اسلام چیست؟ آیا اسلام همان دینی است که در غرب آن را می شناسند؟ سوال تا حدودی ابهام آمیز است . اسلام همان آیینی است که توسط خداوند به خاتم انبیاء حضرت محمد (ص) عرضه شده و آن حضرت مامور با ابلاغ و دعوت به سوی آن گردیده و این وظیفه را در طی دوران رسالت به انجام رسانده است . کتاب آسمانی اسلام نیز قرآن می باشد که تنها کتاب آسمانی است که تمام مطالب آم عین وحی و کلام معصوم الهی است. اما غربیان در شناخت اسلام در موارد زیادی به بیراهه رفته اند ، در عین حال در مواردی نیز برخی از آنها به حقایقی از اسلام دست یافته اند. اما در مجموع نگاه کلان غرب به اسلام نیاز به اصلاح دارد . برخی از متفکران غربی به این مساله پی برده و کوشیده اند تا حدودی اشتباهات گذشته را جبران کنند ، اما دستگاههای تبلیغاتی استعماری و صهیونیستی کمتر اجازه می دهد که افکار عمومی در این باره اصلاح شود ، بلکه می کوشد همواره چهره تاریکی از اسلام به نمایش گذارد.
اسلام چیست؟ آیا اسلام همان دینی است که در غرب آن را می شناسند؟
اسلام چیست؟ آیا اسلام همان دینی است که در غرب آن را می شناسند؟
سوال تا حدودی ابهام آمیز است . اسلام همان آیینی است که توسط خداوند به خاتم انبیاء حضرت محمد (ص) عرضه شده و آن حضرت مامور با ابلاغ و دعوت به سوی آن گردیده و این وظیفه را در طی دوران رسالت به انجام رسانده است .
کتاب آسمانی اسلام نیز قرآن می باشد که تنها کتاب آسمانی است که تمام مطالب آم عین وحی و کلام معصوم الهی است. اما غربیان در شناخت اسلام در موارد زیادی به بیراهه رفته اند ، در عین حال در مواردی نیز برخی از آنها به حقایقی از اسلام دست یافته اند. اما در مجموع نگاه کلان غرب به اسلام نیاز به اصلاح دارد .
برخی از متفکران غربی به این مساله پی برده و کوشیده اند تا حدودی اشتباهات گذشته را جبران کنند ، اما دستگاههای تبلیغاتی استعماری و صهیونیستی کمتر اجازه می دهد که افکار عمومی در این باره اصلاح شود ، بلکه می کوشد همواره چهره تاریکی از اسلام به نمایش گذارد.
- [سایر] نشانه انفعال غرب در مقابل مردم سالاری دینی چیست ؟
- [سایر] دیدگاه تمدن غرب در مورد آزادی چیست؟ چه رابطه ای با آموزه های دینی دارد؟
- [سایر] آیا فردگرایی در فرهنگ غرب با اسلام سازگار است؟
- [سایر] فرهنگ غرب از چه ویژگیها و ماهیتی برخوردار است و چرا یک شهروند ایرانی و مسلمان نمی تواند فرهنگ غرب را الگو و راهنمای عمل خود قرار دهد؟
- [سایر] در دین مبین اسلام منظور از مراقبه چیست؟ آیا با مراقبه در غرب متفاوت است؟
- [سایر] آزادی دینی مورد پذیرش اسلام است یا استبداد دینی؟
- [سایر] دلیلهای برتری آزادی اندیشه در اسلام بر آزادی اندیشه در غرب چیست؟
- [سایر] در دین مبین اسلام منظور از مراقبه چیست؟ آیا با مراقبه در غرب متفاوت است؟
- [سایر] شبهه: روانشناسی غرب در راستای فطرت و اسلام است و صد در صد مورد تایید اسلام است و انتقاد از آن یعنی انتقاد از اسلام.
- [سایر] نظر اسلام دربارة آزادی چیست؟ و آیا تقوا مخالف آزادی است؟ چرا؟ و لطفاً چند مورد از آزادیهای اسلام که بر غرب برتری دارد را بیان کنید؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . بر مسلمانان واجب است در صورتی که در مدارس و دانشگاه ها و دانشکده های علوم و صنایع مورد احتیاج عموم، طبق آداب و سنن و رعایت احکام اسلام به تعداد کافی نباشد، خودشان مستقیماً به تأسیس این گونه مدارس و دانشگاه ها بر اساس تعالیم مقدسه اسلام و اجرای برنامه های دینی، اقدام نمایند و مهما امکن طوری ترتیب بدهند که از تمام طبقات هر کس استعدادش بیشتر است بتواند به تحصیل ادامه دهد.
- [آیت الله اردبیلی] مرتد بر دو قسم است: اوّل: مرتدّ فطری، و او شخصی است که پدر و مادرش و یا یکی از آنها هنگام انعقاد نطفه او و هنگام تولدش مسلمان بودهاند و وی تا هنگام بلوغ، تحت سرپرستی و تربیت دینی آنها و یا کسی بوده که اجمالاً مقیّد به شرع اسلام و احکام آن بوده است و پس از بلوغ، اظهار اسلام نموده و سپس از دین اسلام خارج شده و آن را اظهار نموده است و اگر یکی از این قیود نیز موجود نباشد، احکام مرتدّ فطری بر وی جاری نمیشود. دوم: مرتدّ ملّی، و او شخصی است که هنگام انعقاد نطفه یا هنگام تولّدش هیچ کدام از پدر و یا مادرش مسلمان نبودهاند و پس از بلوغ، اظهار اسلام نموده و سپس از دین اسلام خارج شده است.
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند از سهم (سبیل الله)، به اندازه نیاز مسلمانان قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر احتمال صحیح داده شود که سکوت موجب میگردد که منکری معروف یا معروفی منکر شود و یا ستمگری تقویت گردد و یا ستمی بر مسلمانان تحمیل گردد یا چهره دین و عالمان دینی نزد مردم مخدوش گردد، اظهار حق و اعلام آن خصوصا بر عالمان و اجب است و سکوت جایز نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکاْ بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر پسر به کتاب های علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله بروجردی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [امام خمینی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد پدر می تواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.