دیدگاه قرآن درباره اصلاح گری در نفس وجامعه چیست؟
دوست گرامی در مورد اصلاح واصلاح گری در نفس وجامعه وتمام امور زندگی مباحثی بیان شده است که یک مورد این آیه شریف است : (وَ إِذا قیلَ لَهُمْ لا تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ قالُوا إِنَّما نَحْنُ مُصْلِحُون‌) (بقره-11) و هنگامی که به آنها گفته شود، در زمین فساد نکنید می‌گویند ما فقط اصلاح کننده‌ایم. وامااصلاح یعنی سامان بخشیدن، نقطه مقابل افساد است، اصلاح و افساد یکی از زوج‌های متضاد قرآن است، یعنی آن واژه‌های اعتقادی و اجتماعی که به کمک هم بهتر شناخته می‌شوند مانند توحید و شرک، ایمان وکفر، عدل و ظلم قرآن در مجموع تعبیرات خود، پیامبران را مصلحان می‌خواند و ادعای اصلاح منافقان را به شدت تخطئه می‌کند. اصلاح طلبی یک روحیه اسلامی است و از مصادیق یکی از ارکان تعالیم اجتماعی اسلام یعنی امر به معروف و نهی از منکر است. حسین بن علی(علیه‌السلام) از اجتماع حج در منی و عرفات استفاده فرمود، کبار اصحاب را در آنجا جمع کرد و تصمیم قیام اصلاح طلبانه خود را اعلام کرد. جمله‌هایی از پدرش که کلیاتی را برای همه هدف‌های اسلامی به طور کلی گذشته از اینکه هر زمانی خصوصیاتی دارد که زمان دیگر ندارد، مشخص می‌کند. خداوندا‌ تو خودت می‌دانی که حرکت‌ها، جنبش‌ها، قیام‌ها، اعتراض‌ها، جنگیدن‌ها و مبارزه‌های ما، برای جاه و مال و قدرت طلبی نبود و نیست. پس هدف چیست؟ 1-‌ بازگشت معالم دین: اسلام راستین، سنت‌های اسلامی، نشانه‌های راه سعادت که به زمین افتاده، اسلام فراموش شده را بازگردانیم. 2-‌ آشکار نمودن اصلاح در بلاد: اصلاح اساسی و روشن و چشمگیر که تشخیص آن نیاز به فکر و مطالعه نداشته باشد. 3-‌ نجات بندگان مظلوم: نجات از شر ظالمان 4-‌ اقامه حدود الهی: به پا داشتن مقررات الهی یکی از ویژگی‌های منافقان که در این آیه مطرح است ادعای اصلاحات است. برای فریب وجدان عمومی مفاسد خود را در غالب اصلاحات ارائه می‌دهند. چند چهره بودن خود را زرنگی و مردم داری و اصلاح طلبی می‌دانند. یکی از سران آمریکا در پاسخ اینکه چرا دستور داده است دو شهر بزرگ ژاپن (هیروشیما، و ناکازاکی) را بمباران اتمی کنند و حدود 2 هزار نفر کودک و پیر و جوان را نابود یا ناقص سازند؟ گفته بود: ما به خاطر صلح این دستور را داده‌ایم! که اگر اینکار را نمی‌کردیم جنگ طولانی‌تر می‌شد و می‌بایست بیش از این می‌کشتیم! ! دولت فعلی آمریکا نیزبه نام صلح وآزادی و مبارزه با تروریسم، با جنگ و اشغال نظامی هزاران نفر را در افغانستان و عراق به خاک و خون می‌کشد. آری منافقان عصر ما نیز برای فریب مردم یا فریب وجدان خود از این گفته‌ها و از آن کارها بسیار دارند در حالیکه در برابر ادامه جنگ یا بمباران اتمی شهرهای بی‌دفاع، راه سوم روشنی نیز وجود داشت و آن اینکه دست از تجاوزگری بردارند و ملتها را با سرمایه‌های کشورشان آزاد بگذارند. منبع : http://www.qaraati.net/show.php?page=books&book=68&pages=12
عنوان سوال:

دیدگاه قرآن درباره اصلاح گری در نفس وجامعه چیست؟


پاسخ:

دوست گرامی در مورد اصلاح واصلاح گری در نفس وجامعه وتمام امور زندگی مباحثی بیان شده است که یک مورد این آیه شریف است :
(وَ إِذا قیلَ لَهُمْ لا تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ قالُوا إِنَّما نَحْنُ مُصْلِحُون‌) (بقره-11)
و هنگامی که به آنها گفته شود، در زمین فساد نکنید می‌گویند ما فقط اصلاح کننده‌ایم.

