طبق آیه 4 سوره نسا آیا باید زن زناکار در خانه حبس شود؟
قبل از آن که حکم حد زناکار نازل شود و شرایط برای ابلاغ و اجرای آن فراهم گردد حکم زن زناکار حبس وی در خانه بوده است. البته با نزول آیات سوره نور و حکم صد ضربه شلاق برای زناکار غیرمحصن حکم قبلی منسوخ گردید. آیه این است: (وَ اللاَّتِی یَأْتِینَ الْفاحِشَةَ مِنْ نِسائِکُمْ فَاسْتَشْهِدُوا عَلَیْهِنَّ أَرْبَعَةً مِنْکُمْ فَإِنْ شَهِدُوا فَأَمْسِکُوهُنَّ فِی الْبُیُوتِ حَتَّی یَتَوَفَّاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ یَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِیلاً)؛ (کسانی از زنان شما که مرتکب زنا شوند چهار نفر از مسلمانان را به عنوان شاهد بر آنها بطلبید، اگر این چهار نفر به موضوع (زنا) گواهی دادند، آنها را در خانه های خود محبوس سازید تا مرگ آنها فرا رسد و یا اینکه خداوند راهی برای آنها قرار بدهد). طبق نظر مفسّرین قبل از آن که حکم حد زناکار نازل شود و شرایط ابلاغ و اجرای آن فراهم گردد، حکم زن زناکار حبس ابد وی در خانه بوده است. اما ذیل آیه که می فرماید: (أَوْ یَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِیلاً) نشان از آن داشته که حکم حبس ابد موقتی بوده و با نزول آیات سوره نور و حکم صد ضربه شلاق و رجم برای زناکار، حکم قبلی منسوخ گردید. ر.ک: تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی، ج 3، ص 307، تهران، دارالکتب الإسلامیه، 1354. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 56/500038)
عنوان سوال:

طبق آیه 4 سوره نسا آیا باید زن زناکار در خانه حبس شود؟


پاسخ:

قبل از آن که حکم حد زناکار نازل شود و شرایط برای ابلاغ و اجرای آن فراهم گردد حکم زن زناکار حبس وی در خانه بوده است. البته با نزول آیات سوره نور و حکم صد ضربه شلاق برای زناکار غیرمحصن حکم قبلی منسوخ گردید. آیه این است:
(وَ اللاَّتِی یَأْتِینَ الْفاحِشَةَ مِنْ نِسائِکُمْ فَاسْتَشْهِدُوا عَلَیْهِنَّ أَرْبَعَةً مِنْکُمْ فَإِنْ شَهِدُوا فَأَمْسِکُوهُنَّ فِی الْبُیُوتِ حَتَّی یَتَوَفَّاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ یَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِیلاً)؛
(کسانی از زنان شما که مرتکب زنا شوند چهار نفر از مسلمانان را به عنوان شاهد بر آنها بطلبید، اگر این چهار نفر به موضوع (زنا) گواهی دادند، آنها را در خانه های خود محبوس سازید تا مرگ آنها فرا رسد و یا اینکه خداوند راهی برای آنها قرار بدهد).
طبق نظر مفسّرین قبل از آن که حکم حد زناکار نازل شود و شرایط ابلاغ و اجرای آن فراهم گردد، حکم زن زناکار حبس ابد وی در خانه بوده است. اما ذیل آیه که می فرماید: (أَوْ یَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِیلاً) نشان از آن داشته که حکم حبس ابد موقتی بوده و با نزول آیات سوره نور و حکم صد ضربه شلاق و رجم برای زناکار، حکم قبلی منسوخ گردید. ر.ک: تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی، ج 3، ص 307، تهران، دارالکتب الإسلامیه، 1354. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 56/500038)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین