنیم و از او درخواست حاجت کنیم! و در این باره، به این آیه شریفه استناد می کنند:
(اَلاَ لِلَّهِ الدِّینُ الْخَالِصُ وَالَّذِینَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِیَاءَ مَا نَعْبُدُهُمْ إِلَّا لِیُقَرِّبُونَا إِلَی اللَّهِ زُلْفَی إِنَّ اللَّهَ یَحْکُمُ بَیْنَهُمْ فِی مَا هُمْ فِیهِ یَخْتَلِفُونَ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی مَنْ هُوَ کَاذِبٌ کَفَّارٌ)؛ زمر (39)، آیه 3.؛ (آگاه باشید که آیین پاک، از آنِ خداست و کسانی که به جای او دوستانی برای خود گرفته اند ((به این بهانه که )) ما آنها را جز برای این که ما را هر چه بیشتر به خدا نزدیک گردانند، نمی پرستیم؛ البته خدا میان آنان درباره آن چه که بر سر آن اختلاف دارند، داوری خواهد کرد. در حقیقت، خدا آن کسی را که دروغ پرداز ناسپاس است، هدایت نمی کند). ر.ک: واسطه بین خدا و خلق.
در این باره نیز با دقت در آیه شریفه و شأن نزول آن به روشنی ثابت می شود که آیه درباره بت پرستان است که بت ها و واسطه ها را به طور مستقیم، (عبادت) می کردند و به همین دلیل در آیه شریفه، واژه (نعبدهم) آمده است؛ در حالی که مسلمانان و شیعیان با رفتن به زیارت گاه ها، هیچ گاه پیامبر(صلی الله علیه و آله) و امامان(علیهم السلام) را عبادت نمی کنند؛ بلکه از آنها به عنوان وسیله برای نزدیک شدن به خدا، بهره گیرند.
بهترین دلیل بر اینکه زیارت پیامبر(صلی الله علیه و آله) و امامان(علیهم السلام) با بت پرستی متفاوت است، آن است که اکنون حدود 14 قرن از زیارت پیامبر (صلی الله علیه و آله) و امامان(علیهم السلام) می گذرد و مسلمانان و شیعیان، بت پرست نشده اند و حتی هر کس بیشتر به زیارت می رود، مؤمن تر و به خداوند، نزدیک تر می شود و این بهترین شاخص و نشانه بر درستی زیارت و تأثیر وسیله ها برای رسیدن به خدا، به طور کامل تر و سریع تر می باشد. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 7/310017)
- [سایر] چرا بعضی حاجات برآورده نمیشود؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) چه سفارشی برای برآورده شدن حاجات نمودند؟
- [سایر] برای برآورده شدن حاجات چه دعایی بخوانیم و شیوه دعا کردن چگونه است؟
- [سایر] آیا توسل شرک نیست؟
- [سایر] آیا توسل شرک است؟
- [سایر] تفاوت توسل و شرک چیست؟
- [سایر] حضرت مهدی (عج) برآورده شدن حاجات چه کسی را تضمین نمودهاند؟
- [سایر] آیا توسّل و مؤثر دانستن غیر خدا و شرک نیست؟
- [سایر] آیا توسل به معصومین(علیهم السلام) شرک است؟
- [سایر] با توجه به سوره یوسف تفاوت توسل و شرک چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نیم خورده سگ و خوک و مشرک، نجس و خوردن آن حرام است و نیم خورده حیوانات حرام گوشت پاک و خوردن آن مکروه می باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پدر و مادر و جدّ و جدّه بچّه نابالغ مشرک باشند آن بچه هم نجس است، و اگر یکی از اینها مسلمان باشد بچه پاک است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مشرک شهادتین بگوید و انسان نداند قلباً مسلمان شده یا نه، پاک است، ولی اگر بداند قلباً مسلمان نشده بنابر احتیاط واجب باید از او اجتناب کرد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کسی بر اثر تقصیر در فراگیری حکم شرعی , نداند که مثلاً عرق مشرک و ملحد نجس است و با جامه آلوده به آن عرق، نماز به جا آورد، نماز او باطل است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر ذرّه ای خون حیض، نفاس، استحاضه، همچنین خون حیوان نجس و انسان ملحد یا مشرک و حیوانی که به ذبح شرعی کشته نشده و به حکم مردار است, در لباس یا بدن کسی باشد، نماز با آن, باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مرتدّ از لحاظ نجس و پاکی حکم گروهی را دارد که به دین آنها در آمده است بنابراین اگر مشرک شده باشد نجس و اگر به دین یهودی و نصرانی گرویده باشد محکوم به طهارت است.
- [آیت الله نوری همدانی] مرتبة سوّم توّسل به زور وجبر است ، پس اگر بداند یا اطمینان داشته باشد که ترک منکر نمی کند یا واجب را بجا نمی آورد مگر با اعمال زور وجبر ، واجب است لکن باید تجاوز از قدر لازم نکند .
- [امام خمینی] مرتبه سوم توسل به زور و جبر است، پس اگر بداند یا اطمینان داشته باشد که ترک منکر نمیکند یا واجب را به جا نمیآورد مگر با اعمال زور و جبر، واجب است لکن باید تجاوز از قدر لازم نکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نجاسات یازده چیز است: اول: بول، دوّم: غائط، سوّم: منی، چهارم: مُردار، پنجم: خون، ششم و هفتم: سگ و خوک، هشتم: مشرک، نهم: شراب، دهم: فقّاع، یازدهم: عرق شتر نجاست خوار. 1و2 بول و غائط
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر موقعی که مشرک بوده لباس او با رطوبت به بدنش رسیده باشد و آن لباس در موقع مسلمان شدن در بدن او نباشد نجس است، بلکه اگر در بدن او هم باشد باید از آن اجتناب کند.