رابطه بین حکومت دینی با جمهوریت و دموکراسی بر چه اساسی است؟ آیا حکومت دینی با جمهوریت و دموکراسی تعارض دارد؟ (جمهوریت) با (حکومت دینی) هیچ گونه تعارضی ندارد. جمهوریت شکلی از حکومت است که با حکومتهای مختلف، از نظر محتوایی سازگاری دارد. حکومت دینی را نیز به شکلهایی مختلف میتوان سامان داد که یکی از صورتهای مناسب آن - به ویژه در عصر حاضر - شکل جمهوری است. (دموکراسی) و تبیین نسبت آن با (حکومت دینی) نیاز به نقد و بررسی فراوان دارد. دلیل مطلب آن است که دموکراسی نه تنها مراتب، مدلها و اَشکال گوناگونی دارد؛ بلکه حتی در معانی مختلفی نیز به کار رفته است. به طور خلاصه اگر دموکراسی را به معنای (مشارکت عمومی) تعریف کنیم - که از آن به دموکراسی روشی (متدیک) تعبیر میشود - هیچ تعارضی با حکومت دینی ندارد؛ بلکه چه بسا حکومت دینی، نتواند بدون این گونه دموکراسی پدید آید و یا به حیات خود ادامه دهد. اما دموکراسی (ایدئولوژیک و محتوایی) یا الگوی (دموکراسی لیبرال) که هر خواسته بشری را - هر چند بر خلاف محرمات قطعی دین و شریعت باشد - به رسمیت میشناسد، با حکومت دینی سازگار نیست. برای آگاهی بیشتر ر.ک: (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 36/500008)
رابطه بین حکومت دینی با جمهوریت و دموکراسی بر چه اساسی است؟ آیا حکومت دینی با جمهوریت و دموکراسی تعارض دارد؟
رابطه بین حکومت دینی با جمهوریت و دموکراسی بر چه اساسی است؟ آیا حکومت دینی با جمهوریت و دموکراسی تعارض دارد؟
(جمهوریت) با (حکومت دینی) هیچ گونه تعارضی ندارد. جمهوریت شکلی از حکومت است که با حکومتهای مختلف، از نظر محتوایی سازگاری دارد. حکومت دینی را نیز به شکلهایی مختلف میتوان سامان داد که یکی از صورتهای مناسب آن - به ویژه در عصر حاضر - شکل جمهوری است.
(دموکراسی) و تبیین نسبت آن با (حکومت دینی) نیاز به نقد و بررسی فراوان دارد. دلیل مطلب آن است که دموکراسی نه تنها مراتب، مدلها و اَشکال گوناگونی دارد؛ بلکه حتی در معانی مختلفی نیز به کار رفته است.
به طور خلاصه اگر دموکراسی را به معنای (مشارکت عمومی) تعریف کنیم - که از آن به دموکراسی روشی (متدیک) تعبیر میشود - هیچ تعارضی با حکومت دینی ندارد؛ بلکه چه بسا حکومت دینی، نتواند بدون این گونه دموکراسی پدید آید و یا به حیات خود ادامه دهد. اما دموکراسی (ایدئولوژیک و محتوایی) یا الگوی (دموکراسی لیبرال) که هر خواسته بشری را - هر چند بر خلاف محرمات قطعی دین و شریعت باشد - به رسمیت میشناسد، با حکومت دینی سازگار نیست. برای آگاهی بیشتر ر.ک: (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 36/500008)
- [سایر] آیا دموکراسی در نظام علوی راه دارد؟ شکل صحیح مشارکت مردم در حکومت دینی چگونه است؟
- [سایر] حقوق عمومی و حقوق اساسی مردم، تا چه اندازه در حکومت دینی تضمین شده است؟ آیا قوانین اساسی و عمومی متعلّق به مردم، در حکومت دینی دارای احترام و اعتبار است؟
- [سایر] نقش فقیهان در حکومت دینی تا چه اندازه است و در مقام تعارض بین نظر فقها و حاکمان دینی کدام مقدّم است؟
- [سایر] بر چه اساسی ادعا میشود که جمهوریت از متن اسلام استخراج شده است؟
- [سایر] رابطه مقبولیت و مشروعیت در حکومت دینی بویژه در نظریه ولایت فقیه چگونه است؟
- [سایر] نقش مردم در سیاستگذاریها و اجرای قوانین، در حکومت دینی تا چه اندازه است و در مقام تعارض آرا و اندیشه مردم با حاکمان، وظیفه چیست؟
- [سایر] نظر امام در رابطه با ولایت فقیه و حکومت اسلامی (نه دموکراسی مطلق) قبل از انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب چیست؟
- [سایر] با توجه به ویژگیهای حکومت دموکراسی، حکومت پیامبر(ص) در مدینه را توضیح دهید؟ لطفا معیارهای حکومت دموکراسی را بیان کرده و مثالهایی از آن را در حکومت پیامبر(ص) مطرح کنید.
- [سایر] دلایل برتری حکومت ولایی بر دموکراسی سکولار؟
- [سایر] مهمترین مسائلی که در رابطه یک حکومت با جامعه و نهادهای مدنی مطرح است، کدام است؟ دیدگاه اسلام و قانون اساسی در این باره چیست؟