1-بر اساس آیات قرآن مجید و روایات بسیاری که از معصومین به دست ما رسیده و نیز به شهادت تاریخ گناه مهمترین عامل نزول بلا و عذاب است گناهان آثار سوء فراوانی دارند از جمله : کوتاه شدن عمر ، قساوت قلب ، مصیبت ، ذلّت و بیچارگی ، هلاک و نابودی ( که در سوره انعام آیه 46 ) خداوند آن را ذکر کرده است و همچنین خداوند در سوره اعراف آیه 96 علت عذاب و بلا را تکذیب خداوند و نافرمانی انبیاء بیان میکند و در اینجا به چند مورد دیگر اشاره میکنیم آدرسی که داده شده مربوط به تفسیر نمونه میباشد که در این جلد و صفحه آن ذکر می گردد: موضوع : جلد صفحه مجازات الهی متناسب با گناه است . 21 347 هلاک شامل کسانی است که امیدی به ایمان آنها در آینده نباشد .. 8 243 مجازات به خاطر گناه. 27 58 مجازات به خاطر فراموشی و خطا . 2 296 کفر به تنهایی برای عذاب کردن کافی است. 17 154 مجازات الهی به سبب اعمال بد . 19 495 تناسب مجازات و گناه . 14و21و23و26 335و347و76و40 مجازاتها اثر تکوینی اعمال خود انسانهاست. 10 304 به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 29/400008)
1-بر اساس آیات قرآن مجید و روایات بسیاری که از معصومین به دست ما رسیده و نیز به شهادت تاریخ گناه مهمترین عامل نزول بلا و عذاب است گناهان آثار سوء فراوانی دارند از جمله : کوتاه شدن عمر ، قساوت قلب ، مصیبت ، ذلّت و بیچارگی ، هلاک و نابودی ( که در سوره انعام آیه 46 ) خداوند آن را ذکر کرده است و همچنین خداوند در سوره اعراف آیه 96 علت عذاب و بلا را تکذیب خداوند و نافرمانی انبیاء بیان میکند و در اینجا به چند مورد دیگر اشاره میکنیم آدرسی که داده شده مربوط به تفسیر نمونه میباشد که در این جلد و صفحه آن ذکر می گردد:
موضوع : جلد صفحه
مجازات الهی متناسب با گناه است . 21 347
هلاک شامل کسانی است که امیدی به ایمان آنها در آینده نباشد .. 8 243
مجازات به خاطر گناه. 27 58
مجازات به خاطر فراموشی و خطا . 2 296
کفر به تنهایی برای عذاب کردن کافی است. 17 154
مجازات الهی به سبب اعمال بد . 19 495
تناسب مجازات و گناه . 14و21و23و26 335و347و76و40
مجازاتها اثر تکوینی اعمال خود انسانهاست. 10 304
به نقل از اداره پاسخگویی آستان قدس رضوی (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 29/400008)
- [سایر] موقعیت نزول و پیام مهمّ آیه (هزم) و (انتصار) چیست؟
- [سایر] مهم ترین عامل برای به کمال رساندن زندگی مشترک چیست؟
- [سایر] شأن نزول و پیام مهم آیات 44و 45 سوره قمر چیست؟
- [سایر] این دو حدیث چگونه جمع میشوند؟ (دعا بلای نازل شده و نازل نشده را دفع میکند) و (دعا پس از نزول بلا سودی ندارد).
- [سایر] چه گناهانی باعث دریده شدن پرده های عصمت، نزول بلا، عدم استجابت دعا و... می شود که در دعای کمیل به آنها اشاره شده است؟
- [سایر] آیا بر طبق روایات،زلزله و دیگر بلاهای طبیعی نتیجه عذاب الاهی است؟ کمک به افرادی که بلا بر آنها نازل شده صحیح است؟
- [سایر] تفاوت شأن نزول، فضای نزول و جوّ نزول قرآن چیست؟
- [سایر] سلام آقای مرادی.می خواستم یک سوال که برایم جواب آن بسیار مهم است را پاسخ دهید من در یک جایی خواندم که برای تربیت درست(با همه پارامتر های آن مانند دینی و غیره)یک بچه سه عامل وجود دا
- [سایر] آیا بلا برای عقوبت نیست؟ پس چرا امام حسین (ع) دچار بلا و مصیبت شدند؟
- [سایر] 1. معنای نزول القرآن چیست؟ 2. مرحله و مرتبه نزول القرآن چگونه است؟ 3. فلسفه تدریجی بودن نزول القرآن چیست؟
- [آیت الله بهجت] عامل میتواند با اجازه مالک با عاملی دیگر مضاربه کند، خواه به این صورت که دومی را عامل مالک قرار دهد و خود کنار برود، یعنی مضاربه اول را فسخ نموده و بهعنوان وکیل مالک، مضاربه دوم را برقرار کند، و خواه دومی را عامل خودش قرار دهد، که در صورت دوم اگر مثلاً نصف سود سهم او بوده برای عامل دوم نسبت معینی از این نصف را قرار دهد؛ بنابراین عامل دوم حسابش با عامل اول است، نه با مالک.
- [آیت الله مظاهری] پیش از آنکه عامل شروع به کار کند مالک و عامل میتوانند مضاربه را به هم بزنند.
- [آیت الله نوری همدانی] پیش از آنکه عامل شروع به کار کند ، جاعل و عامل می توانند جعاله را بهم بزند.
- [امام خمینی] پیش از آن که عامل شروع به کار کند، جاعل و عامل میتوانند جعاله را به هم بزنند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] چنانچه عامل مدّعی شود که از طرف مالک در انجام بعضی از معاملات مجاز بوده و مالک منکر شود و بینه ای نداشته باشند قول مالک با قسم مقدم است و اگر مالک ادّعا کند که عامل را از انجام بعضی معاملات که بدون منع بر عامل جائز است منع کرده و عامل منکر باشد، قول عامل با قسم مقدم است.
- [آیت الله مظاهری] اگر مالک مالی را به عامل بدهد که با آن کار کند آن مال در دست عامل امانت است و اگر تلف شد عامل ضامن نیست، و اگر شرط ضمان کند معامله صحیح است و شرط، ضمان آور نیست گرچه آن شرط در ضمن عقد دیگری باشد، بنابراین اگر مال تلف شد از مال مالک رفته است و ضمانی بر عامل نیست.
- [آیت الله اردبیلی] پیش از آن که عامل شروع به کار کند، جاعل و عامل میتوانند جعاله را به هم بزنند.
- [آیت الله سبحانی] پیش از آنکه عامل شروع به کار کند، جاعل و عامل می توانند جعاله را به هم بزنند.
- [آیت الله مظاهری] پیش از آنکه عامل شروع به کار کند، جاعل و عامل میتوانند جعاله را به هم بزنند.
- [آیت الله بروجردی] پیش از آن که عامل شروع به کار کند، جاعل و عامل میتوانند جعاله را به هم بزند.