وامااصلاح یعنی سامان بخشیدن، نقطه مقابل افساد است، اصلاح و افساد یکی از زوج‌های متضاد قرآن است، یعنی آن واژه‌های اعتقادی و اجتماعی که به کمک هم بهتر شناخته می‌شوند مانند توحید و شرک، ایمان وکفر، عدل و ظلم قرآن در مجموع تعبیرات خود، پیامبران را مصلحان می‌خواند و ادعای اصلاح منافقان را به شدت تخطئه می‌کند.
اصلاح طلبی یک روحیه اسلامی است و از مصادیق یکی از ارکان تعالیم اجتماعی اسلام یعنی امر به معروف و نهی از منکر است.
حسین بن علی(علیه‌السلام) از اجتماع حج در منی و عرفات استفاده فرمود، کبار اصحاب را در آنجا جمع کرد و تصمیم قیام اصلاح طلبانه خود را اعلام کرد.
جمله‌هایی از پدرش که کلیاتی را برای همه هدف‌های اسلامی به طور کلی گذشته از اینکه هر زمانی خصوصیاتی دارد که زمان دیگر ندارد، مشخص می‌کند.
خداوندا‌ تو خودت می‌دانی که حرکت‌ها، جنبش‌ها، قیام‌ها، اعتراض‌ها، جنگیدن‌ها و مبارزه‌های ما، برای جاه و مال و قدرت طلبی نبود و نیست. پس هدف چیست؟
1-‌ بازگشت معالم دین: اسلام راستین، سنت‌های اسلامی، نشانه‌های راه سعادت که به زمین افتاده، اسلام فراموش شده را بازگردانیم.
2-‌ آشکار نمودن اصلاح در بلاد: اصلاح اساسی و روشن و چشمگیر که تشخیص آن نیاز به فکر و مطالعه نداشته باشد.
3-‌ نجات بندگان مظلوم: نجات از شر ظالمان
4-‌ اقامه حدود الهی: به پا داشتن مقررات الهی
یکی از ویژگی‌های منافقان که در این آیه مطرح است ادعای اصلاحات است. برای فریب وجدان عمومی مفاسد خود را در غالب اصلاحات ارائه می‌دهند.
چند چهره بودن خود را زرنگی و مردم داری و اصلاح طلبی می‌دانند. یکی از سران آمریکا در پاسخ اینکه چرا دستور داده است دو شهر بزرگ ژاپن (هیروشیما، و ناکازاکی) را بمباران اتمی کنند و حدود 2 هزار نفر کودک و پیر و جوان را نابود یا ناقص سازند؟ گفته بود: ما به خاطر صلح این دستور را داده‌ایم! که اگر اینکار را نمی‌کردیم جنگ طولانی‌تر می‌شد و می‌بایست بیش از این می‌کشتیم! ! دولت فعلی آمریکا نیزبه نام صلح وآزادی و مبارزه با تروریسم، با جنگ و اشغال نظامی هزاران نفر را در افغانستان و عراق به خاک و خون می‌کشد.
آری منافقان عصر ما نیز برای فریب مردم یا فریب وجدان خود از این گفته‌ها و از آن کارها بسیار دارند در حالیکه در برابر ادامه جنگ یا بمباران اتمی شهرهای بی‌دفاع، راه سوم روشنی نیز وجود داشت و آن اینکه دست از تجاوزگری بردارند و ملتها را با سرمایه‌های کشورشان آزاد بگذارند.

منبع :
http://www.qaraati.net/show.php?page=books&book=68&pages=12





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین